...

Finansavimas svečių namams įsteigti

Žinių bazė

2018.07.09

Įsigijome sodybą miesto teritorijoje ir norime ją atstatyti ir įsteigti nedidelį viešbutėlį. Daug kur ieškojome paramos, bet visi paramos fondai skirti kaimo teritorijoms. Gal būtų galima sužinoti, kur kreiptis dėl paramos ar finansavimo?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2018-07-09 18:37

Jei norite savo sodyboje kurti verslą ir pasinaudoti ES investicijomis nekilnojamojo turto plėtrai, pirmiausiai Jums reikėtų pagrįsti (verslo plane), kad...

Publikavimo data: 2018-07-09 18:37

Jei norite savo sodyboje kurti verslą ir pasinaudoti ES investicijomis nekilnojamojo turto plėtrai, pirmiausiai Jums reikėtų pagrįsti (verslo plane), kad gaunamos lėšos bus naudojamos verslo plėtrai, o ne asmeniniams poreikiams.
Reiktų atkreipti dėmesį, kad parama iš INVEGOS galima tik verslo plėtrai.

Siūlome pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis pradedančiajam verslui pagal finansinę priemonę „Verslumo skatinimas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo
Finansine priemone siekiama padėti fiziniams asmenims arba labai mažoms ir mažoms įmonėms pradėti ir vystyti neseniai pradėtą verslą (įmonės iki 1 metų), teikiant paskolas iki 25 tūkst. eurų ir nemokamas konsultacijas. Verslumo skatinimo paskolos yra skirtos investicijoms ir (arba) apyvartinėms lėšoms papildyti. Kredito unijų konsorciumui, kurios išduoda šias paskolas, atstovauja Lietuvos centrinė kredito unija (LCKU).
 
Ką Jums reikia daryti?

1. Užpildyti verslo plano formą, kurią kartu su paraiška paskolai gauti reikės pateikti kredito unijai (išsirinkite artimiausią kredito uniją, kuri yra konsorciume).
2. Jei Jums reikės pagalbos užpildant verslo planą, yra teikiamos nemokamos individualios konsultacijos dėl verslo plano parengimo ir įgyvendinimo.
3. Kai turėsite verslo planą, aptarsite su kredito unija visas finansavimo sąlygas (paskolos terminas, įkeičiamas turtas ir pan.).
4. Jei Jums truks įkeičiamo turto, kredito unija galės kreiptis į INVEGĄ individualios garantijos už Jūsų išduodamą paskolą.
5. Įkursite įmonę (jei jos dar nesate įkūrę), tai reikia padaryti, kai jau žinosite sprendimą dėl finansavimo, prieš pasirašant finansavimo sutartį.
6. Pasirašysite finansavimo sutartį.

Klausimais dėl verslo tipo jums galėtų padėti „Versli Lietuva“ konsultantai. Pirminę informaciją apie mokesčius, įmonių valdymo skirtumus, o taip pat „Versli Lietuva“ kontaktus rasite https://www.verslilietuva.lt/verslauk/verslo-formos-ir-mokesciai/

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.