...

Paskola komercinės paskirties patalpoms

Žinių bazė

2018.09.04

Reikalingos patalpos kūrybinėms dirbtuvėms, individualiai veiklai vystyti. Patalpų kaina 44,000 Eur, įrengimui reikia iki 10,000 Eur. Turimos nuosavos lėšos: apie 25tūkst.
Pajamos gaunamos dirbant su verslo liudijimu, 3 metų istorija su pastoviomis, (augančiomis) pajamomis. Pelno dalis sudaro apie 1900-2100eur per mėnesį. Apie 70% pajamų gaunama pavedimu/kortelių skaitytuvu.
Kokios galimybės gauti 20-25tūkst. eur. paskolą?
Yra galimybė įkeisti gyv. paskirties būstą?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Publikavimo data: 2018-09-04 20:02

Galimybė gauti paskolą su nekilnojamojo turto įkeitimu yra, tačiau siūlyčiau apsvarstyti kitą variantą – nuomotis patalpas. Pradiniame verslo etape nėra...

Publikavimo data: 2018-09-04 20:02

Galimybė gauti paskolą su nekilnojamojo turto įkeitimu yra, tačiau siūlyčiau apsvarstyti kitą variantą – nuomotis patalpas. Pradiniame verslo etape nėra būtina pirkti patalpų. Nusprendę nuomotis patalpas, galėtumėte startuoti nesiskolindami iš išorės (nes 25 tūkst. Jūs jau turite). Jeigu Jūsų metinis pelnas – 24 tūkst. Eur, per dvejus metus galėsite sukaupti pakankamai lėšų patalpoms įsigyti. Tačiau net ir tuo atveju siūlyčiau į tai pažiūrėti labai pragmatiškai: iš Jūsų pateiktų skaičių įtariu, kad Jūsų veiklos pelningumas yra gerokai didesnis nei nuomos pelningumas. Todėl investicija į patalpų įsigijimą vardan nuomos mokesčio sutaupymo gali būti ne tokia naudinga kaip investicija į Jūsų pelningo verslo plėtrą. Žinoma, situacijų būna visokių, galbūt plėtra negalima. Tuomet nuosavos patalpos gali būti geras pirkinys.

Dėl finansavimo siūlau pasitarti su VšĮ „Versli Lietuva“ konsultantais dėl galimybės pasinaudoti valstybės remiamomis finansavimo programomis. Šiai dienai valstybės remiamų finansavimo šaltinių yra net keletas: „Invegos“ garantuojamos lengvatinės paskolos, Darbo biržos darbo vietos susikūrimo programa, darbo vietos sukūrimo kaimo vietovėse skatinimo programa ir pan. „Invegos“ garantuojamas paskolas aktyviai teikia kredito unijos, kurios Jums padėtų paruošti prašymą minėtai paskolai gauti.

Kalbant apie tradicinius (ne lengvatinius) kreditavimo sprendimus, verta pasidomėti POS kreditu. Tai toks  finansavimo būdas, kai kredituotojai teikia finansavimą imdami Jūsų būsimas apyvartas per POS (banko kortelių) terminalą kaip užstatą. Žinoma, visada yra galimybė kreiptis į bankus ar į alternatyvius kredituotojus dėl verslo paskolos. Nesusipažinus su Jūsų įmonės finansiniais duomenimis, sunku pasakyti, kokias galimybes turite gauti verslo paskolą. Siūlau kreiptis į kelis kredituotojus – gaukite jų pasiūlymus ir išsirinkite sau tinkamiausią.

Ekspertai

Linas Armalys

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.