...

Privačių senelių globos namų steigimas

Žinių bazė

2019.05.29

Sveiki, turiu žemės sklypą, Kauno r., ramioje kaimo vietovėje. Gimė idėja atidaryti privačius senelių globos namus. Žinant Lietuvos žmonių senėjimo tendencijà bei privačių globos namų pasiūlą, idėja, manau perspektyvi, tad norėjau paklausti, kokios yra finansavimo galimybės? Ar yra galimybė gauti lengvatinę paskolą Atviro kreditų fondo 2 (AKF2)?

Temos: , .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Pirmiausia norime pasitikslinti, ar įmonė jau yra įsteigta ir vykdo veiklą. Tokiu atveju, jei atsakymas teigiamas, įmonėms, savo veiklą vykdančiomis...

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Pirmiausia norime pasitikslinti, ar įmonė jau yra įsteigta ir vykdo veiklą. Tokiu atveju, jei atsakymas teigiamas, įmonėms, savo veiklą vykdančiomis ilgiau nei vienerius metus, galime pasiūlyti lengvatinę paskolą iš Atviro kreditų fondo 2 (AKF2), šias paskolas teikia AB bankas „Citadele“ ir UAB Medicinos bankas. Pritrūkus užstato, galėsime suteikti INVEGOS garantiją.

AKF2 sudaro smulkiajam ir vidutiniam verslui platesnes galimybes gauti finansavimą verslo projektams įgyvendinti, ypač pirmuose plėtros etapuose. Verslininkai gali pasinaudoti ne tik lengvatinėmis paskolomis ar lizingu, bet ir lankstesnio apyvartinio kapitalo finansavimo būdais – kredito linijomis. Finansavimas paskolos ir lizingo forma gali būti teikiamas ne ilgesniam kaip 120 mėn., o finansavimas kredito linijos forma – ne ilgesniam kaip 36 mėn. laikotarpiui. Imant paskolas iš AKF2, galima pasinaudoti ir INVEGOS garantija.
Pagal šią priemonę jokie administravimo mokesčiai netaikomi. Norint pasinaudoti priemone, reikia kreiptis į bendradarbiavimo sutartis su INVEGA dėl AKF2 lengvatinių paskolų teikimo pasirašiusius bankus (kaip jau minėta, -  į AB banką „Citadele“ arba UAB Medicinos banką) ir susitarti dėl finansavimo sąlygų. Tai viena iš skolinimo finansavimo priemonių, leidžianti skolintis didesnes paskolas lengvatinėmis sąlygomis.

Ekspertai

Inga Beiliūnienė

Inga Beiliūnienė

Priemonių valdymo skyriaus vadovė / UAB „Investicijų ir verslo garantijos“

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.