...

Paskola bankrutuojančiai įmonei išpirkti

Žinių bazė

2019.06.03

Sveiki, planuojame plėtrą ir geriausias variantas, kurį apsidėliojome, būtų mūsų srities įmonė, kuri, deja, bankrutuoja. Su paskola norime perimti ir kreditorinius įsipareigojimus. Matome didelį potencialą. Ar bankrutuojančios įmonės pirkimas neapsunkins paskolos gavimo? Kokios galimybės?

Temos: .

Į klausimą atsakė:

Atsakyti į klausimą

Kad atsakyti turite tapti ekspertu. Jei esate patvirtintas ekspertas, turite prisijungti.

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Jūs teisus – bankrutuojančios įmonės pirkimas apsunkins paskolos gavimą. Siūlau įsitikinti, kad savo įmonės sklandžiai veiklai galite gauti papildomą paskolą,...

Publikavimo data: 2019-11-13 01:04

Jūs teisus – bankrutuojančios įmonės pirkimas apsunkins paskolos gavimą. Siūlau įsitikinti, kad savo įmonės sklandžiai veiklai galite gauti papildomą paskolą, o tada bankrutuojančią konkurentę pirkite iš nuosavų lėšų ar turimo pelno rezervo. Kredito įstaigos nefinansuoja tokių sandorių – tai rizikos kapitalo sritis. Kredituotojai finansuoja Jūsų įmonės spartesnę plėtrą, o bankrutuojanti bendrovė turi per daug nežinomųjų, kad jai įsigyti būtų suteikiama paskola. Sunku tokį sandorį finansiškai argumentuoti ir apskaičiuoti visas rizikas. Nesakau, kad tai netinkamas sandoris, tiesiog tokie pirkiniai daromi akcininkų nuosavomis lėšomis (ar iš jų įmonės uždirbto pelno), kartais pasitelkiant į tokius sandorius besiorientuojančius investicinius fondus, bet ne kreipiantis verslo paskolos.

Ekspertai

Linas Armalys

Linas Armalys

Vadovas / „Noviti finance”

Tapk ekspertu

Esi savo srities žinovas, turi patirties? Tuomet pasidalink savo žiniomis su kitais verslo atstovais ir padėk jiems auginti savo verslą. Prisijunk prie „bzn start” bendruomenės!

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.