...

Mirksnis. Gebėjimas mąstyti nemąstant

Verslas

2014.10.01

Autorius: Malcolmas Gladwellas

Temos: .

Mirksnis. Gebėjimas mąstyti nemąstant

Malcolm Gladwell „Mirksnis. Gebėjimas mąstyti nemąstant” BZN start fotomontažas

Autorius

Malcolmas Gladwellas – garsus Kanados žurnalistas ir rašytojas, kurio knygos „Virsmo taškas“, „Išskirtys: sėkmės istorija“, „Ką pamatė šuo“ tapo pasauliniais besteleriais. Rašytojo pavardė puikuojasi žurnalo „Time“ sudarytame įtakingiausių pasaulio žmonių šimtuke, o ne pelno siekianti organizacija „Thinkers50“ įtraukė jį į įtakingiausių verslo mąstytojų dešimtuką. Savo knygose autorius analizuoja psichologijos, sociologijos ir kitų socialinių mokslų tyrinėjimų išvadas, dažnai pateikdamas originalių ir netikėtų savo įžvalgų.

Aprašymas

Teisingam sprendimui užtenka vos vienos sekundės, rašoma knygoje „Mirksnis”. Akimirkas, kuomet, atrodytų, nieko negalvodami priimame sudėtingiausius sprendimus, yra geriausios akimirkos. Tačiau knygos autorius teigia, kad sprendimų priėmimas iš tikrųjų nėra toks paprastas, kaip mus iš pradžių gali pasirodyti.

Tikrai, kodėl vieni vadovaujasi intuicija ir laimi, o kiti valandų valandas mąsto ir vis tiek klysta? Kur slypi puikių ir sėkmingų sprendimų paslaptis? Kodėl ilgai svarstydami pradedame vis labiau abejoti? Kodėl mes negalime paaiškinti, kaip vienas ar kitas sprendimas atklydo į mūsų sąmonę?

„Mirksnyje“ pasakojama apie psichologą, kuris per penkias minutes gali nuspėti atsitiktinės poros santuokos tvirtumą. Apie sienienų žinovą, kuris akimirksniu gali atpažinti klastotę. Apie teniso trenerį, kuris žino, kada žaidėjas suklys. „Mirksnyje“ teigiama, kad geriausius sprendimus priima ne apdorojantys daugiausia informacijos, bet tie, kurie įvaldę „plono raikymo“ meną – reikšmingiausių duomenų atsirinkimą iš begalinio įmanomų variantų skaičiaus.

Ši knyga – tai odė intuicijai ir paminklas racionaliems sprendimams. Nuo šiol jūs niekada nebemąstysite taip, kaip mąstėte anksčiau.

Leidykla „Eugrimas“, p. 307;

www.eugrimas.lt

Viršelis – minkštas;

Data – 2014 m.

Kalba – lietuvių

Kaina – 11,99 lito, 3,47 euro

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.