„Kiekvienas gali būti didelis“ – tai pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas smulkiojo verslo palaikymo projektas. Apie šio projekto išskirtinumą ir smulkiųjų verslininkų vaidmenį šalies ekonomikoje kalbamės su „Swedbank“ Smulkiojo verslo klientų ir rinkodaros departamento direktoriumi Aivaru Janušausk…
Plačiau prieš 16 valandų
Aibė galvoje besisukančių verslo idėjų ir per mažai ryžto jas įgyvendinti. O, vos uždelsus imtis veiksmų, mintis iš panosės jau nugvelbia ir įgyvendina kiti. Tokią verslumo pradžią prisimena kaunietė Rasa Bieliauskaitė (40). Moteris prisimena galiausiai atradusi verslo nišą, kurią jai pasiūlė sūnaus…
Plačiau prieš 20 valandų
Sukūrus startuolį pritraukti jam investicijų nėra paprasta. Artūras Svirskis, vienas iš startuolio „Sweepest“ įkūrėjų, pasakoja, kad teko aplankyti apie dešimt investuotojų, kol pasisekė rasti tokį, kuris patikėjo startuolio sėkme. „BZN start“ pasidomėjo, kaip vis dėlto startuoliui pavyko pritraukti…
Plačiau prieš 2 dienas
Kukli ir nedrąsi Valerijos Livanovos (29) kulinarinės studijos idėja gimtąjame Klaipėdos miste virto sėkmingu bei gražiu projektu „Baker Street“. Ši kulinarinė studija jungia visus, kurie neabejingi skaniam ir nepriekaištingai pateiktam maistui, kūrybingiems receptams bei eksperimentams virtuvėje. Š…
Plačiau prieš 2 dienas
Šriftas – grafinė rašto forma, naudojama ir sutinkama beveik visose gyvenimo situacijose. Dar senovės egiptiečiai naudojo hieroglifus, kurie leido įvairiais sutartiniais simboliais perteikti jų istorijas ir pasakojimus. Dabar šriftas naudojamas visur ir egzistuoja daugybė jo rūšių. Ar šriftas gali p…
Plačiau prieš 3 dienas
Pirmojo mažylio susilaukusios mamos patiria šoką, kai būtis ir buitis kaipmat apsisuka 180 laipsnių kampu. Pokyčiai dar radikalesni, jei kasdienė vaiko priežiūros rutina namų dėžutėje, tarp keturių sienų, pakeičia iki tol buvusį labai aktyvų gyvenimo ritmą. Kai į dabartį ir ateitį žvelgi pozityvi…
Plačiau prieš 3 dienas
Šeimos židinys ir naminė sriubytė ar verslo pietūs prabangiame restorane? Kaip įsivaizduojame šiuolaikinę verslininkę? Neduoda ramybės klausimas, kiek moteriškumas versle yra pranašumas, o kiek trūkumas. Juk pats pasaulis, kuriame įtampa kone privaloma kasdienybės dalis, ilgainiui nepageidaujamai iš…
Plačiau prieš 4 dienas
Kiekvienam mūsų labai svarbu valgyti kuo įvairesnį maistą. Gaminti vis kitokį maistą namie atima daug laiko, tad dažniausiai gaminame nedidelį racioną patiekalų, kavinėse jų pasirinkimas taip pat ribotas. Veganams Lietuvoje kol kas apskritai yra mažai vietų, kur būtų galima normaliai pavalgyti ne ti…
Plačiau prieš 4 dienas
„Norą kurti ir organizuoti atsinešiau gimdama“, – sako uteniškė Rita Rimkevičienė (36). Ji nuo mažens mėgo būti žmonių apsuptyje, o visas vaikiškas išdaigas mokėjo kūrybingai pateisinti. Subrendusi pradėjo domėtis verslu, ėmė žavėtis sėkmės lydimais organizatoriais. O neseniai, jos teigimu, tapo aiš…
Plačiau prieš 5 dienas
Prieš imantis verslo pirmiausia būtina gerai susipažinti su taisyklėmis, kurių vedami žingsnis po žingsnio kopsite verslo link. Taip galima išvengti nenumatytų kliūčių, kurios stabdytų verslo įsteigimą ar jo plėtrą. Apie tai, kas svarbiausia imantis verslo, pasakoja ilgametę patirtį turinti advokatų…
Plačiau prieš 7 dienas
Aušrinė Steputienė (37) ir Lijana Stasiulienė (47) – pozityvios, atkaklios, ryžtingos, mylinčios moterys. Verslą jos nusprendė pradėti pastebėjusios, kad Tauragėje trūksta vietų, kur žmonės galėtų kultūringai pasėdėti, papietauti, pavakaroti. Taip moterys įkūrė „Pegaso“ knygyną, o kitame aukšte – re…
Plačiau prieš 7 dienas
Kad verslas būtų sėkmingas, reikia dviejų verslo kūrėjų. Vienas turėtų būti rinkodaros specialistas, sprendžiantis, kaip pinigai ateis iš pirkėjų, o kitas – gamybininkas, organizuojantis reikiamus procesus. Kitų įmonių patirtis rodo, kad tai iš tikrųjų veikia. Tai patvirtina ir rinkodaros strategijo…
Plačiau prieš vieną savaitę
„Pastaruosius kelerius metus daug keliavau. Kaskart, atvažiavęs į naują miestą, nežinodavau nei vietinio taksi, nei viešojo transporto. Tačiau norėdavau greitai apžiūrėti miestą. O tam patogiausia priemonė yra dviratis. Tad norėjosi jau oro uoste pasiimti dviratį, pavažinėti po miestą, pafotografuot…
Plačiau prieš vieną savaitę
Prieš dvejus metus duris atvėrė iki šiol vienintelis Lietuvoje ir didžiausias Baltijos šalyse natūralaus dydžio dinozaurų parkas. Jo įkūrėjas klaipėdietis Andrius Aušra pagal specialybę yra inžinierius mechanikas, tačiau jau kurį laiką sukasi pramogų verslo srityje ir kartu su žmona puoselėja šeimos…
Plačiau prieš vieną savaitę
Steigdami startuolį verslininkai dažniausiai renkasi du kelius. Pirmasis – verslo kūrimas savo lėšomis, be išorinio finansavimo. Antrasis – investicijas atliekant nuosavomis akcininkų ir skolintomis lėšomis. Apie šių verslo finansavimo būdų pranašumus ir trūkumus pasakoja „Swedbank“ Verslo finansavi…
Plačiau prieš vieną savaitę
Buvusi Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos pirmūnė, stropi ir aktyvi moksleivė Dovilė Žilinskienė (29), baigusi vadybos, o vėliau rinkodaros ir tarptautinės prekybos studijas Vilniaus universitete bei Kaune, sako, kad įgytos žinios praverčia kasdien – plėtojant interjero lipdukų ir dekoracijų projek…
Plačiau prieš vieną savaitę
Šviečiant vasaros saulei, galima ne tik lepintis paplūdimyje. Jei netingėsi, gali vasariškų linksmybių sūkuryje dar ir papildomai užsidirbti. Puikus metas prekiauti po atviru dangumi, liaudžiai pasiūlyti daržo gėrybių ar miške rastų gamtos stebuklų. Vis dėlto prekyba maisto produktais, tam tikrų paj…
Plačiau prieš 2 savaites
Tai, ką kiti vadino tik pavieniais kūrybiniais projektais, vos per kelerius metus išsivystė į daug žadantį interaktyvių vaizdo projekcijų ir multimedijos sprendimų startuolį „PM Screen“. Jis Lietuvos rinkos marškinėlius jau išaugo ir dabar stengiasi užkariauti milžiniškas užsienio rinkas. Viena įdom…
Plačiau prieš 2 savaites
Socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ atlikto tyrimo duomenimis, kone 70 % jaunuolių ryžtasi kelionėms pakeleivingais automobiliais, o štai net 85 %, jei tik prireiktų, pernelyg nedvejotų. Panašu, kad nesaugų keliavimo būdą besirenkantiems paaugliams tykantys pavojai - nė motais. Raktas į nel…
Plačiau prieš 2 savaites
Po Italijoje praleisto dešimtmečio grįžti į gimtąją Klaipėdą ir čia pradėti savo verslą – tokio iššūkio nepabūgo makaronų namų „La Pasta“ savininkė Sandra Jaraitytė-Scippa. Verslininkė įsitikinusi, kad tik individualumas ir entuziazmas jai padėjo pasiekti savo tikslą. Pradžia sunki Pašnekovė a…
Plačiau prieš 2 savaites
© 2011 - 2015 BZN start. Visos teisės saugomos.