...

Ukrainos žaidimų kūrėjai „Melior Games“ atidaro studiją Vilniuje

Verslas

2014.12.03

Autorius: BZN start

Temos: .

Ukrainos žaidimų kūrėjai „Melior Games“ atidaro studiją Vilniuje

Ukrainos žaidimų studija „Melior Games“. Asmeninio archyvo nuotr.

Ukrainos žaidimų studija „Melior Games“ atidaro padalinį Vilniuje. Artimiausiu metu į naująjį biurą bus perkelta pusė „Melior Games“ komandos iš Kijevo. Planuojama, kad per kelerius metus „Melior Games“ komanda Vilniuje išaugs iki 15 ar daugiau darbuotojų. Šiuo metu studija taip pat ieško vietinių „Unity3D“ programuotojų ir 2D kūrėjų.

2010 m. Kijeve įkurta „Melior Games“ orientuojasi į JAV ir Europos rinkas, o tarp daugiau nei 90 studijos iki šiol sukurtų žaidimų didžiausio pasisekimo sulaukė tokie žaidimai išmaniesiems įrenginiams kaip „Emily’s Adventure“ ir „The Little Story“. Tačiau „Melior Games“ neapsiriboja vien žaidimais išmaniesiems įrenginiams: naujausias studijos projektas – „Laser tag“ sistema, skirta lauko žaidimams lazeriniais šautuvais.

Buvome sužavėti Lietuvos valdžios pozityvaus požiūrio į žaidimų kūrėjus. Neįtikėtina, kad tokios valstybinio sektoriaus įstaigos, kaip „Investuok Lietuvoje“, iš tiesų nuoširdžiai domisi žaidimų kūrėjais.

D. Oleynikas

Pasak „Melior Games“ įkūrėjo Deniso Oleyniko, kompaniją į Lietuvą pritraukė ne tik palankios verslo ir gyvenimo sąlygos, bet ir valdžios požiūris į kūrybines IT kompanijas: „Buvome sužavėti Lietuvos valdžios pozityvaus požiūrio į žaidimų kūrėjus. Neįtikėtina, kad tokios valstybinio sektoriaus įstaigos, kaip „Investuok Lietuvoje“, iš tiesų nuoširdžiai domisi žaidimų kūrėjais. Jie tam net sukūrė ženklą #lithuanialovesgamedev! Be to, kas mums buvo neįprasta, į bet kokius savo klausimus ar būgštavimus visuomet gaudavome mandagų ir greitą atsakymą, net jei tai reikštų daugiau nei valandos trukmės vaizdo pokalbį „Skype“. Toks požiūris, verslo sąlygos ir idiliška atmosfera Lietuvoje lėmė, kad nusprendėme dalį komandos iš Kijevo perkelti į Lietuvą“, – pasakoja D. Oleynikas.

Planuojama, kad Lietuvoje artimiausiu metu gims net du „Melior Games“ žaidimai: „The Little Story“ ir „LUNA“. Studija taip pat atlieka kompiuterinės grafikos kūrimo darbus išorės klientams, didžioji dalis jų nuo šiol bus atliekama Vilniuje.

Ateityje „Melior Games“ turi planų prisijungti prie edukacinių projektų. Pasak D. Oleyniko, baigus naujojo padalinio įkūrimo darbus, planuojama organizuoti būrelius ar pratybas mokyklinio amžiaus vaikams, kuriuose jie būtų supažindinami su žaidimų, animacijos, 3D modelių kūrimo pagrindais ir galėtų išmokti sukurti paprastus žaidimus patys.

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktoriaus Justino Pagirio teigimu, į Lietuvą plūstančių kūrybinių IT verslų banga neslūgsta: „Vis dar jaučiame didelį Rusijos ir Ukrainos kūrybinių IT verslų susidomėjimą Lietuva, šiuo metu vyksta derybos su dar keliomis šio sektoriaus kompanijomis, tariamės su mokslo įstaigomis dėl reikiamas kompetencijas turinčių specialistų ruošimo. Tai – aukštos pridėtinės vertės produktus ir gerai apmokamas darbo vietas kuriantys verslai, kurie savo sukuriamus produktus sėkmingai eksportuoja, o į šalį atveža vertingų kompetencijų. Ne tik Lietuva atkreipė dėmesį į šią galimybę – neseniai žaidimų kūrėjus pradėjo vilioti ir Estijos ekonominės plėtros agentūra“, – pastebi J. Pagirys.

„Investuok Lietuvoje“ 2014 m. jau pritraukė 25 užsienio investicijų projektus, kurie visi kartu sukurs beveik 1800 naujų darbo vietų. Maždaug penktadalį 2014 m. pritrauktų projektų sudaro žaidimų kūrimo studijos. Iš jų apie savo atėjimą viešai jau paskelbė tokios kompanijos kaip „Game Insight“ bei „Charlie Oscar“.

Apie „Melior Games“

„Melior Games“ yra 2010 m. Kijeve (Ukraina) įkurta nepriklausoma žaidimų kūrimo studija, teikianti paslaugas visuose žaidimų vystymo žingsniuose pradedant 2D ir 3D dizaino sprendimais, baigiant animacija, programavimo darbais, produktų testavimu ir kitomis paslaugomis. „Melior Games“ specializuojasi žaidimuose, skirtuose „Apple iOS”, „Android“, „Windows Phone“, „Xbox“, „Windows“ ir „Mac OS“ platformoms bei interneto svetainėms.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.