Neurorinkodara – kelias į vartotojo širdį ir piniginę
Šimtu procentų paveiki reklama, dėmesį tarp gausybės kitų patraukianti prekė, pasilikti skatinanti parduotuvės ar restorano aplinka – tokius tikslus kelia bet koks uždirbti siekiantis verslininkas. Įtikti įnoringam klientui tampa vis sudėtingiau, o dabartinės rinkodaros priemonės nebe tokios veiksmingos. Perversmą ateities verslui siūlo neurorinkodara – tyrimų sritis, padedanti išsiaiškinti sla…
Plačiau prieš 17 valandų
Ambicingas jaunuolis kuria socialiai atsakingą verslą
Deividas Ščuras (19) – aktyvus ir idėjų nestokojantis klaipėdietis. Regis, veiklos šiam jaunuoliui tikrai nestinga, o dar visai neseniai startavo naujausias jo projektas „Rastas.lt“, skatinantis grąžinti rastus daiktus ir leidžiantis patogiau rasti tai, ką netyčia pametėte. Nenustygstantis vietoje „Esu toks žmogus, kuris nestovi vietoje, bando pažinti sau naują kryptį, eina toliau, in…
Plačiau prieš 2 dienas
Nuoširdi dovana draugei virto prekių ženklu
Prieš metus savo prekių ženklą „Pelėdaitė“ sukūrusi ir originalius rankų darbo pakabukus gaminanti trečiakursė Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė iš Utenos Austėja Pelėdaitė (20) sako, kad, kol sukūrė dabartinius, „pakabukų blynų“ buvo daug. Keitėsi jų dydžiai, spalvos ir medžiagos. Laiko prireikė ir geros kokybės medžiagų paieškoms, firminio stiliaus, tinklalapio kūrimui. „Viska…
Plačiau prieš 3 dienas
„Fish Makers“ formuoja žuvų kultūrą
Šeimos verslas parduotuvė-bistro „Fish Makers“, įkurta pagal olandų virtuvės standartus, spalio pradžioje švęs pirmąjį savo gimtadienį. Apie tai, kaip kilo sumanymas atvežti iš Atlanto vandenyno bei Šiaurės jūros žuvų bei kitas jūrų gėrybes į mūsų šalį, sostinės širdyje atidaryti mažą jaukią parduotuvėlę-bistro, kalbėjomės su Veronika ir Mariumi Dautartais (36). Ypatingo skonio silkė…
Plačiau prieš 4 dienas
Vegetariškos kavinės savininkas siekia sukurti ne imperiją, bet namus
Uostamiesčio centre įsikūrusi vegetariška kavinė „Laimės skonis“ laužo standartus. Šioje vietoje galima atsipalaiduoti ir pabėgti nuo kasdienių rūpesčių. Kruopščiai ir su meile pagamintas maistas pamalonins gomurį, kūrybiškas kolektyvas stebins savo išmone, o pravėrę „Laimės skonio“ duris pasijusite, kaip užsukę pas gerus draugus. Tokią kasdienybę įvardija kavinės savininkas Mykolas Astrauskas.…
Plačiau prieš vieną savaitę
Didžiausias sunkumas yra ne idėjų trūkumas, o jų įgyvendinimas
Su tokiu iššūkiu susiduria iliustruotoja Raminta Rainytė (28), prieš keletą mėnesių sukūrusi savo drabužių paskyrą „Etsy“ platformoje www.meirit.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“. Sumaniusi savo grafiškų piešinių vizijas perkelti ant drabužių, ji užtruko kaupdama žinias ir patirtį, kaip tai padaryti geriausiai. Prasitarė, kad net teko dirbti vienoje spaudos darbų įmonėje, kad viską išbandytų…
Plačiau prieš vieną savaitę
200 mln. šunų kailiu pasirūpins lietuviškas „Shoo“
Šampūnai, kondicionieriai ir kitos priežiūros priemonės šunims – nebe naujiena. Tačiau vargu ar lengva rasti visiškai natūralių priemonių, tinkančių ir keturkojams, ir jų šeimininkams. Tuščią vietą rinkoje užpildė „Shoo“ – neseniai pasirodę lietuviški ir aplinkai nekenkiantys šunų šampūnai. Juos sėkmingai vysto agentūra „One is Five“ su savo branduoliu – Dariumi Bagdžiūnu ir Arūnu Matačiumi – p…
Plačiau prieš 2 savaites
Churchilio pamokos, siekiantiems aukštumų
Vinstonas Čerčilis - neeilinė politinė asmenybė. Jo mintys ir tvirtas požiūris bei vertybės padėjo šiam didžiam žmogui sumaniai vadovauti Anglijai Antrojo pasaulinio karo metais. Iš šio įtakingo žmogaus yra ko pasimokyti ir šiomis dienomis. Ištikimybė savo šaliai ir žmonai V. Čerčilis - tikras lojalumo savo šaliai pavyzdys. Meilė tėvynei įkvėpė V. Čerčilį parašyti puikias knygas ir kalba…
Plačiau prieš 2 savaites
Kodėl patyręs verslininkas nutarė išbandyti save kitame amplua
Kokybė, kokybė ir dar kartą kokybė. Tokiu principu kurdami savo mėsos parduotuvę-bistro „Bon Chop“ Vokiečių g. vadovaujasi Liutauras ir Rasa Venckai ir net neketina čia daryti jokių kompromisų. Jaukioje parduotuvėlėje viskas apskaičiuota ir išgryninta, nes jos įkūrėjai nuo pačių pradžių labai gerai žinojo, ko siekia. Šiandien jie jau vertina pirmuosius rezultatus ir su dideliu azartu galvoja ap…
Plačiau prieš 2 savaites
Ch. Bukowskis prašyte prašėsi savo baro
Pirmą kartą įžengęs į barą „Bukowski“ Visų Šventųjų gatvėje ir pasėdėjęs keliolika minučių susimąstai, kad tai yra vieta, į kurią dar ne kartą sugrįši. Nežinau, kaip jums, bet man geriausi barai yra tokie, į kuriuos eini ne savęs parodyti, o tiesiog šiaip pabūti. Laisvai, nesivaržydamas. Į gerą barą gali eiti ir su kompanija, ir visiškai vienas. Ir geros nuotaikos, ir prislėgtas gyvenimo svorio…
Plačiau prieš 4 savaites
Padeda užsieniečiams įsikurti Lietuvoje
Vilnietė Kristina Servutienė, kaip ir dauguma lietuvių, išmėgino emigranto kelią – kelerius metus dirbo Jungtinėse Amerikos Valstijose, mokėsi Safolko koledže. Kaip sako pati verslininkė, dėl šios patirties ji labai gerai suprato, su kokiomis problemomis susiduria į svetimą šalį atvykę užsieniečiai, todėl tai tapo jos verslo pagrindu. Grįžusi į Lietuvą, pašnekovė įkūrė įmonę „Relocation to Lith…
Plačiau prieš 4 savaites
9 būdai,  kaip generuoti  pelningą idėją
Norite pradėti verslą, tačiau trūksta puikios verslo idėjos? Naudodamiesi kūrybiškumo guru G. Butkaus, Singapūro verslumo bendruomenės „Ace“ ekspertų komandos ir Kanados verslo mokyklos „HEC Montreal“ profesoriaus S. Laurent’o siūlomais kūrybiškumo skatinimo ir idėjų generavimo metodais bei originalių ir pelningų verslo įmonių istorijomis, suvoksite, kad yra daugybė puikių verslo idėjų ir …
Plačiau prieš 4 savaites
„No Forks“ formuoja naują greitojo maisto kultūrą
Skubantys vilniečiai ir sostinės svečiai jau nuo vasaros pradžios greitojo maisto racioną gali paįvairinti ne tokiu įprastu, tačiau populiarėjančiu meksikietišku maistu – buritais. Pačiame Vilniaus centre atidaryto meksikietiško restorano „No Forks“ įkūrėjai klaipėdiečiai Emilis Kičiatovas (24) ir Lukas Tranavičius (24) į verslą nėrė po daugybės metų pažinties, o dabar griauna mitą, kad greitas…
Plačiau prieš 4 savaites
Užsienyje įgyta patirtis padėjo įkurti verslą Lietuvoje
Sankt Peterburge gimusi Elina Kulevičiūtė (30) augo ir studijas baigė Lietuvoje, vėliau išvyko į Londoną ir, įgijusi įvairiapusės patirties mados srityje, nusprendė imtis nuosavos veiklos. Grįžusi atgal į Lietuvą, pašnekovė sukūrė mados ženklą „ElinabyElina“. Ilgai ieškojo savęs E. Kulevičiūtė nuo mažens buvo veiklus vaikas ir išsirinkti dominančią sritį, kai jų tiek daug, pasir…
Plačiau prieš 4 savaites
Su nauja programėle siūlo ir naują bendravimo būdą
„Šiandien mums labiausiai reikia bendruomenės, žmonių, kurie išbandytų programėlę“, – sako alytiškis Arvydas Matulevičius (32), sukūręs „Applatin“. Ši programėlė – tai kelerių metų darbo rezultatas. Visada dėliones ir galvosūkius mėgęs verslininkas nutarė žmonėms pasiūlyti naują komunikacijos būdą ir, užuot ieškojus dingsties parašyti ką nors reikšminga, kiek primirštam draugui nusiųsti žinutę …
Plačiau prieš mėnesį
Emigracijoje atrasta verslo niša
Su Ramune Pacevičiene (45) susisiekiame vėlai net Jungtinės Karalystės laiku – aštuntą valandą vakaro Sveikatos mokyklos įkūrėja baigia vesti virtualų seminarą klientams. Tačiau energingo pokalbio metu paaiškėja, kad pašnekovei artima ne tik netradicinė medicina, bet ir netradicinis požiūris į darbą bei verslą – tai neatsiejama nuo gyvenimo būdo, minčių ir poelgių visumos, reikia skirti dėmesio…
Plačiau prieš mėnesį
Lietuviai pakviesti padėti #1 pasaulyje pripažintam MIT universiteto studentams pasiekti aukščiausių rezultatų
Kai lietuvių sukurtas startuolis – virtualus asmeninio tobulinimosi įrankis Onbo prieš dvejus metus pelnė pripažinimą legendinio JAV Masačusetso technologijų instituto (MIT) organizuojamame prestižiniame „MIT Global Entrepreneurship Bootcamp“ renginyje, idėjos autoriai ir įgyvendintojai Alex Monaco ir Inga Stasiulionytė buvo laimingi patekę tarp geriausiųjų. Olimpietei patikėti mokym…
Plačiau prieš mėnesį
Startuolė verslo idėją subrandino dirbdama aukle
Ne kiekvienas, per trisdešimt dar neperkopęs, savo planų sąraše galėtų pliuso ženklu pažymėti nuveiktą reikšmingą darbą – „sukūriau veiklą, kuri yra ir darbas, ir gyvenimo būdas, ir didžiausias džiaugsmas“. Edukologijos studijų metais pradėjusi dirbti aukle, Rufina Solovjova (29) net nesvajojo apie tai, kad po penkerių metų jau bus įkūrusi privatų vaikų darželį „Uodo ūsai”. Šiandien Rufina, suk…
Plačiau prieš mėnesį
Pasirinko JAV, nes taip įdomiau
Prieš trejus metus Lietuvoje pasirodęs mėsainių restoranas „Drama Burger“ sulaukė sėkmės. Perkėlęs lietuviškas mėsainių tradicijas į kitą lygį, vilnietis restorano vadovas Simas Slabačiauskas (29) nutarė, kad reikia naujų iššūkių, ir pradėjo plėtrą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Sena svajonė Prieš pusmetį Floridos valstijoje esančiame Tampos mieste restoraną „Drama Burger“ drau…
Plačiau prieš mėnesį
Verslo plano nekūrė
Iš Naujosios Akmenės kilusi Aistė Ožalinskaitė (27) kurį laiką žavėjosi ir domėjosi vis kitomis sritimis, pradedant telekomunikacija ir baigiant mada bei rinkodara. Ilgainiui sukaupta patirtis, kaip sako pašnekovė, sprogo visu gražumu ir mergina ėmė kurti drabužius su užrašu „Mama pasiuvo“. Pavadinimas lydi nuo vaikystės Verslo pradžią pašnekovė prisimena kaip itin natūralų proc…
Plačiau prieš mėnesį
Įsiliejo į šeimos verslą
Iš Mažeikių kilęs, sostinėje studijuojantis Erikas Kontenis (21) nuo mažens augo verslioje šeimoje, todėl poreikis imtis nuosavos veiklos buvo tarsi įaugęs į kraują. Sulaukęs mamos klausimo apie internetinę prekybą, vaikinas nusprendė perkelti šeimos verslą į naują lygį. Nepabūgęs stiprios konkurencijos, jis sukūrė elektroninę kanceliarinių prekių parduotuvę „Kanceliarineparduotuve.…
Plačiau prieš mėnesį
Sveikas gyvenimo būdas, tapęs verslu
Teisininkė Agnė Vaitkevičiūtė (28) sveika mityba susidomėjo prieš penkerius metus. Kaip pati sako, tai įvyko natūraliai, todėl nieko keista, kad šis pomėgis virto verslu – jau beveik metus veikia jos įkurta UAB „Ekomidas“. Ši įmonė išskirtinio platintojo teisėmis tiekia ekologiškus produktus Lietuvos prekybininkams. Apie pirmuosius žingsnius, verslo idėją ir sveikos mitybos tendencijas pašnekov…
Plačiau prieš mėnesį
Siekia sukurti sėkmingiausią Latvijos startuolį
Su latviu Artūru Burniniu, restoranų pasiūlymų platformos „Qfer“ įkūrėju ir generaliniu direktoriumi, pavyko pasikalbėti jam su komanda ruošiantis startui didžiausioje iki šiol rinkoje – Sankt Peterburge. Programėlė šiame mieste pradės veikti jau rugsėjį, ir tai bus jau ketvirtoji šalis, kurioje veiks „Qfer“. Šiuo metu Latvijoje, Kipre ir Lietuvoje veikiančios platformos kūrėjas sako nė neketin…
Plačiau prieš mėnesį
Verslo idėja gimė naršant internete
Kaunietis Domas Zdanavičius (30) naršydamas internete pastebėjo keletą kartų išdidintus stalo žaidimus ir suprato, kad tai gali tapti puikia verslo idėja. Prieš metus įkurta įmonė „Pas Domą“ pamažu sėkmingai skinasi kelią versle, o jos kūrėjas įrodo, kad verslumas nepriklauso nuo to, kokioje srityje dirbi prieš įgyvendindamas savo svajones. Verslą augina iš pomėgio Iki nuosavo v…
Plačiau prieš 2 mėnesius
Verslas kaip inovacija
„Solid Education“ gali atrodyti kaip dar viena popamokinė veikla moksleiviams, siūlanti įgyti perspektyvių programavimo žinių, vienas iš daugelio būrelių, patrauklių tėvams, bet, žinoma, nebūtinai vaikams. Vis dėlto inovatyvios mokymo platformos įkūrėjas Paulius Paškevičius (31) sako, kad jo verslo idėja – ne tiek mokyti ir tiekti rinkai būsimus informacinių technologijų specialistus, kiek iš e…
Plačiau prieš 2 mėnesius
Didžiausia investicija į nuosavą verslą – išėjimas iš stabilaus darbo
Visuomet naujovėmis besidominti ir save išbandyti mėgstanti rankų darbo apatinių drabužių kūrėja Urtė Miškinytė (23), kilusi iš Panevėžio ir jau ketverius metus gyvenanti Vilniuje, džiaugiasi vis didesniu susidomėjimu jos kūriniais ir patenkintomis klientėmis. Svajonėse – jauki parduotuvėlė U. Miškinytė siuva nuo mažens – pradėjusi nuo žaislų, vėliau ėmėsi drabužių ir…
Plačiau prieš 2 mėnesius
© 2011 - 2015 BZN start. Visos teisės saugomos. prenumerata reklama kontaktai