...

Lietuvos startuolių sumanyta el. parduotuvė pelnė investuotojų pasitikėjimą

Verslas

2013.06.28

Autorius: bzn start

Temos: .

Lietuvos startuolių sumanyta el. parduotuvė pelnė investuotojų pasitikėjimą

Įkurta odontologijos prekių el. parduotuvė „DentalPick“ sulaukė investuotojų dėmesio Organizatorių nuotr.

Verslumo skatinimo projekto „Septynių jūrų kapitonai“ nugalėtojai – studentai Evaldas Girenka ir Gvidas Glebas – įgytas žinias ir laimėtą piniginį prizą investuoja ne tik Lietuvoje. Jų įkurta odontologijos prekių el. parduotuvė „DentalPick“ sparčiai plečiasi Italijos, Rumunijos bei Didžiosios Britanijos rinkose. „Jaunam žmogui darbo visuomet yra, tereikia įdėti pastangų ir nebijoti laukiančių iššūkių“, – teigia startuoliai.

„DentalPick“ sumanytojai pelnė investuotojų pasitikėjimą ir gavo didžiąją projekto organizatorių ir investinio fondo „Bright IDeas“ įsteigto prizinio fondo dalį – 40 tūkst. litų – verslui steigti. Tiesa, jaunieji verslininkai tikina, kad svarbiausia – programos metu įgytos žinios, įžvalgos, patyrusių ekspertų ir verslininkų patarimai.

„Finansinė parama – gerai, bet ne tai lėmė sėkmingą mūsų startą. Ir neturint pinigų galima pradėti verslą. Žymiai svarbiau – žinios ir įžvalgos. Ir pasibaigus projektui, mentoriai komentuoja mūsų veiklos vystymo eigą, padeda išgryninti strategijas. Tik jų pagalba lėmė „DentalPick“ plėtrą į užsienį“, – įsitikinęs E. Girenka.

2012 metais startavęs verslumo skatinimo projektas „Septyni jūrų kapitonai“ suteikė galimybę projekto dalyviams susipažinti su verslo pasauliu Lietuvoje ir užsienyje. Tiek studentai, tiek dėstytojai bendradarbiaudami su sėkmingais verslininkais ir ekspertais įgijo verslumo kompetencijos ugdymo patirties.

10 mėnesių trukusios programos metu buvo siekiama kompleksiškai integruoti skirtingus verslumo skatinimo metodus ir priemones – paskaitas, dirbtuves, stovyklas, konkursus, bendravimą su verslininkais, verslumo keliones bei konsultacijas. Projekto dalyviai privalėjo įveikti septynis intensyvius etapus. Iš viso projekte dalyvavo 140 dalyvių, daugiau nei 60 verslo atstovų – mentorių iš visos Lietuvos ir užsienio.

Projektą „Septyni jūrų kapitonai“ vykdė Lietuvos verslo darbdavių konfederacija kartu su Vilniaus universitetu, Kauno technologijos universitetu bei Utenos kolegija. Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis. Visa informacija apie projektą pateikiama interneto svetainėje www.kapitonai.lt.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.