...

L. Stankevičius: noras palikti darbo vietą per pietus tėra vienas iš daugelio žmonių įpročių

Verslas

2013.11.06

Autorius: Karolina Kondratjevaitė

Temos: .

L. Stankevičius: noras palikti darbo vietą per pietus tėra vienas iš daugelio žmonių įpročių

Ši sistema naudinga tiek savo laiką taupantiems, tiek laiko pietums nerandantiems biurų darbuotojams“, – įsitikinęs Lauras Stankevičius Asmeninio albumo nuotr.

Dažnai vos valandą trunkanti pietų pertrauka prabėga laukiant: laisvo staliuko, užsakymo priimti nespėjančių padavėjų dėmesio, garuojančios sriubos ar karštojo patiekalo ir galiausiai sąskaitos. Sprendimas – Lietuvoje analogų neturinti pietų užsisakymo sistema pietausim.lt. „Ši sistema naudinga tiek savo laiką taupantiems, tiek laiko pietums nerandantiems biurų darbuotojams“, – įsitikinęs vienas iš pietausim.lt įkūrėjų vilnietis Lauras Stankevičius (29 m.)

Įkvėpimą rado biure dirbančių žmonių kasdienybėje

„Yra dvi darbuotojų grupės: tie, kurie supranta, kad atlyginimą reikia užsidirbti, ir tie, kurie mano, jog atlyginimas jiems turi būti mokamas už praeityje įgytus nuopelnus, t. y. gautus diplomus, išdirbtus metus, gražias akis ar tiesiog buvimą darbe. Dažniausiai šiai grupei priklausantys žmonės būna nepatenkinti tiek darbo sąlygomis, tiek atlyginimo dydžiu.

Pirmosios grupės atstovai stengiasi dirbti kuo efektyviau ir našiau, kadangi žino, kad dirbdami ne stumia laiką, o įgyja patirties, žinių ir kyla aukštyn, tokiu būdu tiesdami sau kelią į geresnį gyvenimą“, – įžvalgomis dalijasi L. Stankevičius.

„Panašiai ir darbdaviai. Juos taip pat galima skirstyti į dvi grupes: tai darbdaviai, kurie vertina savo darbuotojus ir stengiasi dėl jų, ir tokie, kurie tik deklaruoja priklausantys pirmajai grupei“, – šypsosi pašnekovas.

„Patys priklausydami pirmajam darbuotojų (red. Vilniaus universitete teisės mokslus baigęs L. Stankevičius kurį laiką dirbo pagal profesiją), o vėliau ir darbdavių grupei, pajutome, kad galimybė patogiai užsisakyti ir gauti pietus į darbo vietą yra būtinybė, kurios Lietuvoje iki šiol nebuvo“, – aiškina pašnekovas.

„Laikas, sugaištas einant pietauti, yra toks pat nereikalingas dalykas kaip stovėti eilėje banke mokant mokesčius, kai tą patį galima padaryti internetu“, – šypteli L. Stankevičius.

„Pusvalandis, kurį gali praleisti kartu su šeima ir draugais, ilsėdamasis ar smalsaudamas, mokydamasis arba tiesiog dirbdamas prie degančio projekto, visada bus vertingesnis nei pusvalandis, praleistas eilėje prie kasos. Tai įvertinus atsirado pietausim.lt“, – pasakoja pašnekovas.

O kaip poilsis?

„Noras palikti darbo vietą per pietus tėra vienas iš daugelio žmonių įpročių, kurie nebūtinai geri ar tinkami, – šypteli L. Stankevičius. – Didžiausios ir pažangiausios pasaulio bendrovės („Google“, „Yahoo“ ir daugybė kitų) pačios rūpinasi darbuotojų pietumis. Jos savo darbuotojus maitina biuruose, dažniausiai nemokamai. Pietavimas biure labai paplitęs ir Skandinavijoje, ir kitose išsivysčiusiose šalyse.“

„Bendrovės, išbandžiusios pietausim.lt paslaugas, gali sudaryti sutartis dėl savo darbuotojų maitinimo“, – vieną iš sistemos pliusų įvardija L. Stankevičius.

„Naivūs tie darbdaviai, kurie tiki, kad į darbą aštuntą valandą ryte atvykęs darbuotojas be perstojo dirba iki pat dvyliktos valandos, tuomet gauna taip reikalingą poilsio valandą ir toliau be pertraukų aria iki pat darbo laiko pabaigos, – šypsosi pašnekovas. – Seniai ištirta, kad norint maksimaliai išlaikyti koncentraciją – ypač dirbant prie kompiuterio – reikalingos trumpos pertraukos.“

Pašnekovas įsitikinęs, kad trumpos pertraukos darbo metu gerokai naudingesnės nei pietaujant mieste tariamam poilsiui išvaistyta valanda.

L. Stankevičiaus įsitikinimu, ši sistema ypač naudinga laiko papietauti nerandantiems darbuotojams. Jie ne tik sutaupo savo laiką, bet ir išsaugo sveikatą. „Situacijų, kai darbuotojas „pradirba“ savo sveikatą, apstu“, – sako pašnekovas.

„Mūsų ruošiamas maistas visada šviežias ir skanus. Esame sveikos, subalansuotos mitybos šalininkai“, – paaiškina pašnekovas. Pietausim.lt siūlomas dienos pietų meniu – platus, o ir kainos nesikandžioja: pagrindiniai patiekalai kainuoja vienuolika, o sriubos vos tris litus. Taigi rinktis yra iš ko.

Novatoriška sistema

„Mūsų kurta pietų užsisakymo sistema pietausim.lt skirta biuruose dirbantiems žmonėms. Pietus užsisakyti galite iki pusės vienuoliktos. Mūsų darbas – juos pristatyti su atitinkamos įmonės darbuotojais sutartu metu (pvz., nuo 11.45 iki 12.15 val.)“, – aiškina pašnekovas.

„Pietus iš pietausim.lt užsisakysite vienu mygtuko paspaudimu, – sistemos pliusus vardija L. Stankevičius. –Meniu svetainėje pateikiamas beveik savaitei į priekį, todėl darbuotojai turi galimybę užsisakyti pietus į priekį. Nebereikės sukti galvos.“

„Kiekvieną porciją pristatome specialiai tam pritaikytose ir šilumą sulaikančiose dėžėse, todėl maistas būna neatšalęs. Mūsų sistema suteikia galimybę darbuotojui kiekvieną dieną gauti dar šiltą, ką tik paruoštą maistą tiesiai iš virtuvės“, – pristatymo kokybę garantuoja pašnekovas.

Įdomu ir tai, kad už suvalgytą maistą kiekvienas klientas sumoka kito mėnesio pradžioje. „Taip patogiau“, – šypsosi L. Stankevičius.

Nors pietausim.lt veikia tik Vilniaus mieste, jaunai komandai ambicijų netrūksta. „Dar augsime“, – sako pašnekovas, o aš linkiu sėkmės.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.