...

Serenos Williams gyvenimo ir verslo pamokos

Verslas

2017.01.12

Autorius: Povilas Sabaliauskas

Temos: .

Serenos Williams gyvenimo ir verslo pamokos

S. Williams teniso elite – jau antras dešimtmetis. A. Osilovo nuotr.

S. Williams vardą žino net ir tie, kurie tenisu visiškai nesidomi. Štai aš daug anksčiau įsidėmėjau jos vardą ir faktą, kad tai viena geriausių pasaulio tenisininkių, negu išsiaiškinau, kaip tenise skaičiuojami taškai. S. Williams visų pirma žavi atkaklumu ir pastovumu. Profesionalus sportas – negailestingai konkurencingas. Viršūnėje išsilaikyti labai sunku. S. Williams teniso elite – jau antras dešimtmetis. Pirmą kartą geriausia pasaulyje ji tapo dar 2002-aisiais. Per savo įspūdingą karjerą amerikietė laimėjo net nesuskaičiuojama galybė turnyrų. Akivaizdu, kad iš šios atletės pasimokyti gali kiekvienas. Jos ryžtas ir noras išlikti viršūnėje gali įkvėpti ne tik sportininkus, bet ir verslininkus. Pateikiame kelias Serenos pamokas, kurios galbūt pasirodys naudingos ir jūsų gyvenime.

Atkakliai priešinkitės nepalankioms aplinkybėms

Tenisas ilgai buvo pasiturinčiųjų pramoga. Teniso kortai buvo vieta privilegijuotiesiems, o ne kiekvienam panorėjusiam. Vaikystėje Serenai, jos seseriai Venus bei jų tėvams teko įveikti daugybę išorinių kliūčių. Dvi juodaodės mergaitės iš nelabai pasiturinčios šeimos tikrai nebuvo tos viešnios, kurių teniso kortuose laukiama išskėstomis rankomis, tačiau jos nepasidavė. Mergaičių tėvas rinko panaudotus teniso kamuoliukus, pirko naudotas raketes ir pats atkakliai treniravo savo dukras. Jos jam atsilygino sunkiu darbu ir pergalėmis. O atėjus pergalėms atsirado ir pelnytas dėmesys.

Smūgiuok taip, lyg tai būtų paskutinis tavo smūgis

Užtenka pasižiūrėti bent vieną kovą, kad suprastum, kodėl S. Williams taip ilgai sugeba išsilaikyti viršūnėje. Ji pasižymi tuo, kad, regis, į kiekvieną smūgį sutelkia visas jėgas. Ji netaupo jėgų, visada deda maksimalias pastangas. Tuo pat metu ji nuolat išlieka alkana. Kad ir kiek titulų iškovotų, jai visada norisi daugiau. Ambicija būti geriausiai ją veda į priekį ir verčia nenuilstamai dirbti. Toks neišsenkamas ryžtas neabejotinai praverstų kiekvienam žmogui, nesvarbu, kokioje srityje jis dirbtų.

Kas jūsų nenužudo, padaro stipresnius

Sunkios akimirkos, susidūrimai su, regis, neišsprendžiamais sunkumais yra kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tokių akimirkų pasitaikė ir S. Williams gyvenime. 2011-ųjų kovą tenisininkė grūmėsi su mirtimi – jos plaučiuose susidarė kraujo krešulių, o daugeliui žmonių tokia diagnozė yra mirties nuosprendis.

Vis dėlto sportininkė nepasidavė. Ji ne tik įveikė ligą, bet ir grįžo į kortus. Nagana to, grįžo įspūdingai. Kitų metų liepą ji į viršų kėlė savo penktąją Vimbldono turnyro taurę. Sportininkės noras žūtbūt laimėti dar kartą pademonstravo, kad neįveikiamų kliūčių nėra.

Rizikuokite, pasinaudokite kiekviena atsiradusia galimybe

S. Williams pripažįsta, kad jos karjera įsibėgėjo tik tada, kai sau pasakė, jog neverta savęs saugoti, ieškoti priežasčių ko nors nedaryti, o tiesiog imti ir daryti tai, ką reikia. Po sunkios ligos vėl žengti į kortus buvo labai sunku, tačiau Serena ryžosi ir tais metais laimėjo Vimbldoną bei atvirąjį JAV čempionatą, o kitais metais šeštą kartą tapo pirmąja pasaulio rakete. Kartais turi tiesiog imti ir veikti, sako ji.

Niekada nepasiduokite pavydui

Nors S. Williams yra ketvirta tenisininkė istorijoje pagal iškovotus titulus, jos vyresnioji sesuo Venus nuo jos atsilieka labai nedaug. Ilgai Venus kortuose sekėsi netgi geriau, tad jaunėlė tūnojo šešėlyje.

Laikui bėgant situacija apsivertė aukštyn kojomis – Serena nustūmė Venus į savo šešėlį. Svarbiausia tai, kad seserys niekuomet nepavydėjo viena kitai. Net ir tada, kai jų keliai susikirsdavo kortuose, konfliktų nekildavo. Priešingai, seserys mokėsi viena iš kitos ir buvo didžiausios viena kitos sirgalės. Be to, jos yra puikios partnerės. Kaip duetas jos laimėjo trylika Didžiojo kirčio turnyrų ir džiaugiasi bendra sėkme. Pavydas nuodija žmogų, o bendras darbas suteikia daugybę galimybių.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.