...

18 startuolių įteikti iki 70 tūkst. litų paramos čekiai verslo pradžiai

Verslas

2014.08.01

Autorius: BZN start

Temos: .

18 startuolių įteikti iki 70 tūkst. litų paramos čekiai verslo pradžiai

18 geriausių startuolių projektų įteikti iki 70 tūkst. litų paramos čekiai BFL/Šarūno Mažeikos nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerijoje paskelbti jau trečius metus organizuojamo MTEP rezultatų komercinimo konkurso, kuris padeda steigti mokslui imlias įmones Lietuvoje, nugalėtojai. 18 geriausių startuolių projektų įteikti iki 70 tūkst. litų paramos čekiai pirmajai verslo pradžiai.

Konkurso nugalėtojai – tai geriausios patyrusių mokslininkų ir jaunųjų tyrėjų komandos, kurios sugebėjo įrodyti, kaip universitetuose sukurtus prototipus, technologijas, išradimus ir kitas mokslo žinias galima sėkmingai perkelti į verslą. Šio komandos parengė įtikinamus verslo planus ir jau pradeda veiklą.

Tikimės, kad MTEP rezultatų konkursas praplės galimybes kurti aukštos pridėtinės vertės produktus bei atvers daugeliui dalyvių naują kelią net tik į Lietuvos, bet ir užsienio rinkas.

A. Karlonas

Konkursą laimėjo net 8 Kauno technologijos universiteto komandos (jų įsteigtos technologinės įmonės – MB „Garsu“, UAB „Solidus mokslas“, UAB „Fėjana“, UAB „Holtida“, MB „Alovita“, UAB „Pažangūs pozicionavimo sprendimai“, UAB „Biomė“, MB „Persimonas“) ir 4 Vilniaus universiteto komandos (jų įsteigtos įmonės – UAB „Ubique Calculus“, UAB „Eteronas“, UAB „Nanoavionika“, UAB „Lokacijos sitemos“). Kiti nugalėtojai: Lietuvos energetikos institutas (MB „Energetikų sprendimų grupė“), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (UAB „Icus LT“), Klaipėdos universitetas (UAB „Solutera“), Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras (UAB „Mėlynė“), Kazimiero Simonavičiaus universitetas (UAB „Mobili karta“. ), Kauno kolegija (UAB „Telelita“).

„Noriu pasidžiaugti, kad mokslo ir studijų institucijos vis dažniau atsigręžia į jaunimo verslumo iniciatyvas, o tuo pačiu į norą skatinti glaudesnę verslo-mokslo partnerystę. Matome, kad universitetai stipriai keičiasi, juose pradeda veikti ir įgauna pagreitį verslumo centrai. Tai teigiami poslinkiai, kurie šiuo metu vyksta ir prisideda prie didesnio inovacijų proveržio mūsų šalyje“,- teigė Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė.

„Tikimės, kad MTEP rezultatų konkursas praplės galimybes kurti aukštos pridėtinės vertės produktus bei atvers daugeliui dalyvių naują kelią net tik į Lietuvos, bet ir užsienio rinkas“, – renginyje kalbėjo Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Arūnas Karlonas.

2014 metų konkurse dalyvavo daugiau kaip 40 komandų iš mokslo ir studijų institucijų. Jų projektus vertino ekspertai ir svarstė Aukštųjų technologijų programų taryba, kurią sudaro žinomi Lietuvos mokslo ir verslo atstovai. Konkursą finansuoja Švietimo ir mokslo ministerija. Konkursą organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra. 2012-2013 m. buvo paremta 17 naujų įmonių, skirta 1,17 mln. litų. 2014-2015 m. bus paremta 18 naujų verslų ir skirta apie 1,3 mln. litų.

Kuriami verslai yra įvairūs, apima skirtingas sritis: informacinių technologijų, lazerių, inžinerijos, mechatronikos, energetikos, elektronikos, biomedicinos, maisto technologijų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.