...

G.Vilčinskas: išlaikyti verslą aukštame lygyje yra dar sunkesnė užduotis

Verslas

2014.09.16

Autorius: Greta Andriuškevičiūtė

Temos: .

G.Vilčinskas: išlaikyti verslą aukštame lygyje yra dar sunkesnė užduotis

Gražvydas Vilčinskas- inovacijų mėgėjas, nuolat siekiantis atrasti ką nors nauja, dievina keliones ir kavą Asmeninio archyvo nuotr.

Aistra kavai, išlavintas skonis ir noras kurti visuomenei pridėtinę vertę verslininką Gražvydą Vilčinską (40) dar prieš aštuonerius metus paskatino pradėti savo veiklą. E. parduotuvė, kurioje galima įsigyti rūšinės kavos, „Akropolyje“ įsikūrusi mobilioji gurmanų kavinė-parduotuvėlė „Kavos karieta“ ir inovatyvus kavos bankomatas Kaune, Pramonės prospekte, prekybos centre „Maxima“, – tai lyg pakopos, atvedusios G. Vilčinską ir jo komandą prie Kauno Laisvės alėjoje atidarytos kavinės „Green Cafe“ .

Sukurti komfortą klientui

Inovacijų mėgėjas, nuolat siekiantis atrasti ką nors nauja, G. Vilčinskas dievina keliones ir kavą. Lankydamasis įvairiose pasaulio vietose verslininkas visada ieško gerų rūšių kavos ir alternatyvių pardavimo būdų, kuriuos galėtų pritaikyti ir mūsų šalies rinkoje. Prieš aštuonerius metus, kai interneto verslas dar nebuvo toks populiarus kaip dabar, atidaryta e. parduotuvė „Kavos bankas“ pritraukė daug smalsių lankytojų, norinčių įsigyti tik po užsakymo skrudinamos rūšinės kavos iš viso pasaulio. Siekiant dar patogesnio kavos įsigijimo būdo, vėliau atidaryta ir mobilioji gurmanų kavinė-parduotuvėlė „Kavos karieta“ ir kavos bankomatas. Šis pardavimo būdas patentuotas ir unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Nusprendėme, kad turėsime tris geriausius dalykus: geriausią aplinką, maloniausią aptarnavimą ir gardžiausią kavą. Ir tai mūsų stiprioji pusė.

G. Vilčinskas

Tikslas – legendinė kavinė

Verslas laikui bėgant turi tendenciją plėstis ir tapti vis aktyvesniu dalyviu šalies rinkoje, tad ir G. Vilčinsko veikla neapsiribojo mažmeniniais kavos pardavimo taškais. Verslininkas, ilgai dirbęs su savo komanda, šių metų gegužės 29 d. Kauno Laisvės alėjoje atidarė kavinę „Green Cafe“ ir siekia ją paversti legendine miesto vieta, kurioje galima atsigerti rūšinės kavos, patirti visiškos harmonijos pojūtį ir pasimėgauti lėto kavos gėrimo kultūra. „Nusprendėme, kad turėsime tris geriausius dalykus: geriausią aplinką, maloniausią aptarnavimą ir gardžiausią kavą. Ir tai mūsų stiprioji pusė, mes šiuos dalykus norime išlaikyti toliau, nors tai ir nemažai kainuoja, nes sukurti yra viena, o išlaikyti verslą aukštame lygyje yra dar sunkesnė užduotis“, – apie kavinės koncepciją pasakoja savininkas.

Orientacija į išskirtinumą

Kavinės „Green Cafe “ komanda visada ori entuojasi į produkto, paslaugų kokybę ir vertės kūrimą lankytojui. Norėdami išlaikyti kokybės garantą, kavos jie nesandėliuoja, o ją skrudiną tik po užsakymo. Siekiant visapusiškai kontroliuoti kavos kelią, Brazilijoje buvo išsinuomota 100 ha kavos plantacijos, kurios pirmasis derlius jau visai neseniai buvo nuimtas ir pasiekė kavinės lankytojus. Viena iš inovacijų yra ir pačiame valgiaraštyje – tai žaliosios kavos ruošimas ir pardavimas. Ji ne tik yra įdomaus skonio, bet ir turi ypatybių, padedančių palaikyti gerą formą bei savijautą.

Investicijų į komandą daugiausia

Paklaustas, kiek investicijų reikėjo norint įkurti kavinę, Gražvydas Vilčinskas atsako: „Neskaitant finansinių investicijų, kurios sudarė 350 000 litų, investicijos neisbaigia, jų skiriame komandos apmokymams, profesiniams įgūdžiams formuoti ir tobulėti. Investuojame į baristų mokymus, norime, kad jie didžiuotųsi savo pareigomis, organizuojame mokymus, vaikštome po parodas. Norėjome, kad tie žmonės, kurie čia dirba, suprastų, kad kiekviena profesija yra daugiau nei darbas. Aš labai džiaugiuosi, kad paklausti, kas jiems teikia džiaugsmo, baristos atsako, kad patenkinti žmonės. Tada žinome, kad kažką padarėme gerai.“

Augti ir tobulėti

„Verslo kūrimas yra nuolatinis augimas ir pokyčiai. Aš manau, kad sekasi toms įmonėms, kurios kažką daro, stengiasi, įveda naujovių, o tie, kas padaro ir numeta, tiesiog sustoja. Kaip ir žmogus, jei nustoji augti ir tobulėti, lieki toje pačioje vietoje ir žiūri, kad draugai jau šviesmečiais tave pralenkė“, – apie augimo ir kartelės kėlimo svarbą tiek versle, tiek asmeniniame gyvenime pasakoja įkūrėjas.

Kiekvienam pradėjusiajam verslą svarbu dirbti nuosekliai, būti atkakliam ir nuolat kurti naujas idėjas. „Tas, kuris pradėjęs savo verslą nori sėkmės, turi nuolat ieškoti, atnaujinti, tobulinti verslo modelį ir, jei jis nepavargs, manau, kad suklestės. O pradedančiajam palinkėčiau kūrybinių minčių, nenustoti ieškoti idėjų, kurios dažnai gimsta keliaujant, ieškant naujų derinių, kurie iš principo gali vienas su kitu nederėti, bet taip galima sukurti esminius išskirtinumus. Svarbu, kad žmogus gyventų savo idėja ir ją puoselėtų“, – sėkmingo verslininko bruožus pateikia ir kūrybinės sėkmės linki kavos mėgėjas, verslininkas G. Vilčinskas.

Kavinė „Green Cafe“

116-1410716066-283875.jpg 116-1410716066-956761.jpg 116-1410716066-281568.jpg 116-1410716066-640114.jpg 116-1410716066-429857.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.