...

Donatas Brikas: „Jei eisi savo keliu ir tikėsi, visada atsiras galimybė“

Verslas

2014.11.21

Autorius: Greta Andriuškevičiūtė

Temos: , .

Donatas Brikas: „Jei eisi savo keliu ir tikėsi, visada atsiras galimybė“

Donatas Brikas - įmonės „Saviugdos mokykla“ įkūrėjas ir direktorius bei vienintelis oficialus „Success Resources“ partneris Lietuvoje. Egu.lt nuotr.

Saviugda kaip įrankiu, padedančiu įgyvendinti tikslus ir svajones, domisi ne vienas, tačiau retas kuris pasiryžta ir savo profesinį gyvenimą sieti su šia veikla, tačiau įmonės „Saviugdos mokykla“ įkūrėjas ir direktorius bei vienintelis oficialus „Success Resources“ partneris Lietuvoje Donatas Brikas nesudvejojo – tik pradėjęs domėtis greitai suvokė, kad gyvenimą jis nori sieti tik su saviugdos mokymu ir pagalbos teikimu kitiems. Po šešerių metų kryptingos veiklos D. Brikas dalijasi mintimis apie savo karjeros kelią, jame pasitaikiusias kliūtis ir tikėjimą bei troškimą veikti ir nesustoti.

Praraja tarp žinių ir rezultatų

„Jaunystėje niekada nebūčiau pagalvojęs, kad kada nors būsiu susijęs su verslu, tuo labiau su finansais, nes buvo gyvenime ir tokių etapų, kai maniau, jog pinigai žmonėms nereikalingi. Turėjau normalų darbų, buvau vidutinis pilietis, bet tada prasidėjo sunkumai, pradėjo griūti santykiai, prastėti fizinė būklė ir tuomet atsirado žmonių, kurie mane paskatino domėtis saviugda. Pradėjęs gilintis suvokiau, kad ir pats noriu būti pranešėju, tačiau bijojau kalbėti prieš auditoriją. Nutariau, kad reikia mokytis, skaičiau knygas, bet niekas nesikeitė, nes tarp žinių ir rezultatų yra didžiulė praraja. Tačiau atėjo laikas, kai pradėjau veikti, tada viskas ir pradėjo keistis. Auditorijos baimę nugalėjau tik pradėjęs kalbėti“, – apie pirmuosius žingsnius sėkmingos karjeros link pasakoja D. Brikas.

Yra dalykų, kuriais tiki iš vidaus, tai jie ir pavyksta, o jei tik turi abejonę, tikrai nepavyks.

D. Brikas

Kai pomėgis virsta darbu

Neapsiribojęs tik pranešėjo karjera, pašnekovas nusprendė įkurti „Saviugdos mokyklą“, tačiau įmonė, kaip ir kiekvienas jaunas verslas, neišvengė kelio pradžioje pasitaikančių sunkumų. „Po dviejų mėnesių darbo, kai jau buvo pasibaigusios mano visos santaupos, pavyko suorganizuoti pirmąjį seminarą Šiauliuose, į kurį atėjo dvylika žmonių ir visi buvo patenkinti. Vėliau jų buvo ir daugiau, tik kai grįždavau namo manęs klausdavo, kaip sekėsi, sakydavau „gerai“, nes buvo daug žmonių, jiems patiko, gavau gerų atsiliepimų, o manęs klausdavo: „O kur pinigai?“ Kai suskaičiuodavau, kiek likdavo, tai tik tiek, kad tuos pinigus išleisdavau pietums su pranešėju. Tačiau visada tikėjau, kad man pavyks. Yra dalykų, kuriais tiki iš vidaus, tai jie ir pavyksta, o jei tik turi abejonę, tikrai nepavyks. Dabar įmonėje dirba šeši žmonės, perėjome jau į aukštesnį lygį ir veikla pradėjo nešti didesnį pelną, o mano pomėgis, gyvenimo būdas virto darbu ir aš dabar džiaugiuosi, kad darau tai, ką mėgstu“, – atskleidžia jis.

Svajonė veda į priekį

„Aš turėjau svajonę dirbti su aukščiausio lygio mokymų bendrove „Success Resources“ ir nusprendžiau važiuoti į jų organizuojamą seminarą Londone, bandyti su jais pasikalbėti. Jų pranešėjo Anthony Robbinso seminaras kainuoja milijoną dolerių, o mes nedidelė Lietuvos įmonė, aš esu per mažas, nemoku angliškai ir neturiu pinigų“, – tuomet kilusiomis dvejonėmis dalijasi įmonės vadovas. Tačiau troškimas ir vidinis entuziazmas vedė į priekį: „Žmogus turi Dievo dovaną: kai yra kritinė situacija, jis visada randa išeitį. Ir kūdikis, žmogus, net verslas kaip sistema elgiasi taip pat, jei versle ir kyla krizė, tačiau kartu yra ir išeitis. Tie, kurie pralošia, turėtų kaltinti ne ekonomiką, o save, kad per anksti pasidavė, nes galiausiai, jei eini tuo keliu, kuriuo nori, ir tuo tiki, visada atsiranda tam tikras žmogus ar galimybė, kuri gali padėti“, – palankiai susidėliojus aplinkybėms ir galimybėms, D. Brikas savo tikslą pasiekė. Šiuo metu jis vienintelis „Success Resources“ partneris Lietuvoje.

Kai tikslas toks svarbus kaip kvėpavimas

„Kiekvienas žmogus bėga nuo skausmo prie malonumo. Mes padarome tada, kai vengiame skausmo. Daug kas mano, kad užtenka norėti nuvažiuoti į Havajus, bet kas bus, jei aš ten nenuvažiuosiu? Nieko. Tai kur motyvas? Tik tada, kai tie dalykai tampa tokie svarbūs kaip kvėpavimas, mes juos pasiekiame, tai paprasta sėkmės formulė, o jei pasiekti nepavyksta, tai reiškia, jog tai ne taip jau ir svarbu, tad tikrai galima gyventi be to“, – teigia D. Brikas ir pasakoja apie troškimą Lietuvos publikai pristatyti tris dienas trukusį praktinį seminarą „Milijonieriaus mąstymas“. Pasak pašnekovo, tai buvo vienas didžiausių tikslų, o jis ir jo kolegos aiškiai įsivardijo, kas bus, jei seminaras nepavyks.

Orientacija į tikslinę auditoriją

Nors saviugda, asmeninio tobulėjimo mokymais bei patarimais domisi ne vienas šių dienų žmogus, tačiau tokią veiklą vertinančiųjų neigiamai taip pat atsiranda. Paklaustas, ką mano apie kritiką, pašnekovas atsako ir duoda patarimą: „Visiems žmonėms vis tiek nepatiksi. Yra pasaulyje trejybė, trečdalis pasaulio žmonių yra jums visiškai abejingi, kitam trečdaliui jūs nepatiksite ir yra dar trečdalis, kurie jus palaikys. Dažnai žmonės, įmonės susitelkia į tuos, kuriems jie nepatinka, o reikia į tuos, kuriems patinka, taip pat pasistengti ir dėl tų abejingųjų, o tuos, kurie nusistatę neigiamai, reiktų palikti ramybėje, nes jų jau vis tiek nepakeisite.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.