...

„Saulėtekio slėnis“ pritraukė naują tarptautinį investuotoją

Verslas

2014.12.04

Autorius: Gražina Vincel

Temos: .

„Saulėtekio slėnis“ pritraukė naują tarptautinį investuotoją

Su gauta parama per ateinančius 2015 metus planuojama padėti 24 komandoms, kuriant ir pristatant savo verslo koncepcijas. flickr.com nuotr.

Šiemet mokslo ir technologijų parkas „Saulėtekio slėnis“ pritraukė naują tarptautinį investuotoją „Western Union Foundation Lithuania“ ir gavo 35 tūkst. litų paramą. Tikimasi, kad tai padės startuoliams plėtoti savo verslą.

„Savo verslą pasiryžę kurti jaunuoliai pirmiausia susiduria su verslo pradžiai reikalingos infrastruktūros stygiumi. Jiems reikia ne tik įkvepiančios aplinkos ir bendraminčių, bet ir ranka pasiekiamų specialistų konsultacijų, mentorių patarimų“, – paramos įteikimo renginio metu sakė „Saulėtekio slėnio“ vadovas Andrius Bagdonas.

Jo teigimu, tai suteiks galimybę studentų suburtoms komandoms nemokamai naudotis darbo vietomis, taip pat konsultuotis su tarptautinės patirties turinčiais ekspertais.

Galbūt ši parama nėra tokia reikšminga pinigine prasme, bet tai, kad žmonės dalysis savo laiku, patirtimi, energija, leis siekti didesnės sėkmės.

A. Bagdonas

„Subsidijuosime nuomą, studentams tai nieko nekainuos. Be to, bus mentorių, vyks renginių. Kviesime profesionalus papasakoti apie rizikos kapitalų pritraukimą, internacionalizaciją ir pan. Samdysime patyrusius verslo mentorius, kurie skirs laiko ir konsultuos startuolių komandas, kaip pradėti ir plėtoti savo verslą“, – pasakojo jis.

A. Bagdonas palankiai vertino tai, kad parama skiriama tam etapui, kai jaunuoliai dar tik ieško verslo idėjos arba bando ją išgryninti: „Galbūt ši parama nėra tokia reikšminga pinigine prasme, bet tai, kad žmonės dalysis savo laiku, patirtimi, energija, leis siekti didesnės sėkmės.“

Su gauta parama per ateinančius 2015 metus planuojama padėti 24 komandoms, kuriant ir pristatant savo verslo koncepcijas. Dvidešimties renginių ir mokymų metu su verslumo pagrindais siekiama supažindinti apie 500 studentų.

„Tikime, kad kiekvienas žmogus gali prisidėti prie šalies gerovės. Kaip vieną šių tikslų matome verslumo skatinimą Lietuvoje. Tikimės, kad šiais metais galėsime sukurti šalyje tradiciją, kuri yra ne tik piniginė parama, bet ir dalijimasis savo patirtimi. Kodėl pasirinkome „Saulėtekio slėnį“? Manome, kad technologijos yra viena paklausiausių ateities sričių. Kartu su „Saulėtekio slėniu“ norime padaryti nemažai: sukurti 24 verslo projektus, apie 20 darbo grupių, kurios galės dirbti kartu su verslo atstovais, toliau tobulinti savo žinias“, – teigė „Western Union Foundation Lithuania“ vadovas Sergejus Sidorovas.

Renginyje dalyvavęs įmonės „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Juozas Nocius tikino, kad lietuviai startuoliai geba konkuruoti su kolegomis iš kitų šalių ir vylėsi, jog atsiras dar naujų sėkmingų startuolių. „Mums reikia smūgiuoti daugiau, negu mūsų leidžia „svorio kategorija“. Turime būti šiek tiek geresni, nei esame iš tikrųjų“, – kalbėjo jis.

Suteikta piniginė pagalba Lietuvoje turėtų paskatinti Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentus kurti technologinius startuolius, turinčius pasaulinių ambicijų. Iš viso fondas „Western Union Foundation Lithuania“ paramą skyrė penkioms nevyriausybinėms organizacijoms, iš kurių pirmą kartą pasirinkta verslumo sritis Lietuvoje.

„Saulėtekio slėnis“

138-1417683998-728385.jpg 138-1417683998-782848.jpg 138-1417683998-471397.jpg 138-1417683998-450235.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.