...

Socialinio tinklo kūrėja: „Būk pamišęs dėl klientų“

Verslas

2014.12.29

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

Socialinio tinklo kūrėja: „Būk pamišęs dėl klientų“

J. Makselytė kartu su keturiais komandos draugais. BFL/Ingos Juodytės nuotr.

Diplomuota programų sistemų specialistė ir komandinės veiklos entuziastė Jurgita Makselytė (23) suprato, kad užsidarius tarp pažįstamų idėjos išsenka, o veikla tampa nuobodi. Užuot bandžiusi rasti naujų veiklų, mergina ėmėsi jas organizuoti ir burti nepažįstamus žmones aktyviai bendrauti. Šiuo metu tarptautines rinkodaros ir vadybos magistro studijas kremtanti mergina sukurto socialinio susitikimų tinklo „EveBUZZ“ plėtojimą gali vadinti pagrindine veikla.

Nuo pusryčių iki kelionių

„Kas yra „EveBUZZ“? Tai socialinis tinklas, padedantis atrasti netoliese esančius bendraminčius ir lengvai suorganizuoti susitikimus. Maža to, ši lengvai naudojama platforma ateityje leis kurti susitikimus grupėms, susidomėjusiesiems prie jų prisijungti ir apmokėti susitikimus paspaudus vos vieną mygtuką. „EveBUZZ“ sujungia tokias platformas kaip „Facebook“, „Meetup“, „Eventbrite“, „Groupon“ ir pateikia išskirtinę galimybę organizuoti naujus susitikimus. Pagrindiniai „EveBUZZ“ programėlės naudotojai yra jauni, veiklūs, didmiesčiuose gyvenantys žmonės“, – produktą pristato mergina.

„EveBUZZ“ susitikimų metu matome laimingus žmones, išgirstame pagyrų, sulaukiame vis daugiau dėmesio iš susidomėjusių būsimų programėlės naudotojų. Tai skatina siekti dar daugiau.

J. Makselytė

„Dar pradžioje supratau, kad tokiam projektui labai svarbi turima bendruomenė, tačiau idėją plėtoti pradėjau viena, – priešistorę prisimena startuolio įkūrėja. – Tai buvo paprastų susitikimų organizavimas, tokių kaip pyragų vakaras, boulingo žaidimai, sekmadieniniai pusryčiai. Galiausiai tai išaugo į šuolius su parašiutu, žygius su baidarėmis ir dar daugiau. „EveBUZZ“ nariai jau kooperavosi kelionėms ne tik į kitus miestus, bet ir į kitas šalis.“

Penki muškietininkai versle

Mergina pasakoja, kad bendravimas su tiksliniais platformos naudotojais leido juos geriau pažinti, išsiaiškinti tikruosius jų poreikius bei lūkesčius, padėjo suprasti, kokia kryptimi reikia eiti: „Organizuojant susitikimus, didėjant „EveBUZZ“ gerbėjų skaičiui, kurių šiuo metu yra daugiau nei 2 200, augo ir projekto vertė. O tai suteikė dar daugiau galimybių susirasti kompetentingų komandos narių.“

J. Makselytė pasakoja šiuo metu besidarbuojanti kartu su keturiais komandos draugais: projekto techniku Pijumi Navicku, programuotoju Mindaugu Veblausku, susitikimų organizatore Dovile Daukšaite ir viešųjų ryšių specialiste Živile Karevaite. Startuolė prasitaria, kad dabar įtemptai ieško dizainerio.

Prasideda susitikimai už šalies ribų

Užsispyrusi komanda jau žengia ir pirmuosius plėtros žingsnius. „Šiuo metu programėlės bandomąja versija operacinei sistemai „Android“ naudojasi apie 150 narių. Tikrąją versiją ketiname pristatyti jau netrukus. Pirmųjų naudotojų padedami tvarkome atsiradusius nesklandumus, rengiame atnaujinimus, ruošiame visiškai naujos koncepcijos interneto svetainę. „EveBUZZ“ susitikimų metu matome laimingus žmones, išgirstame pagyrų, sulaukiame vis daugiau dėmesio iš susidomėjusių būsimų programėlės naudotojų. Tai skatina siekti dar daugiau. Be to, matome, kad projektas aktualus ne tik Lietuvoje gyvenantiems žmonėms, bet ir visame pasaulyje. Tad, nepabūgę iššūkių, žinome, kad sugebėsime įtraukti ir esančiuosius už Lietuvos ribų. Jau organizavome pirmąjį tarptautinį susitikimą Briuselyje. Jame dalyvavo žmonės iš Vokietijos, Kolumbijos, Kanados, Teksaso, Belgijos ir, žinoma, Lietuvos“, – apie plėtrą svarsto ir pirmuosius bandymus prisimena J. Makselytė.

Mergina užsimena, kad jau pavyko organizuoti keletą mokamų susitikimų su specialia programa. Taip norėta išbandyti, ar tai domintų platformos naudotojus: „Sulaukę teigiamų rezultatų planuojame jų organizuoti ir daugiau, o visus pinigus investuoti į platformos priežiūrą ir rinkodarą. Tikime, kad tai leis padengti dalį patiriamų išlaidų. Nors kuriant projektą investuota daug komandos darbo valandų, tačiau prireikė ir šiek tiek asmeninių lėšų.“

Svarbiausia neužsisklęsti

J. Makselytė pasakoja, kad kuriant startuolį susidurta ir su iššūkiais: „Pradžioje buvome per daug susitelkę į darnios bendruomenės kūrimą, todėl tai buvo tapę uždaru pažįstamų bendraminčių ratu. Turiu pripažinti, kad tokios bendruomenės formatas turi ribas ir galiausiai užsiveria. Be to, žmonėms, kurie pirmą kartą prisijungdavo, ne visada buvo jauku. Tačiau ši problema išspręsta, skyrus daugiau dėmesio naujiems nariams įtraukti, padidinus jų skaičių bei pradėjus veikti mobiliajai programėlei. Tad susitikimus organizuoti gali visi norintieji, vartotojai tampa nepriklausomi vien tik nuo „EveBUZZ“ organizuojamų susitikimų.“

Kaip dar vieną iššūkį J. Makselytė įvardija komandos sustygavimą ir tikisi, kad pamažu ji stabilizuosis ir drauge bus galima judėti vis pirmyn.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.