...

Šokių pamokų paieškose gimusio projekto „Vakare.lt“ įkūrėjai: „Darome kitaip ir geriau“

Verslas

2015.01.08

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: .

Šokių pamokų paieškose gimusio projekto „Vakare.lt“ įkūrėjai: „Darome kitaip ir geriau“

Andrius Buinovskis - pramogų, laisvalaikio ir neįtikėčiausių veiklos pasiūlymų portalo „Vakare.lt“ įkūrėjas. Asmeninio archyvo nuotr.

Žinių bagažą darbe ir vadovaudamas vienai galingiausių Lietuvos interneto bendrovių susikrovęs vilnietis Andrius Buinovskis (32) suprato norįs save išbandyti ir kaip internetinio verslo įkūrėjas. Ir ne bet kokio, o pramogų, laisvalaikio ir neįtikėčiausių veiklos pasiūlymų portalo. Ši mintis kilo neįprastai. Užkietėjusiam motociklų ir kelionių mėgėjui panorus kojas pramiklinti šokių pamokose, atsirado vienas jo vykdomų projektų „Vakare.lt“. Tai jis vadina vienu iš dabar ieškomų naujų ir rimtų iššūkių.

Ieškojo šokių – rado verslo idėją

„Kartą ieškojome, kur galėtume lankyti šokius ir pasiklydome paieškos sistemose. Neradome, kur vienoje vietoje būtų aiškiai nurodytos šokių pamokos ir kokia galimybė jas lankyti mums patogioje vietoje. Į paieškos sistemą rašėme pačias įvairiausias užklausas, net tokias kaip „ką veikti vakare?“, „vakare“, „vakare.lt“. Galiausiai pajuokavome, kad imkime ir sukurkime „Vakare.lt“. Turėdami didelę patirtį interneto platybėse nusprendėme įgyvendinti šį eksperimentą dar tą patį vakarą“, – entuziastingai veiklos užuomazgas prisimena A. Buinovskis.

„Tuomet sėdome dviese su idėjos bendraautore Gintare Mačiene, dabar atliekančia produkto vadovo vaidmenį, ir per kelias valandas sukūrėme prototipą. Investavome šiek tiek laiko į nemokamus rinkodaros kanalus, pasikalbėjome su keletu veiklą siūlančių bendrovių atstovų ir projektas sulaukė netikėto susidomėjimo. Tada dar šiek tiek praplėtėme jo koncepciją ir dabar bendradarbiaujame ne su viena ir ne dviem mokymo įstaigomis, kuriame pirmąją tikrąją versiją, išsiskiriančią dizainu ir daug patogesniu valdymu“, – pasakoja vienas „Vakare.lt“ įkūrėjų.

A. Buinovskis sako, jog jį jau kurį laiką žavi internetinio verslo specifika. Ypač tuo, kad geografiniai apribojimai tokiame versle neegzistuoja: „Turint tokį projektą kaip „Vakare.lt“, būnant vienoje vietoje galima dirbti nors ir visame pasaulyje.“ Pasak pašnekovo, tokį portalą jau galima vadinti ir verslu: „Juk teoriškai tai, iš ko gaunamos pajamos yra didesnės už išlaidas, galima vadinti verslu. Tad šiuo metu projektas „Vakare.lt“ kaip tik toks ir yra.“

Bręsta nauji planai

Pašnekovas prasitaria ir apie artimiausius planus: „Jau derinamos ir didesnės investicijos. 2015 m. sausį planuojama kampanija vardo žinomumui didinti. Jau užsiminiau, kad dabartinį prototipą greitai pakeis stipriai patobulinta sistema. Analogiškos sistemos leidžiamos jau ir kituose Europos didmiesčiuose. Projektu tikime ir turime didelių plėtros planų. Mano manymu, šis projektas turi visus verslui reikalingus atributus.“

Mano vadovavimo patirtis rodo, kad nėra nenugalimų – yra tik dar nenugalėti. Darome kitaip ir geriau. Eksperimentuojame ir matuojame, žinome, kas veikia geriau, o juk kaip tik to ir reikia, kad galiausiai taptume geriausi.

A. Buinovskis

Investicijas planuojantis startuolio įkūrėjas teigia kol kas į jį daug neinvestavęs. Esą daugiausia tai buvo žmogiškieji ištekliai: „Tai produkto vadovas, gerai išmanantis, kaip sistema turi atrodyti ir kokius rinkodaros kanalus reikia išjudinti minimaliomis investicijomis, ir aš, kitas vadovas, žmogus, turintis verslo gyslelę ir žinantis, kaip tai galima greitai įgyvendinti ir parduoti idėją. Turiu omenyje įtikinti ir sudominti žmones, kad jie dirbtų su šiuo projektu, tada atskleisti jų talentus ir pasitikėti – juk jie geriausiai išmano savo sritį. Kai dirba tinkami žmonės, ir projektą plėtoti lengviau.“

A. Buinovskis tikina, jog labai svarbu plėsti ir savo verslo akiratį: „Mūsų auditorija – tai žmonės, norintys tobulėti vienoje ar kitoje mėgstamoje srityje, vakarą prie televizoriaus ekrano pakeisti naudingesne ir įdomesne veikla. Kita pusė yra įvairių veiklų ir iniciatyvų organizatoriai, norintys išmokyti kitus to, kuo patys tiki ir moka.“

Nenugalimų konkurentų nėra

„Jei būtume radę veikiantį portalą, kuris mums padėtų rasti tai, ko ieškojome, turbūt nebūtų kilusi ir mintis kurti šį. Mūsų konkurentai yra paieškos sistemos ir keletas gražių idėjų, kurios, mūsų nuomone, tik ir liko gražiomis idėjomis“, – paprašytas papasakoti apie konkurenciją sako A. Buinovskis.

„Mano vadovavimo patirtis rodo, kad nėra nenugalimų – yra tik dar nenugalėti. Darome kitaip ir geriau. Eksperimentuojame ir matuojame, žinome, kas veikia geriau, o juk kaip tik to ir reikia, kad galiausiai taptume geriausi“, – entuziastingai sėkmės formule dalijasi vyras.

Šmaikštūs pavadinimo iššūkiai

A. Buinovskis pasakoja, kad veikloje būta ir nemažai netikėtumų. „Vienas didžiausių, gal net kiek komiškų nutikimų, kad žmonės mūsų portalo pavadinimą taria ne „vakare“ (nuo žodžio „vakaras“), o „Vakarė“ – kaip vardą. Taigi norėtume visiems pabrėžti, kad mes orientuojamės į veiklas, vykstančias vakarais, ir portalas yra „Vakare.lt“, – klaidingai projekto pavadinimą suprantančiuosius pamoko įkūrėjas.

„Antroji staigmena buvo tai, kad „Vakare.lt“ pavadinimas jau buvo naudotas ne tokiame gražiame kontekste ir vis dar yra įtrauktas į kai kuriuos juoduosius sąrašus. O pasekmė yra ta, kad mūsų siunčiami laiškai keliauja į šlamšto skyrelį.

Vis dėlto buvo ir gerų staigmenų. Tai didelis susidomėjimas projektu – ir iš lankytojų, ir iš veiklą siūlančiųjų. Tačiau labiausiai stebina tai, kiek įdomių ir skirtingų dalykų galima išmokti, sužinoti, susipažinti: nuo kino istorijos klubo iki japoniškų atvirukų lankstymo ar sapnų gaudyklių gamybos. Ir visa tai jau mūsų startuolyje „Vakare.lt“, – džiaugiasi projekto sumanytojas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.