...

Pasauliui pristatę naujos kartos užrašines lietuviai nežada sustoti

Verslas

2015.01.30

Autorius: BZN start

Temos: .

Pasauliui pristatę naujos kartos užrašines lietuviai nežada sustoti

Daugkartinio naudojimo „Esquoia Reusable notebook" užrašinių kūrėjai. Asmeninio archyvo nuotr.

Praėjusiais metais populiarioje visuomeninio projektų finansavimo platformoje www.kickstarter.com naujos kartos užrašines pristatę keturi iniciatyvūs studentai, šiandien džiaugiasi idėjos įgyvendinimu, už paramą dėkoja visam pasauliui ir ruošiasi naujam startui.

Vos per kelias savaites dviejų lietuvių, prancūzo ir ruso komandos projektui kickstarter.com platformoje pavyko surinkti 20 000 svarų sterlingų. Už šias lėšas vaikinai atidarė internetinę parduotuvę ir Lietuvoje pradėjo gamtą tausojančių, daugkartinio naudojimo „Esquoia Reusable notebook” užrašinių gamybą. Knygelės jau parduodamos Lietuvoje, Olandijoje, JAV, Anglijoje ir kitose šalyse. Naujas produktas sudomino Čekijos, Pietų Korėjos, Japonijos, Italijos bei kitų šalių prekybininkus.

Ruošiasi dar vienam žingsniui

Šiandien, sausio 29 dieną, www.kickstarter.com platformoje “Esquoia” komanda pristato dar vieną projektą. Šį sykį jaunuoliai planuoja mažesnio formato knygelių gamybą, kurios papildytų “Esquoia Reusable notebook” asortimentą ir galėtų būti naudojamos pirkinių sąrašams, smulkioms pastaboms užsirašyti, kavinėse jomis galėtų naudotis užsakymus priimantys padavėjai.

Unikalaus popieriaus paviršiaus ir rašalo kombinacija leidžia patogiai rašyti ir efektyviai trinti, tai kas buvo parašyta.

V. Tunkevič

“Tikimės, kad ir šią idėją parems viso pasaulio žmonės, neabejingi gamtosaugai ir mūsų iniciatyvai pakeisti nusistovėjusį požiūrį į popierinius sąsiuvinius, mažinti popieriaus sunaudojimą ir tausoti gamtos išteklius”, – sako vienas iš komandos narių Donatas Bėkša.

Tam, kad įgyvendintų sumanymą, vaikinai platformoje norėtų surinkti 3 200 svarų sterlingų arba 4 188 Eur.

“Tiek užtektų, kad galėtume pradėti gaminti mažo formato užrašines, išpildyti išankstinius užsakymus ir pristatyti šias knygutes Lietuvoje bei kitose rinkose. Turime pagaminę pirmuosius prototipus. Kickstarter platformoje jau nuo šiandien žmonės iš viso pasaulio galės susipažinti su naujais gaminiais, pirmieji įsigyti užrašines ir taip prisidėti prie tolimesnio idėjos vystymo”, – sako D. Bėkša.

Paprasta ir originalu

Lietuvių Valdemaro Tunkevič ir Donato Bėkšos, prancūzo Boris Livet ir ruso Daniel Gonsales Kasas idėja, kurią pavyko įgyvendinti – paprasta ir originali. Pernai kūrėjų komanda pasauliui pristatė daugkartinio naudojimo užrašų knygelę – sąsiuvinį „Esquoia Reusable notebook”, turinčią mokyklinės lentos savybių bei unikalios technologijos rašiklius, kurių pagalba informacija ne tik gali būti užrašoma, bet ir ištrinama.

“Unikalaus popieriaus paviršiaus ir rašalo kombinacija leidžia patogiai rašyti ir efektyviai trinti, tai kas buvo parašyta. Idėjos esmė – specialia medžiaga padengtas popierius ir specialūs markeriai, kurių rašalas greitai džiūsta. Spalvotas rašalas greitai sukietėja, nesitepa ir nesitrina perbraukus ranka, tačiau naudojant tam tikrą medžiagą trynimui, galima viską greitai ir švariai nutrinti. Toks markerių ir popieriaus derinys suteikia kitokį, malonų rašymo jausmą, o popierius taip pat yra atsparus vandeniui. Kuriant produkto prototipus, reikėjo atlikti daug bandymų, kol galų gale atradome geriausiai tarpusavyje veikiančias medžiagas“, – išradimą pristatė Valdemar Tunkevič.

Anot jo, naujos kartos užrašų knygelė perkelia tradicinės mokyklinės lentos savybes nuo sienos ant rašomojo stalo. Toks sąsiuvinys labiausiai tinka studentams, menininkams, verslininkams ar žurnalistams – žmonėms, kurie daug rašo, planuoja, piešia ar eskizuoja.

Sieks tapti rinkos lyderiais

Naujos kartos užrašų knygelės kūrėjai studijavo Didžiosios Britanijos Bradfordo universitete. Savo verslo idėjas jie vystė universiteto centre, skatinančiame studentų verslumą ir bendruomeniškumą, vėliau veiklą perkėlė į Lietuvą. Vaikinų išradimas – naujos kartos užrašinės, Yorko kunigaikščio jaunųjų verslininkų apdovanojimuose pernai buvo nuominuotas kaip perspektyviausia ir pažangiausia metų idėja.

Praėjusiais metais Hudersfieldo inovacijų centre keturiems jaunuoliams apdovanojimą už originalią ir perspektyvią idėją įteikė pats karališkosios šeimos atstovas, Didžiosios Britanijos princas Andrew.

“Norime pasiekti, kad “Esquoia” užrašinės taptų naujos kartos daugkartinio naudojimo sąsiuvinių rinkos lyderiu Lietuvoje, Europoje ir visame pasaulyje. Gamindami tokius sąsiuvinius, pirmą kartą Lietuvoje naudojame unikalų įrišimą žiedais, kuris leidžia greitai išsegti ir įdėti vidinius lapus. Siekiame, kad mūsų užrašinė būtų patogi naudoti darbe kasdien. Tikimės, kad mūsų įgyvendintos idėjos dėka žmonėms nebereikės naudoti popieriaus užrašams, kuris vėliau keliauja į šiukšlių dėžę”, – viliasi išradėjai.

Anot jų, svarbu ir tai, kad sąsiuvinys yra ekologiškas ir reprezentuoja ateities produktų dizainą. Aukštos kokybės medžiagos iš kurių pagamintas popierius, surišimas ir viršeliai, užtikrina funkcionalumą ir ilgą tarnavimo laiką. Taip projekto autoriai tikisi sumažinti popieriaus vartojimą ir švaistymą. Jie mano, kad naujos kartos užrašų knygelės skatins žmones kurti ir siekti rezultatų, stimuliuos mąstymą ir kūrybą.

„Esquoia Reusable notebook"

143-1422603245-870044.jpg 143-1422603245-612786.jpg 143-1422603245-331193.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.