...

Aktyvaus laisvalaikio centro vadovas konkurencijos nejaučia

Verslas

2015.06.16

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Aktyvaus laisvalaikio centro vadovas konkurencijos nejaučia

Aktyvaus laisvalaikio centro „Kablys“ vadovas - Einius Žiūkas. Asmeninio albumo nuotr.

Didžiausiame Lietuvoje uždarame riedlenčių, riedučių ir kroso dviračių (BMX) parke „Kablys“, veikiančiame visus metus, vilnietis Einius Žiūkas (25) rengia ekstremalaus sporto varžybas, įkvepia jaunąją kartą naujiems iššūkiams ir organizuoja stovyklas bei renginius, skirtus neįgaliesiems ir nepasiturinčių šeimų vaikams. Beje, tai ir pirmasis Lietuvoje socialinio verslo akseleratoriaus „Socifaction“ vienas iš laimėtojų.

Riedlentės atvėrė duris į pasaulį

Daugybės prestižinių varžybų nugalėtojas riedlenčių sportu aktyviai domisi nuo dvylikos metų. Nors mokydamasis mokykloje E. Žiūkas mėgo raiškųjį skaitymą ir šokius, visa tai atsidūrė pomėgių užribyje, atradus riedlenčių sporto teikiamą džiaugsmą. Šis pomėgis vaikinui ne tik padėjo susirasti draugų Vilniuje, vėliau – visoje Lietuvoje ir Europoje, bet ir nulėmė tam tikrą studijų kryptį. „Aktyviai sportuojant, pamažu ėmė rastis rėmėjų, kuriant filmuotą vaizdo medžiagą, vis dažniau tekdavo domėtis, kaip veikia reklama, o norint greičiau parduoti seną riedlentę ar rungtynėse laimėtą drabužį, tekdavo išsiaiškinti, kokiais principais grindžiama pardavimo veikla“, – pasakojo pašnekovas. Visa tai garsųjį riedlentininką paskatino kryptingai pasirinkti verslo vadybos studijas. Studijuodamas universitete, E. Žiūkas du kartus pasinaudojo galimybe įgyti žinių užsienyje. Pagal studijų mainų programą „Erasmus“ pusmetį studijavo Prancūzijos Liono mieste, o baigiamąją praktiką atliko vienoje didžiausių Europos riedlenčių parduotuvių Saragosoje, Ispanijoje. Čia vaikinas nuodugniai susipažino su visa riedlenčių verslo darbo specifika – rūpinosi riedlenčių užsakymu, reklama, prižiūrėjo riedlenčių sandėlį.

„Riedlenčių sportas tinka ir patinka ne kiekvienam – tai labai siaura niša“

E. Žiūkas

Su riedlente net Kalėdų Senelis

Pašnekovas džiaugiasi galimybe sudominti ir ugdyti jaunąją kartą, atskleidžiant riedlenčių sporto teikiamas galimybes. Vieniems E. Žiūko mokiniams riedlenčių sportas tampa nepakeičiamu laisvalaikio pomėgiu, kitus jis savo pavyzdžiu įkvepia siekti profesinių aukštumų. Verslininkas džiaugiasi aktyvaus laisvalaikio centro „Kablys“ siūlomų paslaugų įvairove. Čia organizuojamos riedlenčių mokyklėlės, stovyklos ir netgi kalėdiniai vakarėliai, pagrindinis jų akcentas – su riedlente įriedantis Kalėdų Senelis. Be to, čia nuolat vyksta profesionalių riedlentininkų atrankinės varžybos. E. Žiūkas džiaugiasi, kad aktyvaus laisvalaikio centrui „Kablys“ pavyksta užmegzti partnerystės ryšius su didelėmis įmonėmis. Jis sako, kad uždaras aktyvaus laisvalaikio parkas nuolat ieško rėmėjų ir partnerių, su kuriais galėtų bendradarbiauti ilgą laiką. Pašnekovas atskleidė, kad aktyvaus laisvalaikio centro komanda organizuoja renginius kartu su neįgaliųjų centrais ir sunkiai besiverčiančiomis šeimomis. Šių šeimų vaikams jie padeda atrasti riedlenčių sporto teikiamą džiaugsmą ir išmokyti juos drąsiai įveikti iššūkius. Socialiniai projektai sulaukia didelio visuomenės dėmesio ir skatina peržengti nusistovėjusius stereotipus bei visuomenės mąstymo ribotumus.

Sezoninis darbas

Kalbėdamas apie riedlenčių sporto specifiką, pašnekovas įvardija šio darbo sezoniškumą, mat riedlenčių, kroso dviračių ir riedučių sporte labai ryškūs žiemos ir vasaros sezonai. Uždaro laisvalaikio centro „Kablys“ aktyviausias sezonas yra žiema – tada centre dirba trys instruktoriai, o vasarą čia lieka tik vienas mokytojas. Riedlenčių mokyklėlės grupėse paprastai būna 16–20 vaikų, tai, pasak pašnekovo, optimalus grupės dydis. Kalbėdamas apie uždaro aktyvaus laisvalaikio „Kablys“ įkūrimą, E. Žiūkas akcentuoja, kad visa riedlentininkų bendruomenė šio projekto laukė labai ilgai. Kuriant uždarą aktyvaus laisvalaikio parką, didžiausią rūpestį kėlė tai, kad reikėjo didelių patalpų, esančių lengvai pasiekiamoje miesto vietoje. Startuoti ir išsilaikyti pirmaisiais metais uždaram riedlenčių parkui padėjo „Nestlē“ bendrovei priklausančio gaminio „Lions“ prekių ženklo reklama, ji puikavosi ant riedlentininkų šalmų.

Siaura niša

„Riedlenčių sportas tinka ir patinka ne kiekvienam – tai labai siaura niša“, – sako pašnekovas. Šiam sportui reikia daug įdirbio ir patirties. E. Žiūkas džiaugiasi, kad jo darbe nėra monotonijos, čia daug galimybių saviraiškai, nevaržomas išradingumas. Aktyvaus laisvalaikio centro „Kablys“ komanda nuolat organizuoja įvairias varžybas ir renginius. Įdomu tai, kad konkurencijos uždaram aktyvaus laisvalaikio centrui „Kablys“ vis dar nėra – tai vienintelis toks uždaras parkas Lietuvoje, nors ir įsikūręs vėliau nei analogiški parkai kitose Baltijos šalyse. Pašnekovas tvirtina nebijantis konkurencijos. Visos kitų ekstremalaus sporto renginių organizatorių iniciatyvos jį džiugina, juk taip auginama bendruomenė ir gausinamas bendraminčių būrys. Startuoliams verslininkas linki surasti būdų, kaip savo pomėgius paversti verslu, nes darant tai, kas miela širdžiai, daug lengviau pasiekti trokštamų rezultatų.

AKTYVAUS LAISVALAIKIO CENTRAS "Kablys"

178-1434433385-598800.jpg 178-1434433385-291844.jpg 178-1434433385-571867.jpg 178-1434433385-278390.jpg 178-1434433385-872250.jpg 178-1434433385-777043.jpg 178-1434433385-570054.jpg 178-1434433385-807094.jpg 178-1434433385-433275.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.