...

Rado tuščią nišą modelių srityje ir sukūrė e. platformą

Verslas

2015.07.02

Autorius: Gražina Vincel

Temos: , .

Rado tuščią nišą modelių srityje ir sukūrė e. platformą

Modeliams skirtos e. platformos „Model.cat“ kūrėjas - Vygandas Pliasas. Asmeninio albumo nuotr.

Idėja sukurti modeliams skirtą e. platformą „Model.cat“ Vygandui Pliasui (27) kilo praėjusių metų lapkritį, kai pabendravęs su pažįstamais fotografais išgirdo iš jų nusiskundimų, kad Lietuvoje nėra vienos bendros erdvės, kurioje būtų galima rasti įvairių modelių, matyti jų pateiktus duomenis apie save, nuotraukas, darbo patirtį ir pan. Ir kaip galiausiai sužinoti, ar modelis vis dar dirba šį darbą, ar nepasuko kitu gyvenimo keliu? Apie tai kalbamės su idėjos sumanytoju.

Visi modeliai vienoje vietoje

„Pakalbėjau su vienu kitu pažįstamu fotografu. Jie pasakojo, kad administruoti grupes socialiniame tinkle „Facebook“ labai nepatogu. Taip pat teigė, kad visos modelių anketos atsiunčiamos paštu. Todėl nusprendžiau sukurti platformą, kurioje visus darbus galima atlikti vienoje vietoje, pavyzdžiui, surinkti modelius, su kuriais būtų galima lengviau susisiekti. Be to, modelių agentūros ar fotografai gali matyti atnaujintą informaciją, tarkime, naują nuotrauką, kurią modelis įkėlė, arba pridėtą informaciją, kad dabar modelis nedirba ar ištrynė savo anketą, nutaręs nutraukti modelio karjerą. Įsivaizduokite, jei modelio atsiųsta anketa guli pašte, maždaug po metų ten pateikta informacija jau gali būti pasenusi. O čia galima rasti šviežią informaciją“, – savo idėjos pranašumus vardija pašnekovas.

„Platformoje pateikiama laiko juosta, kurioje galima ką nors parašyti. Ji veikia panašiu principu kaip „Facebook“, bet tai nėra vieta, kurioje renkamasi susirašinėti“

V. Pliasas

Programuotoju dirbantis V. Pliasas nusprendė, kad poreikis sukurti e. platformą, kurioje visi modeliai būtų pasiekiami ranka, vis dėlto yra. O tuomet ėmėsi veiksmų. Vienas pradėjęs įgyvendinti idėją, e. platformos pradžia džiaugėsi jau kovo mėnesį. Nors nuo jos paleidimo praėjo dar nedaug laiko, programuotojo idėja sulaukė susidomėjimo. Šiuo metu jis skaičiuoja, kad užsiregistravusių vartotojų skaičius siekia apie 2,5 tūkstančio. Iš jų apie 90 proc. – norintieji tapti modeliais, kiti – profesionalūs modeliai, taip pat fotografai ir kelios modelių agentūros. Kaip ir galima tikėtis, daugiausia modelių – merginos, jos sudaro 94 proc. užsiregistravusiųjų.

Ką galima rasti e. platformoje?

Sistemoje fotografas ar modelių agentūra gali sudaryti savo pasirinktų, mėgstamų modelių sąrašą, matyti atnaujintą modelių informaciją, naujausias nuotraukas. Kad sistema būtų patogu naudotis, programuotojui teko pagalvoti, kokias dar funkcijas reikėtų įdiegti. Be įprastų duomenų, tokių kaip amžius, miestas, ūgis, drabužių dydis, modeliai taip pat turi nurodyti, kokios įgijo darbo patirties, ar sutinka dirbti už dyką. Idėjos sumanytojas pasakoja, kad dažniausiai jo platformoje ieškoma modelių drabužių pristatymams, meninėms fotosesijoms.

Klausantis pašnekovo susidaro įspūdis, kad tai panašu į tam tikrą socialinį tinklą, tik specializuotą – skirtą modelių industrijai. Jis vardija, kad šioje e. platformoje veikia profilio peržiūra, yra žinučių paskyra, galima peržiūrėti modelio karjeros portfelį – jame sudėti geriausi darbai, nuotraukos. Taip pat galima išreikšti susidomėjimą ar palaikymą spaudžiant „patinka“. „Platformoje pateikiama laiko juosta, kurioje galima ką nors parašyti. Ji veikia panašiu principu kaip „Facebook“, bet tai nėra vieta, kurioje renkamasi susirašinėti“, – teigia jis.

Idėjos įgyvendintojo teigimu, kol kas iš šio projekto jis neketina uždirbti, todėl registracija vartotojams nemokama. Pasak jo, kad tokį sumanymą pavyktų išgarsinti, teko pirkti reklamą socialiniuose tinkluose. Nors bandė patraukti vartotojų dėmesį parengtais SEO tekstais, pamatė, kad tai nėra efektyviausia rinkodaros sistema. „Reklama socialiniuose tinkluose yra labiau vizualinė. Platformos vartotojai paprastai patys tokių dalykų specialiai neieško, todėl, jei pamato reklamą, susidomi“, – įsitikinęs pašnekovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.