...

Lietuvio idėja kelia revoliuciją žaislų rinkoje

Verslas

2015.07.05

Autorius: BZN start

Temos: .

Lietuvio idėja kelia revoliuciją žaislų rinkoje

“Avakai” lėlių kūrėjas - Matas Petrikas. Asmeninio archyvo nuotr.

Berlyne gyvenantis IT specialistas Matas Petrikas sugalvojo idėją: sujungti senąsias Rytų Europos žaislų tradicijas ir šiuolaikines technologijas. Jo pristatytos medinės “Avakai” lėlės šiuo metu rėmėjų ieško per minios finansavimo portalą “Kickstarter”.

Lietuvio įkurtos kompanijos “Vai Kai” sukurti žaislai išsiskiria tuo, kad dėl integruotos “Bluetooth” technologijos jos gali bendrauti tarpusavyje arba būti valdomos mobiliojo telefono pagalba. Medinės lėlytės stimuliuoja visus vaikų pojūčius, tarpusavyje bendraudamos garsais, spalvomis bei vibracija.

“Pirmieji bandymai supažindinti lėles su vaikais nustebino ir mus pačius: jie iš karto drąsiai į rankas ėmė “Avakai” lėles ir greitai sugalvojo naujų žaidimų, tokių, apie kuriuos mes patys nė nepagalvojome”

M. Petrikas

Tinkama pažintis padėjo sukurti bendrą verslą

“Vaikams siūlome atrasti naujas galimybes bendrauti, panaudoti savo fantaziją ir kurti žaidimus patiems. Turiu dvi dukteris, nenorėjau jų auginti priešais kompiuterio ekraną. Norėjau, kad jos leistų vaikystę linksmai, žaistų su draugais gryname ore, tobulintų socialinius įgūdžius, lavintų fantaziją. Žaislų rinkoje beveik nėra produktų XXI amžiaus vaikams, daiktų, kurie sujungtų tradicines vertybes bei technologines ateities galimybes”, – sakė M. Petrikas, dėl šios idėjos pasitraukęs iš darbo “Soundcloud”, vienoje populiariausių muzikos dalinimosi platformų pasaulyje. Per draugus jis susipažino su lenke Justyna Zubrycka, su kuria netrukus pradėjo bendradarbiauti.

Siekis surinkti 64 tūkstančius eurų

IT specialisto ir žaislų dizainerės tandemas bendro darbo rezultatus pristatė šį mėnesį “Kickstarter” puslapyje, kur žmones kviečia remti projektą ir pirmiesiems užsisakyti medines “Avakai” lėles. Komanda siekia surinkti 64 tūkstančius eurų – ši suma reikalinga pirmųjų lėlių gamybai.

“Nuo pat pristatymo “Avakai” sulaukė didelio žiniasklaidos ir aplinkinių susidomėjimo. Pirmieji bandymai supažindinti lėles su vaikais nustebino ir mus pačius: jie iš karto drąsiai į rankas ėmė “Avakai” lėles ir greitai sugalvojo naujų žaidimų, tokių, apie kuriuos mes patys nė nepagalvojome. Su “Avakai” net ir senieji mūsų vaikystės žaidimai, tokie kaip slėpynės, lobio ieškojimas ar “akla višta” atgimsta naujai. Tikiu, kad didelius pokyčius gali padaryti ir mažos kompanijos”, – sakė M. Petrikas, kuris savo kūryba lietuvius žavi jau ne pirmą kartą: jis ir buvęs elektroninės muzikos pionierius Lietuvoje, grupės “EXEM” narys.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.