...

Renginių organizavimas – tai nuolatiniai iššūkiai

Verslas

2015.09.25

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Renginių organizavimas – tai nuolatiniai iššūkiai

Renginių vedėjas - Tomas Eigertas. Asmeninio albumo nuotr.

„Pasirink mėgstamą darbą ir tau gyvenime nė vienos dienos nereikės dirbti…“ – šiais kinų mąstytojo Konfucijaus žodžiais vadovaujasi renginių vedėjas Tomas Eigertas (26), dar žinomas kaip vienos lietuviškos populiarios vaikinų grupės narys. Bendradarbiaudamas su „Nesukgalvos.lt“ komanda ir pasitelkdamas ilgametę sceninę patirtį, pašnekovas atskleidžia renginių organizavimo užkulisius.

Renginių vedėjo savybės

Kalbėdamas apie sėkmės lydimo renginių vedėjo savybes, T. Eigertas pirmiausia pabrėžia atsakomybę už sėkmingą renginio vedimą. Pašnekovas pasakoja, kad jaudulys prieš kiekvieną renginį yra nuolatinis palydovas, tačiau ilgainiui besikaupianti darbo patirtis renginių vedėjui suteikia vis daugiau laisvumo, užmezgant ryšį su pačiais įvairiausiais šventės dalyviais. „Renginių vedėjo komunikabilumas, charizma, gebėjimas užvesti auditoriją bei vidinė stiprybė, leidžia sėkmingai pravesti renginį, nepaisant nepalankių aplinkybių ar prastos paties vedėjo savijautos, ir nepaprastai prisideda prie renginio sėkmės,“ – tikina T. Eigertas. Be to, jis pabrėžia, kad renginių vedėjui reikia daug ištvermės, o ilsėtis, pasirinkus tokį profesinį kelią, tiesiog nėra kada.

„Renginių vedėjo komunikabilumas, charizma, gebėjimas užvesti auditoriją bei vidinė stiprybė, leidžia sėkmingai pravesti renginį, nepaisant nepalankių aplinkybių ar prastos paties vedėjo savijautos, ir nepaprastai prisideda prie renginio sėkmės“

T. Eigertas

Iššūkiai renginių organizavimo versle

T. Eigertas prisipažįsta, kad kiekvienas renginys jam prilygsta iššūkiui ir tiesiog neįmanoma nesijaudinti prieš kiekvieną išėjimą prieš auditoriją. „Jaudulys niekur nedingsta net sukaupus pakankamai renginių organizavimo patirties,“ – teigia pašnekovas ir atskleidžia, kad vesdamas renginius daug improvizuoja. Tai jam padeda lanksčiai reaguoti į kiekvieną kuriozinę situaciją ir renginio dalyvių replikas, o iš anksto numatytas scenarijus to apimti ir numatyti negali. „Renginių, ypač vestuvių, organizavimas yra labai prasmingas darbas, nes būtent vedėjas prisideda, kad ši šventė, tikėkimės, vienintelė gyvenime, taptų visiems įsimintina“, – sako pašnekovas.

Renginio sėkmės veiksniai

Renginių vedėjas įsitikinęs, kad vienintelio dalyko, lemiančio renginio sėkmę, nėra. Pašnekovas teigia, kad visų pirma renginio vedėjas turi prilygti artimam draugui ir išlaikyti šiltą santykį su žmonėmis. T. Eigertas pabrėžia, kad renginio sėkmę lemia įvairių veiksnių visuma: grojama muzika, šventės dalyvių lūkesčiai ir geranoriškas nusiteikimas aktyviai dalyvauti bei prisidėti prie įsimintinos šventės kūrimo. Pašnekovas džiaugiasi, kad vesdamas renginius visuomet suvaldo situaciją, tad didelių kuriozų ar akibrokštų jo darbe nepasitaiko.

Linkėjimai pradedantiesiems renginių vedėjams

Norintiesiems patraukti renginių vedėjo keliu T. Eigertas pataria pirmiausia nuoširdžiai savęs paklausti, ar jie tikrai to nori. „Tai nėra žvaigždės gyvenimas, išties tai rimtas ir atsakingas darbas, dažnai neatitinkantis pirminio įsivaizdavimo“, – sako pašnekovas. Pradedantiesiems renginių vedėjams jis linki stiprybės, sveikatos atlaikant naktinio darbo keliamus iššūkius bei pradėti nuo mažų renginių ir taip sukaupti neįkainojamą patirtį.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.