...

Neplanuotas gyvenimo scenarijus ir emigracija nuvedė prie nuosavo verslo

Verslas

2016.01.10

Autorius: Rūta Varneckaitė

Temos: , .

Neplanuotas gyvenimo scenarijus ir emigracija nuvedė prie nuosavo verslo

„Spalvingi renginiai“ įkūrėja - Justina Dranginytė-Stočkė. Asmeninio archyvo nuotr.

Spalvingi renginiai“ įkūrėja Justina Dranginytė-Stočkė (37), pildydama savo gyvenimo aprašymą, nustebintų ne vieną patyrusį darbdavį, mat jos patirtis iš tiesų apima itin didelį spektrą veiklų. Šiaulių universitete baigusi edukologijos magistro studijas, kaimo mokykloje jaunutė mokytoja su dideliu entuziazmu ėmėsi kūno kultūros pamokų. „Kaip aš aistringai ir įtikinamai, pilna jaunatviško maksimalizmo, aiškinau dešimtokėms, kodėl jos privalo sportuoti ir lankyti kūno kultūros pamokas. Matyt, mano kaip būsimos renginių organizatorės ir vedėjos talentai, išryškėjo jau tuomet“, – prisiminimais dalijasi renginių vedėja bei organizatorė, prieš dvejus metus Šiauliuose sukūrusi savo renginių organizavimo verslą. Įdomu tai, kad dabartinės verslininkės biografijoje mįslę užduodantys kraštutinumai iš tiesų skatina pasiteirauti, kas privertė sėkmingą darbą Šiaulių televizijoje iškeisti į penkerius metus trukusią emigraciją Jungtinėje Karalystėje?

Neplanuoti gyvenimo scenarijai

Dar būdama studentė J. Dranginytė-Stočkė išbandė gyvenimą Jungtinėje Karalystėje. Tai tapo laisvės bei nepriklausomybės simboliu, kurio moteris panoro bet kokia kaina siekti ir po studijų. Nieko keista, kad, pasitaikius galimybei gauti įdomų darbą svetur, moteris išvyko net nesvarstydama, ar praras karjeros galimybes televizijoje. Vis dėlto po penkerių metų darbo viešbučio administracijos vadove meilė privertė pašnekovę grįžti į tėvynę. „Emigracija užgrūdina, išmoko daug ne iš karto suvokiamų tiesų, – apie neplanuotus gyvenimo vingius samprotauja moteris. – Grįžusi pradėjau dirbti anglų kalbos dėstytoja Šiaurės Lietuvos kolegijoje, vėliau dirbau Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacijoje. Teko organizuoti įvairių renginių, daug bendrauti su kitų organizacijų atstovais. Vėliau patirties sėmiausi Šiaulių pramonininkų asociacijoje būdama vykdomąja direktore. Čia supratau, kas yra verslas. Rodos, pats gyvenimas viską numatė, kryptingai vesdamas mane nuosavo verslo link.“

 

„Investicijos nebuvo didelės (2 tūkst. litų ir trys vakarinės suknelės), o svarbiausia – geros bei originalios idėjos“

J. Dranginytė-Stočkė

 

Mano verslas – ilgai laukta gyvenimo šventė

„Dabar mano plėtojamas verslas yra lyg padrikų gyvenimo potyrių dėlionė. Darau tai, ką moku geriausiai ir kuo džiaugiuosi labiausiai“, – sako verslininkė, neabejojanti, kad tiesaus kelio šiame versle negalėjo būti. „Pažintys ir bendravimo įgūdžiai ateina tik per laiką, o subręsti tada, kai atsiranda nenumaldomas pokyčių noras“, – įsitikinusi J. Dranginytė-Stočkė.

Po trejų metų darbo asociacijoje moteris nusprendė keisti veiklą ir ryžosi įsteigti savo įmonę. „Investicijos nebuvo didelės (2 tūkst. litų ir trys vakarinės suknelės), o svarbiausia – geros bei originalios idėjos. Šiuo metu, be manęs, įmonėje nuolat dirba dar du žmonės, konkrečiam renginiui papildomai samdomės kelis. Aš daugiausia imuosi organizacinės veiklos, renginių vedimo bei atsakomybės klientams. Romantiškoji šios srities pusė kartais ir vargina, nes tai emociškai stiprus uždavinys: įgyvendinti kieno nors svajonę taip, kad tai būtų jo viena įsimintiniausių dienų. O juk kartais ir mažos smulkmenos gali tapti rimtais trukdžiais. Vis dėlto aš kuriu savo šventę, nes padedu žmonėms švęsti gyvenimą!“ – pakilių emocijų kasdieniame darbe nestokoja „Spalvingų renginių“ įkūrėja.

Neieškokite kelių į laimę, nes laimė yra kelias

„Vis reiklesnių užsakovų pageidavimai kelia įdomių iššūkių mūsų verslui ir skatina kūrybiškumą, o niekada vietoje nestovintis gyvenimas moko originalumo. Prieš pradėdama verslą išsispausdinau VšĮ „Versli Lietuva“ Verslumo departamento direktoriaus Dovydo Varkulevičiaus pasakytus žodžius: „Jei po pirmos nesėkmės nenuleidžia rankų, jis pasmerktas sėkmei.“ J. Dranginytė-Stočkė šia citata kviečia vadovautis ir kitus apie nuosavą verslą svarstančius žmones.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.