...

Versle svarbiausia išeiti iš komforto zonos

Verslas

2016.03.01

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Versle svarbiausia išeiti iš komforto zonos

„Rentam.lt“ įkūrėjai - Armandas Zrelskis ir Mantas Juknelis. Asmeninio archyvo nuotr.

Įvairių rūšių automobilių nuomos paslaugos vis sparčiau skinasi kelią Lietuvos rinkoje. Kauniečiai Armandas Zrelskis (24) ir Mantas Juknelis (25) šiuo metu sėkmingai valdo trumpalaikės ir ilgalaikės automobilių nuomos paslaugas siūlančią įmonę „Rentam.lt“ ir išsiskiria iš kitų nuomotojų savo verslo filosofija, tačiau pripažįsta, kad pradžia nebuvo itin lengva.

Idėja gimė netikėtai

Iki nuosavo verslo idėjos sukūrimo abu jaunuoliai dirbo samdomus darbus: A. Zrelskis užsienyje, M. Juknelis – Lietuvoje, tačiau lankydami darbų saugos kursus surado juos vienijančių idėjų, kurios pasirodė vertos rimto plėtojimo. Būtent šių diskusijų metu išgryninta „Rentam.lt“ veikla, sėkmingai konkuruojanti nuomos rinkoje.

„Norint užauginti sėkmingą verslą, reikia turėti ilgalaikį planą, įmonės plėtros viziją. Neišvengiamos ilgos darbo valandos, atsidavimas verslui, pastangos, malonus bendravimas su klientais“

A. Zrelskis

„Išsikalbėjome apie automobilių nuomos verslą, pasidėliojome ant lapo savo viziją, paskui tyrėme rinką ir nusipirkę keturis automobilius pradėjome savo verslą. Netrukome pastebėti, koks dažnam žmogui reikalingas automobilis, ir suprasti, kad automobilių nuoma gali tapti puikiu sprendimu“, – pačią verslo pradžią prisimena A. Zrelskis.

Šiuo metu įmonė siūlo gerokai daugiau įvairių markių ir amžiaus automobilių. Vartotojas gali pasirinkti tinkamą būtent jam, atsižvelgdamas į savo poreikius ir finansines galimybes. Nors įsikūrusi Kaune, įmonė savo paslaugas teikia visoje Lietuvoje bei sudaro sąlygas nuomotu automobiliu keliauti po užsienio šalis. Šis jaunas verslas išsiskiria novatoriškumu ir geriausio rezultato siekiu. Tam, kad klientams būtų patogiau, verslininkai turi nuosavą autoservisą „Autam.lt“, kuriame gali pasiūlyti geriausias kainas, esant remonto poreikiui, o kartu su nuomojamu automobiliu suteikia dar ir galimybę gauti profesionalų vairuotoją.

Svarbu pasiryžti ir nebijoti

Vaikinai nuo pat idėjos sukūrimo stipriai ja tikėjo, bet suprato, kad dėl sėkmingo verslo teks daug paaukoti. Apie tai, kiek reikėjo finansinių išteklių įmonei įkurti, A. Zrelskis neatvirauja ir patikina, kad tai labai subjektyvus vertinimas. Anot pašnekovo, investavo jie vidutiniškai, tačiau kur kas daugiau kainavo emocinis veiksnys, kai teko suvaldyti negatyvias mintis ir tikėtis paties geriausio rezultato iš verslo, kuris pradėjo nešti pelną po metų įtemptos veiklos.

„Buvo sunkiausia išeiti iš komforto zonos ir metus gyventi iš santaupų, viską investuojant atgal į verslą. Sunkiausias iššūkis buvo dirbti su savo mintimis, nes iš tiesų būdavo momentų, kai norėdavosi viską išparduoti ir eiti dirbti gerai mokamo darbo, nekvaršinant sau galvos dėl nuosavo verslo“, – išgyvenimais dalijasi M. Juknelis.

Pašnekovas pasakoja, kad versle išties daug kas priklauso nuo kolegų, su kuriais dirbi. „Rentam.lt“ atveju abu projekto bendraautoriai motyvuodavo vienas kitą ir paskatindavo be abejonių veikti toliau. Į tuomet kilusius klausimus ir dvejones A. Zrelskis dabar žiūri pozityviai ir tikina, kad būtent tai paskatino juos racionaliai įvertinti visas būsimo verslo galimybes, be nepagrįstų vilčių ir iliuzijų.

Svarbus kiekvienas klientas

Kiekvienas sėkmingas verslas pirmiausia prasideda nuo patenkintų klientų. Tuo įsitikinę ir „Rentam.lt“ įmonės kūrėjai, savo vizijoje numatę pagrindinį siekį – sukurti vartotojams galimybę nejausti diskomforto dėl to, kad neturi reikiamos transporto priemonės. M. Juknelis pasakoja, kad būtent kokybės ir kainos santykis bei malonus bendravimas su klientais padėjo įmonei gana greitai įsitvirtinti rinkoje ir pasiekti gerų rezultatų.

„Rentam.lt“ bendraautoris A. Zrelskis iš patirties teigia, kad, siekiant sėkmingo ir augančio verslo, reikia atsižvelgti į keletą aspektų. „Norint užauginti sėkmingą verslą, reikia turėti ilgalaikį planą, įmonės plėtros viziją. Neišvengiamos ilgos darbo valandos, atsidavimas verslui, pastangos, malonus bendravimas su klientais“, – savo įžvalgomis dalijasi pašnekovas.

A. Zrelskis pasakoja, kad šiam verslui svarbu, jog kiekvienas klientas išsinuomotų sau tinkamą, saugų ir patogų automobilį, kad jam nereikėtų rūpintis ir ilgai laukti, kol automobilis bus paruoštas ir perduotas nuomai. „Klientus mes pritraukiame ir išsaugome, siūlydami gerą kainą ir elgdamiesi su kiekvienu klientu taip, kaip norėtume, kad elgtųsi su mumis. Visada žinojome, kad sėkmės sulaukia tie verslai, kuriuose klientas yra svarbiausias“, – savo verslo filosofiją atskleidžia pašnekovas.

Pradedantiesiems linki nesustoti

Sėkminga veikla besidžiaugiantys A. Zrelskis ir M. Juknelis įsitikinę – neverta bijoti, reikia bandyti ir nuoširdžiai dirbti, kad visi tikslai ir siekiai būtų įgyvendinti. Būtina veikti komandiškai ir motyvuoti vieniems kitus, kad nekamuotų baimės ir abejonės savo verslo sėkme.

„Jaunoms įmonėms norime palinkėti siekti savo užsibrėžtų tikslų, nenustoti tikėti ir pakentėti iki geresnių dienų, o bijantiesiems tiesiog susimąstyti, ar nori toliau lenkti nugarą kitiems, klausant jų nurodymų, ar nori ką nors keisti savo gyvenime“, – nuoširdžius linkėjimus ir padrąsinimus siunčia „Rentam.lt“ kūrėjai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.