...

Startuolis, formuojantis kavos vartojimo kultūrą Lietuvoje

Verslas

2016.03.09

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Startuolis, formuojantis kavos vartojimo kultūrą Lietuvoje

„StrangeLove“ vadovas - vilnietis Arnas Urbanavičius. Asmeninio archyvo nuotr.

Kavos namų „StrangeLove“ pavadinime užkoduotos verslo idėjos ištakos – jaunos ir energingos komandos beprotiška aistra kavai, maistui, vynui, brandiems gėrimams ir kokybiškam kavos bei maisto paruošimui. Apie rūšinės kavos verslą kalbėjomės su „StrangeLove“ vadovu vilniečiu Arnu Urbanavičiumi.

Svarbiausia išskirtinumas

Kavos namų, įsikūrusių vaizdingoje vietoje prie Bernardinų sodo, vadovas pabrėžia, kad „StrangeLove“ nėra restoranas – tai rūšinės kavos skrudinimo manufaktūra. „Nedirbame su komercinėmis kavos pupelėmis, skrudiname kruopščiai pačių atsirinktas sezonines kavos pupeles iš viso pasaulio“, – pasakoja A. Urbanavičius, siekiantis užtikrinti verslo išskirtinumą.

 

„Mažų klaidų gali nutikti kasdien. Kiekvieną dieną, atiduodami puodelį kavos ar lėkštę pietų, stengiamės klaidų nedaryti. O jei kuriant verslą buvo padaryta didelių klaidų, jos dar tik paaiškės“

A. Urbanavičius

 

Verslininkas džiaugiasi, kad kūrybinei kavos namų virtuvei vadovauja jauna šefė Karolina Unikauskaitė, baigusi geriausius pasaulyje virėjų kursus Meksikoje, o visos kulinarinės idėjos paremtos senosiomis Prancūzijos virtuvės tradicijomis, ypatingais skonio deriniais ir kokybiškais sezoniniais produktais.

Klientus moko kavos vartojimo kultūros

„Mūsų verslas – tai nuolatinis aukščiausios kokybės kavos, vakarienės valgiaraščio, vyno, kurį tiekiame klientui, vaikymasis“, – sako „StrangeLove“ vadovas, atskleidęs, kad 2014 ir 2015 m. jis tapo Lietuvos kavos ragavimo čempionato nugalėtoju. „Mažų klaidų gali nutikti kasdien. Kiekvieną dieną, atiduodami puodelį kavos ar lėkštę pietų, stengiamės klaidų nedaryti. O jei kuriant verslą buvo padaryta didelių klaidų, jos dar tik paaiškės“, – įsitikinęs A. Urbanavičius.

Pasak verslininko, kavos namų „StrangeLove“ komanda stengiasi dirbti su tais produktais, kurie turi gilią istoriją, be to, jie nuolat ieško įdomių skonio subtilybių ir siekia mokyti klientą kavos vartojimo kultūros. Pašnekovas įsitikinęs, kad rūšinės kavos vartojimo kultūra Lietuvoje vis dar embriono stadijos, todėl didelės konkurencijos šioje srityje A. Urbanavičius kol kas nejaučia. „Dirbame puoselėdami ir skleisdami kavos kultūrą, tad panašius verslus esame linkę vadinti kolegomis“, – teigia „StrangeLove“ vadovas.

Milijoninė investicija

Kavos namų „StrangeLove“ vadovas džiaugiasi, kad šiais laikais jaunų žmonių verslo iniciatyvos ar entuziazmas labai skatinamas ir remiamas. Vis dėlto, kalbėdamas apie verslo steigimo investicijas, A. Urbanavičius prisipažįsta, kad „StrangeLove“ steigimas buvo suplanuotas dar prieš įsivedant eurą, o investicijos siekė 1 mln. senosios valiutos. „Didžiausia investicija laikome savo skiriamą laiką, kuriant ir plėtojant verslą“, – tikina verslininkas.

Kitiems startuoliams kavos namų „StrangeLove“ vadovas linki svajoti ir nepamiršti, kad savo svajonei įgyvendinti reikia nepaprastai daug kantraus darbo.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.