...

Tapo vedliais po nekilnojamojo turto rinką

Verslas

2016.03.22

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Tapo vedliais po nekilnojamojo turto rinką

Įmonės „NT tarnyba“ įkūrėja ir projekto gerasbrokeris.lt sumanytoja - Vita Žilytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Daugeliui žmonių, siekiančių įsigyti savo būstą, nekilnojamojo turto (NT) rinka yra klaidi ir nesuprantama, o rasti optimalų sprendimą, tenkinantį poreikius, gali būti sudėtinga. Būtent dėl to, norėdama verslo, kuris visų pirma padėtų žmonėms, kaunietė Vita Žilytė (26) sukūrė įmonę „NT tarnyba“, o šiuo metu vykdo unikalų projektą „gerasbrokeris.lt“.

Viskas vyksta natūraliai

V. Žilytė verslu susidomėjo dar mokykloje, kai įsteigė mokomąją bendrovę. Iki tol, kol sukūrė savo verslą, moteris patirties sėmėsi įvairiose srityse.

„Žinojau, kad ateityje turėsiu savo verslą. Daug valandų praleidau tinklinės rinkodaros įmonėse. Po mokyklos pasukau į krepšinio vadybą, kur išsipildė mano svajonė, – greitai kopiau karjeros laiptais. Paties verslo pradžia buvo kitokia: su bičiule ieškodamos, už ko užsikabinti, nusipirkome įmonę, kuri vertėsi dovanų pardavimu, bet tai mūsų nesudomino. Tad įmonė metus nevykdė veiklos. Vieną dieną atėjo laikas didiesiems gyvenimo pokyčiams, tad po mažą žingsnelį pradėjo kurtis „NT tarnyba“, – prisimena pašnekovė.

 

„Savo konkurentus aš laikau partneriais. Niekada negali žinoti, kaip bus: šiandien konkuruojame, o ryt – bendradarbiausime, nes vienas turėsime objektą, o kitas – pirkėją“

V. Žilytė

 

V. Žilytė pasakoja, kad jos gyvenime viskas dėliojasi natūraliai. „Visada svarsčiau, kad noriu sukurti verslą, kuris padėtų žmonėms. Gyvenimas suteikė galimybę išbandyti save NT srityje, todėl esu dėkinga tiems, kurie padėjo man žengti pirmuosius žingsnius. Pagaliau pasijutau išaugusi ir supratau, kad noriu sukurti tokią organizaciją, kuri rūpintųsi klientu nuo A iki Z“, – teigia verslininkė.

Spartus augimas

Trejus metus NT srityje dirbanti pašnekovė jau gali pasigirti sparčiu įmonės augimu ir milijoniniais užsakymais. „Nors esame jauni, bet dideliais žingsniais judame pirmyn. Didžiausias sėkmės įvertinimas – dabartinių mūsų partnerių pasitikėjimas. Pradėjome atstovauti parduodant milijoninės vertės objektus. Tuo ne visada gali pasigirti net ir didžiosios NT bendrovės. Šiuo metu brangiausio mūsų parduodamo objekto vertė viršija 7,5 mln. eurų“, – džiaugiasi V. Žilytė.

Anot moters, įmonės sėkmę lemia kitokia darbo specifika, noras padėti žmonėms. „Mes esame nestandartinė įmonė. Klientui siūlome didelį spektrą paslaugų: be tarpininkavimo padedame geriausiomis sąlygomis gauti paskolą banke, pasirūpinti palankiausiu draudimu ir sulaukti atsakymų į įvairius su NT sritimi susijusius klausimus. Siekiame tapti „vieno langelio“ įmone, kurioje klientas gautų visą reikalingą pagalbą. Prie mūsų neseniai prisijungė draudimo brokerių komanda“, – pasakoja pašnekovė.

Pastebėjusi, kiek sunkumų kyla klientams, renkantis būstą, V. Žilytė greta turimos veiklos inicijuoja naują projektą „gerasbrokeris.lt“. Ši paslauga, anot pašnekovės, itin naudinga pirmą kartą imant paskolą ir renkantis būstą. „Tai unikali paslauga – su klientu dirbama nuo paskolos ėmimo pradžios iki turto įregistravimo. Pirmiausia klientas gauną išsamią konsultaciją apie paskolas, brokeris keliauja kartu su klientu į bankus, derasi dėl priimtiniausių sąlygų. Jei klientas nėra išsirinkęs turto, brokeris jam padeda, lydi pas notarą, parenka geriausią privalomojo būsto draudimo variantą, padeda optimizuoti paskolą“, – projektą pristato pašnekovė.

Verslo sėkmė priklauso nuo žmonių

Svarbiausias sėkmingo verslo komponentas visų pirma yra žmogus, nesvarbu, ar jis komandos narys, konkurentas ar klientas. Anot pašnekovės, ji, drauge su komanda, visų pirma siekia suprasti, ko reikia klientui. „Šiame darbe labai svarbi psichologija. Žmogus iš dalies perka emociją. Kadangi esu baigusi neurolingvistinio programavimo kursus, man labai gerai sekasi pamatyti ir atrasti žmogaus siekį, jį užpildyti pasiūlant tinkamą, o ne man naudingą objektą. Jei klientas pasitiki tavimi, jis žino, kad bet ko jam nesiūlysi“, – teigia V. Žilytė.

Lygiai taip pat kaip klientai versle svarbūs ir konkurentai. Su jais „NT tarnyba“ nekovoja, o bendradarbiauja. „Savo konkurentus aš laikau partneriais. Niekada negali žinoti, kaip bus: šiandien konkuruojame, o ryt – bendradarbiausime, nes vienas turėsime objektą, o kitas – pirkėją. Mūsų įmonė gali pasiūlyti klientui įvairių įmonių objektų, nes dalyvaujame platformoje, kurioje bendradarbiaudami su kitomis NT bendrovėmis dalijamės komisiniu ir parduodame vieni kitų objektus“, – verslo modelį pristato pašnekovė.

Moteris pasakoja, kad, kaip ir bet kuriame versle, sėkminga veikla priklauso nuo komandos, o ją suformuoti reikia laiko bei pastangų. „Sunkiausia buvo atrasti tinkamus komandos narius. Prireikė daug laiko investuoti į konsultacijas su savo sričių specialistais, kad susirinkčiau patikimą komandą. Versle svarbiausia žmonės, tad šiuo klausimu mums sekasi“, – teigia pašnekovė.

Linki siekti svajonių

Moteris pasakoja, kad savas verslas suteikia daug galimybių bendrauti, padėti, kurti, o žinojimas, kad esi naudingas, visada veda pirmyn. „Visada sakau savo kolektyvui – jūs turite laisvę rinktis, ateikite ir šnekėkimės, dalykimės mintimis, nes aplink mus – begalės galimybių ir jas galime išnaudoti“, – įsitikinusi verslininkė.

„Mano mėgstamiausia W. Reedo frazė: „Siekite Mėnulio. Jei jo ir nepasieksite, tai bent keliausite žvaigždės link.“. Tad norėčiau palinkėti siekti ir svajoti, nes svajonės pildosi. Jei tiki, vadinasi, gali“, – patirtimi dalijasi V. Žilytė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.