...

„Aroma Lab“: kai visa kita gali palaukti

Verslas

2016.06.22

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

„Aroma Lab“: kai visa kita gali palaukti

„Aroma Lab“ įkūrėja - Laura Adomaitytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Psichologijos žinios gali būti puikiai pritaikomos kvapų versle. Apie suasmenintų aromatinių žvakių kūrimą, sau skiriamo laiko svarbą ir pagalbą laukiniams gyvūnams kalbėjomės su Laura Adomaityte (25), kilusia iš miškingosios Varėnos ir šiuo metu gyvenančia Vilniuje, o vaizdingame Varėnos miškų prieglobstyje – jos įkurta laboratorija „Aroma Lab“.

 

Laiko sau svarba

Sumanymas kurti „Aroma Lab“ gimė pamažu ir labai natūraliai. „Niekada neturėjau planų įgyvendinti konkrečios idėjos ir kurti iš to verslą. Esu psichologė ir stebėdama aplinką pastebiu tendenciją: daugelio gyvenimas labai įtemptas, nes kiti iš mūsų ir mes patys iš savęs pernelyg daug reikalaujame“, – sako L. Adomaitytė. Pašnekovė įsitikinusi, kad dauguma problemų kyla dėl nuolatinio skubėjimo ir patiriamo streso. Pasak „Aroma Lab“ įkūrėjos, nebemokame sustoti ir paprasčiausiai pabūti su savimi, suplanuoti laiko taip, kad jo liktų ir poilsiui. Tai verslininkę paskatino susimąstyti, kaip padėti žmonėms atsipalaiduoti ir dažniau nusišypsoti. Ne visi turi galimybę lankytis pas psichologą, o ne visuomet to ir reikia.

 

„Svarsčiau, ką galėčiau padaryti, kad padėčiau puoselėti šiltas emocijas ir sukurti namų jaukumą.“

L. Adomaitytė.

 

Aroma Lab“ įkūrėja prisipažįsta, kad jos verslo idėja labai glaudžiai siejasi su psichologija. „Svarsčiau, ką galėčiau padaryti, kad padėčiau puoselėti šiltas emocijas ir sukurti namų jaukumą. Taip gimė mintis šilumą susieti su natūraliais kvapais, ugnimi ir jaukiu židinio garsu, o mūsų sukurtas šūkis: „Visa kita palauks…“ – pasakoja L. Adomaitytė. Visa tai telpa į „Aroma Lab“ kuriamas žvakes. Jos gaminamos tik iš natūralių sudedamųjų dalių, naudojant tik kokybiškas, kruopščiai atrinktas medžiagas: natūralų sojų vašką, aukščiausios kokybės eterinius aliejus ir natūralaus medžio dagčius.

Namų taisyklės

Verslininkė atskleidžia, kad, siekdama sustiprinti emocinį savo produkcijos poveikį, kruopščiai atrinko aštuonis prasmingus pavadinimus iš daugiau nei šimto pradinių variantų. Pasitarus su aromaterapijos specialistais, kiekvienam žodžiui buvo parinktas tinkamas kvapas. „Aroma Lab“ įkūrėja teigia, kad dar visai neseniai asortimentas buvo papildytas kvapiomis namų taisyklėmis – tai namų kvapai su lazdelėmis. Pašnekovė įsitikinusi, kad visi namai turi savo nerašytas taisykles, todėl ji nusprendė, kad laikas jas ne tik užrašyti, bet ir užuosti. Juk malonus kvapas padės prisiminti tai, kas svarbiausia. Kurdama namų kvapus ji stengėsi daugiausia dėmesio skirti tinkamų kvapų paieškai. „Kadangi „Aroma Lab“ labai vertina gamtą, visi keturi kvapai puikiai tai atspindi: miškas, medus, gėlės ir uogos. Namus jie nuspalvina nuostabiu aromatu ir primena tų namų gyventojams tai, kas svarbiausia“, – sako L. Adomaitytė. Visi jos kuriami produktai yra vientiso, modernaus ir minimalistinio dizaino.

Šeimos palaikymas ir įsitraukimas į verslą

Aroma Lab“ įkūrėja džiaugiasi, kad šio verslo idėją labai palaikė visa šeima ir draugai. Jie ne tik pritarė verslo sumanymui, bet ir daug padėjo. „Visa mano šeima iki šiol labai prisideda prie „Aroma Lab“ veiklos. Mama rūpinasi užsakymų vykdymu ir priežiūra, tėtis atsakingas už gamybos technologiją ir gamybą. Jų dešinioji ranka – mano močiutė, kuri atsakingai veda žaliavų likučių apskaitą ir padeda atlikti papildomus darbus bei užsuka pavadovauti darbuotojams“, – juokiasi L. Adomaitytė. Ne mažiau palaikymo ši komanda sulaukia ir iš pagrindinio „Aroma Lab“ herojaus – šunelio Viržio. Jis prieglaudinukas, tapęs svarbiausiu „Aroma Lab“ personažu ir fotografijų modeliu. Šunelio sritis – komunikacija socialiniuose tinkluose.

Suasmeninti gaminiai

„Suvokdama, kad nesu verslo guru, daug konsultavausi su įvairių sričių specialistais. Jie padėjo man įgyvendinti sumanymus“, – sako pašnekovė. Verslininkė stengiasi pranokti klientų lūkesčius. „Aroma Lab“ išskirtinumas tas, kad pirkėjai gali susikurti suasmenintą žvakę ar namų kvapą. Taip suteikiama galimybė padovanoti šiltus žodžius savo artimiausiems. Internetinėje parduotuvėje „Aroma Lab“ siūlo paslaugą „Susikurk savo“. Pirkėjai gali užrašyti savo žodžius, išsirinkti kvapą, tuomet ši unikali žvakė pristatoma į namus.

Pagalba gyvūnams ir sau

„Kadangi labai mylime gamtą, 5 proc. prekės kainos skiriame Dzūkijos laukinių gyvūnų priežiūrai. Tie žvėreliai yra „Aroma Lab“ kaimynai, todėl duoklę jiems laikome savo pareiga“, – pasakoja L. Adomaitytė. Anot pašnekovės, ryškiausias jos verslo akcentas – šunelis Viržis. Jis pagrindinis „Aroma Lab“ simbolis ir veikėjas – ne todėl, kad padėtų daugiau parduoti, o todėl, kad paskatintų žmones nebijoti priglausti gyvūnėlį iš prieglaudos. „Viržio pavyzdžiu siekiu parodyti, kad ir paprasti, neveisliniai šuniukai yra labai mieli ir protingi. Savo produktais noriu pasakyti, kad daugeliu atvejų galime padėti patys sau“, – sako „Aroma Lab“ įkūrėja. Pašnekovės teigimu, jauki valandėlė namie su gera knyga, tinkamai parinktas aromatas ir prie kojų į šiltą kamuoliuką susisukęs šuniukas gali tapti veiksminga terapija.

Klientai susiranda patys

Nors „Aroma Lab“ gyvuoja dar tik metus, L. Adomaitytė džiaugiasi puikiais rezultatais. Pardavimai auga ir plečiasi. „Pradžioje, prekyba vyko tik Lietuvoje ir žmonėms patiko tai, ką darome. Netrukus mano kuriama produkcija susidomėjo ir užsienio šalių prekybininkai“, – pasakoja verslininkė. Tai paskatino plėstis ir kurti kitoms šalims. Šiuo metu „Aroma Lab“ gaminiais prekiaujama ir Lietuvoje, ir užsienyje internetu bei įvairiose jaukiose krautuvėlėse bei butikėliuose. Verslininkė prisipažįsta, kad siūlyti savo produkcijos dar neteko. „Žmonės iš įvairių šalių, pamatę mūsų produktus ir idėją, kreipiasi patys ir sulaukiame daug gerų atsiliepimų,“ – džiaugiasi „Aroma Lab“ įkūrėja.

Kitiems startuoliams verslininkė linki nebijoti pradėti, jeigu tikrai norisi pradėti. Pašnekovė neabejoja, kad tai, jog nesi profesionalas, kartais gali tapti pranašumu, atnešant šį tą nauja į jau iš pirmo žvilgsnio, atrodo, užimtą sritį. „Dar reikėtų šiek tiek disciplinos ir nusimatyti bent jau minimalius tikslus bei žingsnius jiems pasiekti. Svarbiausia, kad veikla atrodytų prasminga ir artima. O visa kita palauks“, – tikina „Aroma Lab“ įkūrėja.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.