...

Mobilus pabėgimo kambarys aprėpia platesnę rinką

Verslas

2016.07.28

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: .

Mobilus pabėgimo kambarys aprėpia platesnę rinką

Dalis „ReThink Escape Room“ projekto komandos - Giedrius Žilinskas ir Ieva Mackonytė. BFL/Vyginto Skairaičio nuotr.

Išbandyti savo pastabumą, logiką ir proto aštrumą siūlo begalė įvairiausių teminių pabėgimo kambarių. Vis dėlto yra tik vienas pabėgimo kambarys, įrengtas turistiniame namelyje. Kaip kilo sumanymas įrengti mobilų pabėgimo kambarį „ReThink Escape Room“, aptarėme su gausia šio projekto komanda, kurią sudaro vilniečiai Giedrius Žilinskas (25), Povilas Čėsna (23), Ieva Mackonytė (23) ir Dalia Miklaševičiūtė (24), susipažinę dar studijų universitete laikais ir nuo tada tapę neišskiriami.

Pomėgis virto verslu

„Sumanymas gimė iš aistros pabėgimo kambariams beveik prieš pusantrų metų, kai dažnai lankydavomės Vilniuje esančiuose kambariuose, tačiau po truputį ši pramoga ėmė nebeteikti tiek daug džiaugsmo ir neberasdavome vietos, iš kurios pabėgę, galėtume garsiai pasakyti, kad „čia tai buvo geras!“ – prisimena pabėgimo kambario „ReThink“ sumanytojai. Pasak jaunųjų verslininkų, greičiausiai taip atsitiko todėl, kad kambariai darėsi vis panašesni vieni į kitus.

„Vieną vakarą nusprendėme, kad jei jau esame nepatenkinti rinkos pasiūla, turime patys padaryti geriau“, – teigia pašnekovai. Taip prasidėjo aštuonis mėnesius trukęs projektas, kurį pabėgimo kambario „ReThink“ komanda šmaikščiai vadina „nugriauk ir savo rankomis pastatyk namelį ant ratų“.

Užantyje laikytas sumanymas

„Kadangi iš pradžių šią idėją laikėme užantyje, draugai buvo informuoti, kad tiesiog įsigijome autobusiuką“, – pasakoja „ReThink“ komandos nariai. Jaunųjų verslininkų teigimu, tik artimiausi žmonės matė autobusiuko transformaciją, su lengvu neužtikrintumu stebėdami pradėto projekto eigą, užtrukusią dukart ilgiau, nei buvo planuota. Kadangi mažai kas žinojo, kokia bus šios transporto priemonės paskirtis, dažniausia aplinkinių reakcija buvo gūžčiojimas pečiais lyg klausiant: „Kam išvis reikėjo investuoti į tokią transporto priemonę?“ „Atskleidę kortas, kad būsime pirmasis Lietuvoje pabėgimo kambarys ant ratų, sulaukėme daugiau palaikymo nei neigiamų komentarų“, – džiaugiasi pabėgimo kambario „ReThink“ sumanytojai.

Išskirtinis mobilumas

 

„Manome, kad tikrai turime savo išskirtinį bruožą – mobilumą, leidžiantį aprėpti ne tik Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų rinkas bei privačių vakarėlių paklausą“

 

Pabėgimo kambario „ReThink“ komanda juokauja, kad, neatsižvelgdami į išbandytus alternatyvius statybos būdus savarankiškai įrengti automobilinį namelį ir bandymus pritaikyti ne itin tinkamas statybines medžiagas bei kreivai išpjautas lentas, darydami viską antrą kartą, jie nieko nekeistų. Vis dėlto pašnekovai prisipažįsta, kad pabėgimo kambarys „ReThink“ nėra pagrindinė komandos narių veikla, todėl šio projekto įgyvendinimas užėmė daugiau laiko, nei buvo planuota. „Kuo anksčiau būtume atėję į rinką, tuo greičiau būtų pasklidusi žinia apie šią unikalią pramogą Lietuvoje“, – sako pabėgimo kambario „ReThink“ sumanytojai. Didžiulė pabėgimo kambarių pasiūla, ypač Vilniuje, šiuo metu jaunuosius verslininkus verčia būti išskirtiniais ir tinkamai pozicionuoti teikiamas paslaugas tikslinei rinkai. „Manome, kad tikrai turime savo išskirtinį bruožą – mobilumą, leidžiantį aprėpti ne tik Vilniaus, bet ir kitų Lietuvos miestų rinkas bei privačių vakarėlių paklausą“, – tikina pašnekovai.

Tobulumo siekis

Pabėgimo kambarį „ReThink“ komandos nariai įrengė per aštuonis mėnesius, sutelkę bendras žinias ir energiją. „Išsižadėjome vasaros atostogų, festivalių, kelionių ir kitų smagių pobūvių su draugais, nes visus vakarus po darbo skirdavome kemperiui“, – atskleidžia jaunieji verslininkai. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad visai nesudėtinga susėsti ir sukurti paprastą siužetą bei sukabinti spyneles, tačiau pabėgimo kambario „ReThink“ sumanytojai siekė tobulumo visais aspektais – kurdami siužeto liniją ir estetikos prasme. Pabėgimo kambario įrengimo procesas užtruko ilgiau, nei planuota, dar ir todėl, kad automobilinį namelį teko nugriauti iki pat pamatų ir pastatyti savo rankomis. Dabar „ReThink“ komanda džiaugiasi, kad jų sukurtas produktas yra jų rankų darbo ir visiškai autentiškas. „Šis statinys tikrąja to žodžio prasme sulipdė mus kaip komandą. Dabar žinome, kuris iš mūsų stiprus vienoje ar kitoje srityje“, – sako pašnekovai. „ReThink“ komanda įsitikinusi, kad laikas, per kurį investicijos atsipirks, priklausys tik nuo jų pačių – kaip aktyviai bus bendraujama su privačiais užsakovais ir didės žinomumas. Jau dabar matydami paklausą, jaunieji verslininkai įsitikinę, kad tai yra mėnesių, o ne metų reikalas.

Kitiems startuoliams „ReThink“ komanda linki užsispyrimo ir tikėjimo savo sumanymu nuo pradžios iki pabaigos – juk visada labai lengva rasti priežasčių nutraukti pradėtą veiklą, tačiau visas džiaugsmas užplūsta tik tuomet, kai kiekvienam išdidžiai galima pasakyti: „Aš tai padariau!“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.