...

Verslo idėja gimė naršant internete

Verslas

2016.08.18

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Verslo idėja gimė naršant internete

Įmonė „Pas Domą“ įkūrėjas - Domas Zdanavičius. Asmeninio albumo nuotr.

Kaunietis Domas Zdanavičius (30) naršydamas internete pastebėjo keletą kartų išdidintus stalo žaidimus ir suprato, kad tai gali tapti puikia verslo idėja. Prieš metus įkurta įmonė „Pas Domą“ pamažu sėkmingai skinasi kelią versle, o jos kūrėjas įrodo, kad verslumas nepriklauso nuo to, kokioje srityje dirbi prieš įgyvendindamas savo svajones.

Verslą augina iš pomėgio

Iki nuosavo verslo pradžios D. Zdanavičius dirbo automobilių servise, remontavo sunkvežimius, o vėliau prekiavo jiems skirtomis detalėmis. Tai iki šiol tebėra pagrindinė pašnekovo veikla, kol nuosavas verslas vis dar auga.

 

„Po ilgų sėdėjimo prie kompiuterio valandų ir begalės įvairiausių puslapių naršymo už akių užkliuvo išdidinti stalo žaidimų variantai.“

D. Zdanavičius.

 

Verslumas pašnekovui buvo priimtinas jau gerokai anksčiau. Jis domėjosi verslo galimybėmis ir ieškojo idėjų internete, kol netikėtai pamatė jį sudominusią veiklą, kuri Lietuvoje dar nėra visiškai išplėtota.

„Po ilgų sėdėjimo prie kompiuterio valandų ir begalės įvairiausių puslapių naršymo už akių užkliuvo išdidinti stalo žaidimų variantai. Turėti tokių žaidimų gana brangu, o ir iš patirties turbūt kiekvienas žinome, jeigu jų turi, tai tokio tipo žaidimai vis tiek dažniausiai guli spintoje. Iš tiesų jie naudojami gana retai. Turėdami tai omenyje, supratome, kad žmonėms pigesnis variantas – išdidintų stalo žaidimų nuoma. Pasinaudojai, atidavei ir pamiršai, o žaidimai nerenka dulkių gulėdami kampe“, – teigia pašnekovas.

Reikėjo nemažai investicijų

2015 m. įkurtam ir šių metų pradžioje sparčiau pradėtam plėtoti verslui prireikė gana didelių pradinių investicijų. Siekiant klientų susidomėjimo, pašnekovui verslo pradžioje reikėjo įsigyti įvairių žaidimų, patenkinančių skirtingus užsakovų poreikius. Šiuo metu įmonė „Pas Domą“ siūlo daugiau nei 10 skirtingų rūšių žaidimų, pradedant milžinišku bokštu „Jenga“, didžiulėmis domino kaladėlėmis ir baigiant smiginiu su pripučiamomis strėlytėmis.

„Tai kaip pomėgis, visą laiką sukęsis mano galvoje, kurį pagaliau įgyvendinome. Sunkiausia buvo pasirinkti žaidimus, nuo kurių pradėti verslą ir kokiais papildyti turimą asortimentą. Tam reikėjo ir gana daug išlaidų, nes visi žaidimai nėra pigūs. Perkami jie tikrai ne stalo žaidimų kainomis“, – tikina D. Zdanavičius.

Pašnekovas pabrėžia, kad šis verslas, kuris dar nėra labai išplėtotas ir veikiau patenka į papildomos veiklos apibrėžimą, yra jo pomėgis. Verslumas suteikia savirealizacijos galimybę, o kartu ir papildomų pajamų, užsiimant mėgstama veikla. Žaidimų kaina pasirinkta santykinai nedidelė – nuoma parai nesiekia 10 eurų. Tiesa, apsidraudžiant nuo neatsakingų klientų, kiekvienam žaidimui taikomas nuomos užstatas.

Verslą plėtoja dviese

Pašnekovo teigimu, „Pas Domą“ tebėra nedidelis šeimos verslas, kuriame laisvu nuo pagrindinių darbų metu jis dirba drauge su žmona. Be žaidimų nuomos, klientams dar siūlomos pristatymo ir žaidimų vedimo paslaugos. Taip pat kai kuriuos žaidimus galima ne tik nuomotis, bet ir įsigyti. D. Zdanavičius atskleidžia, kad labiausiai motyvuojantis veiksnys – žaidimus grąžinančių patenkintų klientų šypsenos ir malonūs žodžiai apie gerai praleistą laiką su išsinuomotais žaidimais. Būtent tai skatina tobulėti ir kurti didesnius ateities planus verslo plėtrai.

„Aktyviai veikti pradėjome tik šiemet, todėl kiekvieną dieną tobulėjame. Jeigu viskas gerai klostysis, matysime, kad ir toliau idėja yra sėkminga, manau, plėsime veiklą ir pasiūlysime klientams dar didesnį žaidimų asortimentą, negu turime dabar“, – ateities planais dalijasi D. Zdanavičius.

Linki sėkmės

Žaidimų nuomos įmonės „Pas Domą“ įkūrėjas žengia pačius pirmuosius, dar nedrąsius nuosavo verslo žingsnius, todėl puikiai supranta, ką reiškia pradėti tai, apie ką kurį laiką tik pasvajodavai. Paklaustas, ko galėtų palinkėti pradedantiesiems, pašnekovas užtikrintai sako, kad drauge su visais pradedančiaisiais jo linkėjimas skirtas ir sau pačiam, nes dar anaiptol negalėtų priskirti savęs patyrusiems verslininkams. Anot jo, pradedant verslą svarbiausia linkėti sėkmės, todėl būtent jos, baigdamas pokalbį, visiems nuosavą verslą pradedantiems žmonėms linki D. Zdanavičius.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.