...

Sveikas gyvenimo būdas, tapęs verslu

Verslas

2016.08.22

Autorius: Julija Kurilaitė

Temos: .

Sveikas gyvenimo būdas, tapęs verslu

UAB „Ekomidas“ įkūrėja - Agnė Vaitkevičiūtė. Asmeninio albumo nuotr.

Teisininkė Agnė Vaitkevičiūtė (28) sveika mityba susidomėjo prieš penkerius metus. Kaip pati sako, tai įvyko natūraliai, todėl nieko keista, kad šis pomėgis virto verslu – jau beveik metus veikia jos įkurta UAB „Ekomidas. Ši įmonė išskirtinio platintojo teisėmis tiekia ekologiškus produktus Lietuvos prekybininkams. Apie pirmuosius žingsnius, verslo idėją ir sveikos mitybos tendencijas pašnekovė pasakoja „BZN start“ skaitytojams.

Nuo praėjusių metų lapkričio pašnekovė derina savo nuolatinį teisininkės darbą su nuosavo verslo – įmonės „Ekomidas“ – valdymu. Sveika mityba A. Vaitkevičiūtė susidomėjo dar gerokai prieš jam tampant tokiu populiariu Lietuvoje ir visame pasaulyje. „Kažkam duoti tai, ką tu darai, yra malonu, – pokalbį pradeda verslininkė ir priduria: – Šis pomėgis, virtęs verslu, leidžia papildomai užsidirbti ir kartu daryti tai, kas patinka.“

Turi išskirtines platintojo teises

Mintys apie nuosavą verslą neatėjo staiga. A. Vaitkevičiūtė pasakoja, kad tam brendo kurį laiką, o lemiamas lūžis įvyko tuomet, kai išgirdo, kad vienas didžiausių pluoštinių kanapių augintojų ir perdirbėjų Baltijos šalyse UAB „Agropro“ ieško platintojo. „Mąsčiau pusę dienos ir nusprendžiau, kad noriu to imtis“, – ryžtingą žingsnį prisimena pašnekovė.

 

„Žmonės dažniausiai apsiperka kartą ar du per savaitę. Dažnai pritrūksta laiko nuvykti iki specializuotos parduotuvės, todėl mes siekiame, kad sveika mityba taptų prieinama visiems.“

A. Vaitkevičiūtė.

 

Įmonės specifika išsiskiria tuo, kad ji neužsiima tiesiogine prekyba. Gavusi teisę platinti konkrečius ekologiškus produktus, ji juos tiekia kitoms Lietuvos įmonėms. Šiuo metu „Ekomidas“ dirba su mažmeninėmis specializuotomis sveiko maisto parduotuvėmis. „Ateityje neatsisakome planų pradėti gamybą, tačiau šiuo metu taip pasiekiame tikslinius žmonės, kurie domisi sveika mityba ir kuriems šie produktai yra aktualūs“, – pasakoja verslininkė.

Anot pašnekovės, netolimos ateities planuose numatytas darbas ir su didžiaisiais prekybos centrais. „Žmonės dažniausiai apsiperka kartą ar du per savaitę. Dažnai pritrūksta laiko nuvykti iki specializuotos parduotuvės, todėl mes siekiame, kad sveika mityba taptų prieinama visiems“, – pasakoja A. Vaitkevičiūtė.

Produkcijos asortimentas plečiasi

Šiuo metu „Ekomidas“ platina ekologišką šaltai spaustą kanapių sėklų aliejų, pluoštinių kanapių baltymus, lukštentas ir nelukštentas pluoštines kanapių sėklas ir Lietuvoje pagamintus daigintų grikių, uogų, riešutų ir pluoštinių kanapių mišinius, pavadintus „Sveikučiai“. Paprašyta išskirti populiariausią prekę, pašnekovė akimirksniu atsako: „Tai kanapių sėklų aliejus. Žmonės nori pakeisti žuvų taukus augalinės kilmės produktais ir renkasi mūsų aliejų dėl išskirtinio sudėtyje esančių omega-3 ir omega-6 santykio, palankiausio organizmui įsisavinti.“

A. Vaitkevičiūtė atskleidžia ir savo tolesnius planus: „Produkcijos dar neturime labai daug, tačiau šiuo metu aktyviai ieškome naujos – tos, kuri dar būtų neįprasta lietuvių skoniui. Norime žmonėms atverti naujo skonio pasaulį ir parodyti, kad ekologiškas ir sveikas maistas taip pat gali būti skanus.“

Sveika mityba ir fizinis aktyvumas daugeliui žmonių yra neatsiejami dalykai. Būtent dėl šios priežasties ekologiškų prekių platintojo „Ekomidas“ įkūrėja teigia, kad į savo produkcijos asortimentą įtraukė ir sportininkams skirtą maistą – pluoštinių kanapių baltymus.

Verta paminėti, kad šiuo metu įmonės veiklą prižiūri, į derybas su klientais vyksta ir visa įmonės plėtra rūpinasi vienas žmogus – pati pašnekovė. „Daug patirties suteikia išvykos į įvairias parodas, kuriose sutikti žmonės pasakoja apie sveiką gyvenseną, mes dalijamės savo patirtimi ir tai labai plečia akiratį“, – pasakoja A. Vaitkevičiūtė.

Ateities planuose – ekologiškų prekių gamyba

Išimtinės platintojo teisės suteiktos ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, todėl jau šį rudenį verslininkė planuoja plėsti verslą ir žengti į kaimyninę rinką.

„Netolimoje ateityje ketiname ne tik pradėti tiekti naujus produktus, bet ir užsiimti jų gamyba. Mano vizija ir noras – pradėti gamybą, neužmirštant platintojo teisių“, – sako A. Vaitkevičiūtė ir atskleidžia, kad kaip tik šiuo metu vyksta aktyvūs technologiniai darbai – pagal jos viziją ir idėjas kuriamas naujas produktas.

Taigi ateities planai dideli, tačiau, kaip sako pašnekovė, tikrai įgyvendinami. Ką ji galėtų patarti jauniems verslininkams, norintiems kurti savo verslą? „Kiekvienam prieš kuriant verslą siūlyčiau savęs paklausti, kas atsitiks, jei nepasiseks“, – nedvejodama atsako ji.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.