...

Verslas, kurio klientai – šunys

Verslas

2016.10.02

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Verslas, kurio klientai – šunys

Šunų viešbučio „Eufera“ įkūrėja - Viltė Liaugminaitė. Asmeninio albumo nuotr.

Iš Kėdainių kilusi Viltė Liaugminaitė (26), dar siekdama teisės magistro laipsnio, suprato, kad jos pašaukimas slypi kinologijoje, todėl paraleliai baigė kinologijos kursus. Šiemet ji įkūrė moderniausią Baltijos šalyse viešbutį šunims.

Idėją pakuždėjo problemos

Pašnekovė pasakoja, kad pirmasis jos susidūrimas su kinologija įvyko tuomet, kai šeimoje atsirado šuo – Berno zenenhundas. Savo atkaklumu ir ryžtu V. Liaugminaitė įveikė žinių stoką, susirado, kur galėtų studijuoti kinologiją, ir pradėjo lankytis šunų parodose.

 

„Esame išbandę ne vieną Lietuvos šunų viešbutį, bet nebuvome patenkinti sąlygomis. Įrengdami savo viešbutį, vis žiūrėjome, kad viskas tiktų ir didelių veislių šunims, gal todėl, kad patys auginame tokius.“

V. Liaugminaitė.

 

Dažnai keliaujanti šeima nuolat susidurdavo su problema, kur palikti mylimą augintinį. Būtent tai parodė verslo kryptį, suteikė idėją įkurti viešbutį.

„Idėja kilo tada, kai patys, vykdami atostogauti, susidurdavome su šunų viešbučiais. Palikdavome ten savo šunis, esame išbandę ne vieną Lietuvos šunų viešbutį, bet nebuvome patenkinti sąlygomis. Įrengdami savo viešbutį, vis žiūrėjome, kad viskas tiktų ir didelių veislių šunims, gal todėl, kad patys auginame tokius“, – svarsto pašnekovė.

Viltė verslo modeliui idėjų sėmėsi iš Vakarų valstybių, kuriose šunų viešbučių verslas išplėtotas gerokai stipriau. „Mūsų pavyzdžiai buvo geriausi Švedijos, Vokietijos, JAV šunų viešbučiai. Be abejo, ne viskas tiko ir patiko, ką jie daro, todėl pasisėmėme tik gerosios praktikos“, – prisimena šunų mylėtoja.

Išskirtinis aptarnavimas

Kėdainių rajone įkurtas šunų viešbutis išskirtinis tuo, kad kiekvienas gyvūnas čia pasitinkamas kaip vienintelis svečias.

„Vienu metu priimame tik aštuonis šunis. Tai reiškia, kad kiekvienam šuniui mes galime ir skiriame pakankamai laiko ir dėmesio: kelis kartus per dieną išvedame pasivaikščioti, paleidžiame palakstyti ir pažaisti be pavadėlio, turime laiko atrasti kontaktą su visais šunimis, – entuziastingai pasakoja Viltė. – Vienam šuniui skirtas kambarys – dvylikos kvadratinių metrų ploto, yra atskiras išėjimas į lauko zoną. Mes vieninteliai Baltijos šalyse turime baseiną, skirtą šunims, ir galime pasiūlyti įvairiausių treniruoklių, skirtingoms raumenų grupėms treniruoti. Šunims įrengta 97 arų teritorija su tvenkiniu, čia šunys pajunta, kas yra laisvė. Siekiame tobulėti, todėl nuolat semiamės žinių seminaruose.“

Kaip teigia pašnekovė, vieninteliai jų klientai yra šunys. Viešbutis pritaikytas būtent jiems ir konkreti specializacija leidžia mums būti išskirtiniams rinkoje. Sergantys gyvūnai čia gali reabilituotis, saugiai prižiūrimi profesionalų. Siekdami apsaugoti šunis, viešbučio kūrėjai pasirūpino sveikatai naudinga grindų danga ir voljerus išklojo mediena. Anot viešbučio steigėjos, tai pati tinkamiausia danga gyvūnams.

Lyg moderniai įrengto viešbučio paslaugų dar būtų maža, V. Liaugminaitės viešbutyje apgyvendintiems šunims siūlomos kokybiškos maitinimo, kirpyklos, ringinės dresūros ir bendro paklusnumo ugdymo paslaugos.

Milijonų neplanuoja

Šiuo metu vienos paros viešnagė viešbutyje šuns šeimininkui atsieina dešimt eurų. Paliekant gyvūną ilgesniam laikui, kaina derinama. Pašnekovė sutinka, kad kaina nėra itin didelė, bet būtent viešbučio prieinamumas daugumai šunų augintojų ir buvo verslininkės prioritetas.

„Pradžioje nustatėme dešimties eurų dienai įkainį, nes norime, kad visi turėtų galimybę atvykti pas mus, pamatyti, išbandyti ir palyginti su kitais viešbučiais. Ateityje paslauga brangs, kadangi turime tik aštuonias vietas“, – pripažįsta V. Liaugminaitė.

Susidomėjimas viešbučio teikiamomis paslaugomis išties didelis ir nuolat auga. Prieš trejus metus sugalvota ir šiemet realizuota idėja sulaukė klientų atsako. Vos prieš mėnesį atidarytas viešbutis jau renka užsakymus ir kitiems metams, o numatomą atsipirkimą ir pelną viešbučio įkūrėja vertina itin racionaliai.

„Viešbutis nuo pat atidarymo praktiškai visada užimtas. Turime rezervacijų net sausio mėnesiui. Mes investavome tikrai daug, todėl nesitikime, kad greitai atsipirks. Nesiruošiame iš šios veiklos tapti milijonieriais, tačiau ši veikla mums teikia didžiulį malonumą“, – atvirai sako Viltė.

Neketina sustoti

Visai neseniai duris atvėrus viešbučiui, pašnekovė net neketina tuo apsiriboti. Ateities planuose –verslo plėtra ir edukaciniai užsiėmimai, skatinantys vaikų suvokimą apie elgseną su gyvūnais.

„Planuojame pradėti šviesti vaikus, o gal ir ne tik juos, kinologijos temomis, organizuoti seminarus. Jei viskas klostysis gerai, galbūt jau kitą vasarą plėsimės ir ieškosime pagalbininkų“, – planus atskleidžia pašnekovė.

Pati drąsiai žengusi į verslo pasaulį, modernaus šunų viešbučio įkūrėja V. Liaugminaitė visiems pradedantiesiems linki pasitikėti savimi ir savo idėjomis bei užtikrintai eiti pirmyn.

„Linkiu nebijoti ir nesustoti, kad ir koks sunkus kelias svajonės link. Visada ir visur ieškoti idėjų, pritaikyti tai savo verslui ir mėgautis tuo, ką darai“, – linkėjimus pradedantiesiems siunčia V. Liaugminaitė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.