...

Verslas įsikūręs tarp Lietuvos ir Ispanijos

Verslas

2016.11.10

Autorius: Ieva Drungilaitė

Temos: .

Verslas įsikūręs tarp Lietuvos ir Ispanijos

Rankų darbo ispaniškų rankinių ir kuprinių „Dos Bandidos“ kūrėjos - Vaida Jakutytė ir Živilė Sabaliauskaitė. Asmeninio albumo nuotr.

Vaida Jakutytė (30) ir Živilė Sabaliauskaitė (31) mažiau nei prieš metus įkūrė ispaniška dvasia ir lietuvišku racionalumu alsuojantį verslą „Dos Bandidas“, siūlantį klientams originalias, rankų darbo ispaniškas rankines ir kuprines.

Gimė iš draugystės

V. Jakutytė ir Ž. Sabaliauskaitė – dvi draugės, kaip pačios sako, turinčios 12 metų draugystės stažą. Anykščiuose ir Prienuose augusias merginas suvedė studijos Vilniuje. Paskui viena atsidūrė Ispanijoje, kita Lietuvoje, tačiau draugystė išliko ir netikėtai atvedė jas prie bendro projekto.

„Vieną dieną Živilė atvyko pas mane į svečius į Ispaniją. Aš tuo metu ieškojau darbo, o Živilė labai versli, pilna idėjų. Aprodžiau jai miestą, kuriame gyvenu, – Taragoną, pasiūliau parsivežti lauktuvių odinę rankinę, kurių kaina čia buvo džiuginanti, o kokybė irgi puiki. Nusipirko nedvejodama. Kitą dieną ji jau ėmė svarstyti apie prekybą ispaniškomis rankinėmis, motyvuodama tuo, kad turėsime savo verslą, daugiau laiko bendrausime ir gausime papildomą pajamų šaltinį“, – prisimena V. Jakutytė.

Jai antrina ir Ž. Sabaliauskaitė, sakydama, kad geriausios idėjos visada gimsta iš smulkmenų, būnant su tinkamais žmonėmis.

„Tas sklindantis odos kvapas – iki šiol jį pamenu. Taip viskas ir prasidėjo. Mes abi viena kitą labai papildome. Vaida – kruopšti, kūrybiška. Aš – nuolat ieškanti veiksmo. Nereikėjo daug kalbėti, viena kitą iš karto supratome ir turėjome stiprią nuojautą, kad verta tai daryti. Gerai, kad Vaida energingai ėmėsi iniciatyvos ir viskas taip greitai pajudėjo. Juk geriausios idėjos visada gimsta tinkamoje aplinkoje su tinkamais draugais“, – įsitikinusi Ž. Sabaliauskaitė.

Veikė nedelsdamos

Gulint paplūdimyje kilusiai idėjai nebuvo leista per ilgai užsibūti vien mintyse. Merginos suprato, kad neturi ko prarasti ir veiklos gali imtis tučtuojau. Nors šiek tiek gąsdino investicijų atsiperkamumas, V. Jakutytė ir Ž. Sabaliauskaitė pasiryžo surizikuoti.

 

„Pirmą mėnesį labai palaikė draugai, pirmiausia jie nusipirko po rankinę ar kuprinaitę, tačiau dabar kasdien gauname po naują užklausą iš klientų, kurie tiesiog mus susiranda ir užsisako sau tinkamą daiktą.“

V. Jakutytė.

 

„Jau kitą dieną nuėjome pafotografuoti rankinių, susikūrėme „Facebook“ paskyrą ir žingsnis po žingsnio pradėjome prekybą. Mūsų atveju viskas vyko labai greitai, apsisprendėme per kelias dienas ir kol kas nesigailime, nes kas dieną matyti pažanga. Pirmą mėnesį labai palaikė draugai, pirmiausia jie nusipirko po rankinę ar kuprinaitę, tačiau dabar kasdien gauname po naują užklausą iš klientų, kurie tiesiog mus susiranda ir užsisako sau tinkamą daiktą, o kai sunku išsirinkti vieną, nusiperka ir po du“, – sėkme dalijasi V. Jakutytė.

Žavi laisvė

V. Jakutytė džiaugiasi pagaliau pajutusi malonumą dirbti sau. Anot jos, nuosavas verslas užvaldo mintis, tačiau jei veikla patinka, tai anaiptol nevargina.

„Pastaraisiais mėnesiais tikrai visos mintys sukasi tik apie rankines, kaip sudominti klientą, kokia reklama efektyvi ir kokia ne, stebiu statistiką, kas žmones domina, pati domiuosi odos gaminiais, kaip juos prižiūrėti ir pan. Ir visi šie dalykai manęs nevargina, kaip tik jaučiuosi kupina jėgų, idėjų ir energijos. Niekada nemaniau, kad kada nors dirbsiu sau, tačiau kas dieną suvokiu, kad visai smagu rūpintis savo verslu“, – pasakoja pašnekovė.

O „Dos Bandidas“ bendraautorė Ž. Sabaliauskaitė mėgaujasi verslo suteikiama laisve ir galimybėmis iš gyvenimo gauti daugiau, ko, anot jos, jaunam žmogui labai reikia.

„Mane labiausiai žavi, kad galiu papildomai realizuoti save. Jaunam žmogui neužtenka tik darbo nuo 8 iki 17 valandos. Nors daug kas taip gyvena ir paklaustas, kodėl nieko nesiima, labai paprastai paaiškina: Lietuvoje mokesčiai dideli, nėra galimybių ir taip toliau. Ar tikrai taip yra? Reikia veikti tai, kas tave žavi ir skatina tobulėti. Svarbu nebijoti bandyti, o dar pridurčiau – būti savimi. Su „Dos Bandidas“ tai galiu daryti“, – džiaugiasi pašnekovė.

Dideli užmojai

Jau vien pavadinimas „Dos Bandidas“, kuris išvertus iš ispanų kalbos reiškia „Dvi banditės“, skamba intriguojančiai ir atskleidžia ne tik kūrėjų charakterius bet ir verslo esmę – dideliais žingsniais ir drąsiai eiti pirmyn.

„Pavadinimą galvojome gulėdamos prie jūros, gal todėl toks geras ir išėjo, nes įkvėpė vasariška atostogų nuotaika. Sakom, kadangi prekės bus iš Ispanijos, reikia ir pavadinimo, kuris turėtų ispaniškos dvasios ir šarmo. Prekių ženklą sukūrėme atsižvelgdamos į savo charakterį ir būdą, nes abi esame šiek tiek banditės – nenustygstančios vietoje. Mūsų prekės skirtos charakteringiems ir nenuobodiems žmonėms, kurie nori ir nebijo išsiskirti iš minios“, – sako pašnekovės.

Nors pradėjo dėlioti tik pirmuosius žingsnius, verslui numatyta aktyvi plėtra. Stovėti vietoje ne šių merginų būdui.

„Dabar siūlome rankų darbo odines ispaniškas rankines ir kuprines už džiuginančią kainą. Vėliau tikimės pasiūlyti daugiau ispaniškų produktų savo klientams. Šiuo metu ieškome galimybių bendradarbiauti su Lietuvos įmonėmis, kur galėtume siūlyti savo prekes, o klientai įsigytų mėgstamą rankinę čia ir dabar, nereikėtų laukti, kol atsiųsime. Kas žino, gal kada atidarysime ir savo parduotuvę. Kol kas daug idėjų, kasdien po naują“, – teigia verslininkės.

Mažais žingsneliais

Abi pašnekovės pataria į verslą nepulti stačia galva, tačiau ir nebijoti imtis veiksmų. Svarbu judėti, kad ir pačiais mažiausiais žingsneliais, ir tikėti tuo, kas daroma. Svajonės anksčiau ar vėliau tampa realybe, nes visos mintys, kurios be perstojo užvaldžiusios žmogų, gali materializuotis. Vis dėlto kūrėjos įsitikinusios – būtina ne tik svajoti, bet ir nuoširdžiai dirbti. Ne rytoj, ne po metų, bet dabar. Esminis dalykas – žengti viską pakeisiantį pirmą žingsnį.

DOS BANDIDAS kuprinės

249-1478770352-486040.jpg 249-1478770352-893985.jpg 249-1478770352-951410.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.