...

Imigrantė Lietuvoje atrado nišą ir plėtoja jau antrą verslą

Verslas

2016.11.18

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: .

Imigrantė Lietuvoje atrado nišą ir plėtoja jau antrą verslą

Internetinės parduotuvės „Dog Punk“ įkūrėjai Žanna Pyankauskenė ir Tadas Penkauskas su augintine Vėtra. Gyčio Matiuko nuotr.

Vos prieš trejus metus migrantė iš Rusijos Žanna Pyankauskenė (32) Lietuvoje įgyvendino savo idėjas, įkūrusi grožio saloną „Veidrodėli, veidrodėli“. Tačiau dabar jauna moteris džiaugiasi atsivėrusiomis naujomis galimybėmis – kartu su vyru įkurta internetine parduotuve „Dog Punk“, visoje Lietuvoje prekiaujančia itin aukštos kokybės šunų ėdalu ir pamažu buriančia savo auditoriją. Profesinę kryptį pakeitusi moteris atvirauja: „Žmonės nuolat linkę užduoti sau klausimus: kas aš esu ir ką noriu veikti šiame gyvenime? Kai man sukako trisdešimt metų, pradėjau rimtai ieškoti atsakymų į šiuos klausimus ir realizuoti save įvairiose srityse.“

Reikėjo priimti lemiamą sprendimą

Iš Krasnojarsko (Rusija) kilusi Ž. Pyankauskenė Lietuvoje gyvena jau devynerius metus – čia ji ištekėjo už lietuvio ir sėkmingai kuria savo karjerą. 2013 m. veikli migrantė su vyro pagalba įkūrė savo grožio verslą – saloną „Veidrodėli, veidrodėli“, kuris tuo metu moteriai atsiėjo 30 tūkst. eurų ir teikė daug vilčių. Tačiau, praėjus trejiems metams, Ž. Pyankauskenė nusprendė grožio saloną perleisti į kitas rankas ir jį parduoti. „Kiekviena žmogaus veikla bei darbas turi savo pradžią ir pabaigą“, – teigia moteris ir guodžiasi, kad grožio verslą palikti buvo sunku ir gaila, tačiau vis dėlto tai buvo būtina – tęsti šią veiklą tiesiog nebebuvo laiko, o ir norėjosi imtis ko nors nauja.

Verslo idėją padiktavo užklupusios problemos

Ž. Pyankauskenė atvirauja, kad meilę gyvūnams pajuto dar ankstyvoje vaikystėje, nes itin daug laiko praleisdavo gamtoje su savo tėvais. Kartu su vyru Tadu moteris augina vokiečių bokserę Vėtrą, kuriai pora skiria visą savo meilę ir dėmesį. „Ji yra mūsų šeimos narė, geriausia draugė ir nuolatinė palydovė visur, kur tik keliaujame“, – taip ji apibūdina jųdviejų su vyru augintinę, kurią jie ne tik veža į šunų parodas, bet net ir vedė į specialią šunų mokyklą.

Tačiau viskas pasikeitė tuomet, kai šuo netikėtai susirgo. Vėtros skrandis dėl alergijos tapo labai jautrus, todėl paprastas ėdalas jai jau nebetiko – reikėjo ieškoti išeities. Pora pradėjo naršyti internete, bandydama rasti tinkamo ėdalo savo keturkojei. Po ilgų paieškų pašnekovės vyrui pavyko rasti vokiečių gamintojų šunų ėdalą, tinkantį būtent alergijų kamuojamiems, jautrų skrandį turintiems keturkojams. Iš pradžių Ž. Pyankauskenė su vyru šiuo ėdalu ketino aprūpinti tik savo augintinę Vėtrą, bet netrukus suprato, kad galbūt ne jie vieni susidūrė su šia problema, galbūt tokios pagalbos reikėtų ir kitiems šunims. Taip porai gimė idėja pasidalyti savo patirtimi ir atradimu su panašių problemų turinčių šunų šeimininkais.

Įkūrė šeimos verslą

Jaunos verslininkės vyras itin daug prisidėjo prie pirmojo žmonos verslo – grožio salono, tačiau paklausta, kaip vyras reagavo į tai, kad ji nutarė grožio verslą parduoti, moteris neslepia, kad jis ją palaikė visada, visais gyvenimo atvejais, todėl ne išimtis buvo ir šis sprendimas. Juolab kad gimusi nauja idėja paskatino porą imtis nedidelio šeimos verslo kartu.

Ž. Pyankauskenė su vyru nusprendė nebedelsti ir netrukus įkūrė internetinę parduotuvę „Dog Punk“, kurioje jie prekiauja šunų ėdalu „Bubeck“. Jis ypatingas tuo, kad yra lėtai kepamas akmeninėje krosnyje, žemoje temperatūroje. Šios sąlygos padeda maistui išsaugoti visus jame esančius vitaminus, būtinus šunų sveikatai. Nors „Dog Punk“ dar tik skaičiuoja pirmuosius gyvavimo metus, verslininkų pora sėkmingai juda į priekį ir ateityje savo klientams žada dar didesnį ėdalo bei kitų prekių šunims ir katėms pasirinkimą.

Svarbu atsispirti stresui

Ž. Pyankauskenė sako, kad geras ir profesionalus verslininkas privalo mąstyti nestandartiškai – tik taip verslas sėkmingai judės į priekį. Itin svarbu ir tai, kad žmogus būtų atsparus stresui, nes, pasak jaunos moters, kiekviena problema yra tik dar viena patirtis. Verslininkė neslepia, kad visus sunkumus ir iššūkius ji priima su šypsena, o tai skatina nepasiduoti.

 

„Pirmenybę teikite tiems, kurie jums padeda įveikti baimes, o ne bando atkalbėti ar tiesiog jums pavydi. Negalvokite apie blogus dalykus – susitelkite į savo tikslą.“

Ž. Pyankauskenė.

 

Svarbiausios darbuotojo savybės, kurias moteris ypač vertina, yra meilė savo darbui, noras nuolat tobulėti ir nebijojimas suklysti: „Mes nesame robotai, o tokios žmonių baimės tik stabdo tobulėjimą ir primeta bereikalingų inkarų į jų pasąmonę“, – teigia ji.

Kiekvienam žmogui, norinčiam pradėti savo verslą, Ž. Pyankauskenė pataria veiklos imtis ne tik dėl pinigų, bet ir atrasti širdžiai malonią sritį – tik tada darbas teiks malonumą. Pasak verslininkės, svarbu dar ir kruopščiai atsirinkti žmones, su kuriais bendraujame: „Pirmenybę teikite tiems, kurie jums padeda įveikti baimes, o ne bando atkalbėti ar tiesiog jums pavydi. Negalvokite apie blogus dalykus – susitelkite į savo tikslą.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.