...

Lietuvos ir JAV jungtinė studentų komandos idėja pripažinta geriausia pasaulinio masto inovacija

Verslas

2016.11.27

Autorius: BZN start

Temos: , .

Lietuvos ir JAV jungtinė studentų komandos idėja pripažinta geriausia pasaulinio masto inovacija

Studentų komanda, triumfavusi JAV „Silicio slėnio inovacijų iššūkio“ konkurse „Geriausios pasaulinio masto inovacijos“ kategorijoje. Asmeninio albumo nuotr.

Universiteto studentų, dėstytojų ir mokslininkų pastangos praėjusią savaitę buvo įvertintos ir pelnė aukščiausią apdovanojimą prestižiniame JAV „Silicio slėnio inovacijų iššūkio“ (angl. Silicon Valley Innovation Challenge) konkurse „Geriausios pasaulinio masto inovacijos“ (angl. Best Global Innovation) kategorijoje.

Cukrinį diabetą galima bus išmatuoti neinvaziniu būdu

Septynių KTU ir trijų San Chosė universiteto (JAV) jungtinė studentų komanda konkurse savo idėjos – neinvazinio gliukozės matuoklio „GlucoCarer“ – novatoriškumu, aktualumu ir pritaikomumu įtikino daugiau nei 20 ekspertų, investuotojų ir Silicio slėnio įmonių atstovų komisiją.

Šiuo prietaisu būtų galima nustatyti gliukozės kiekį kraujyje neinvaziniu būdu. „Koncepcinis produktas padėtų išspręsti cukriniu diabetu sergančių žmonių problemą, sudarydamas galimybę kasdienį daugkartinį gliukozės kraujyje matavimą invaziniu būdu, kai tyrimams kone 6-12 kartų pirštai badomi adatomis, pakeisti neinvaziniu“, – bekontakčio matuoklio privalumais neabejoja KTU komandos atstovė.

R. Jucevičienės teigimu, invazinė gliukozės kiekio kraujyje matavimo priemonė žmogui kelia didelį nepatogumą, skausmą, o ilgainiui – ir pirštų nejautrumą.

Nurungė net 150 konkurentų

Savo kuriamo produkto idėjos unikalumu jungtinė KTU studentų komanda nurungė net 150 konkurse dalyvavusių konkurentų, o finale – 50 dalyvių. Vertinimo komisija komandoms suteikė vertingų patarimų, kaip patobulinti konkursui siūlytas idėjas, vystyti verslo modelį, kam skirti didžiausią dėmesį. „GlucoCarer“ komanda buvo pakviesta pristatyti savo idėją ir „Elevator Pitch“ renginyje.

 

„Šiuo metu komanda vysto, tobulina idėją ir prototipo viziją, o pats gaminys yra kūrimo stadijoje.“

R. Jucevičienė.

 

Šiuo metu komandoje darbuojasi 4 KTU Elektros ir elektronikos fakulteto (EEF) biomedicininės inžinerijos studentai: Šarūnas Demjanovas, Paulius Eglinskas, Rolandas Jakaitis ir Eividas Kavolėlis. Jaunuoliai yra atsakingi už inžinerinės produkto dalies vystymą.

Idėja vystymosi etape

Tuo tarpu Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) atstovai – Viktorija Laimaitė ir Audrius Navickas – gilinasi į matuoklio verslo modelio plėtojimą. Projektas taip pat įtraukė ir vieną moksleivį, A. Smetonos gimnazijos auklėtinį Kiprą Zabeliauską, prisijungusį prie verslumo ugdymo alternatyvos „Technologijų antreprenerystės“ kurso, laimėjus esė rašinio konkursą.

„Šiuo metu komanda vysto, tobulina idėją ir prototipo viziją, o pats gaminys yra kūrimo stadijoje“, – geriausios pasaulinės inovacijos apdovanojimą laimėjusios idėjos progresu džiaugėsi R. Jucevičienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.