...

Paveikslų kūrimas įžiebė verslo idėją

Verslas

2016.12.06

Autorius: Simona Kvederytė

Temos: .

Paveikslų kūrimas įžiebė verslo idėją

Minimalistinio stiliaus paveikslų verslo „Art Market“ įkūrėja - Lina Sinkevičienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Lina Sinkevičienė (27) per kelis mėnesius tapo ir kūrėja, ir verslininke. Iki šiol nieko panašaus nedariusi, bet idėjomis trykštanti moteris įsteigė savo kurtų minimalistinio stiliaus paveikslų verslą „Art Market“. Jis ką tik įkurtas, laukia ilgas vystymo kelias, tačiau sėkmės šviesa tunelio pabaigoje itin ryški.

Verslas ir tinklaraštis – dvi svajonės

„Facebook“ e. parduotuvėje „Art Market“ parduodami skandinaviško, minimalistinio stiliaus paveikslai, kalendoriai, įrėminti prasmingi užrašai ir net taisyklės. „Paveikslai ypatingi, nes jiems Lietuvoje nėra analogų. Taip pat dauguma jų yra individualūs ir pagaminti pagal kiekvieno pageidavimus bei poreikius. Galima pasirinkti spalvas, užrašus, iliustracijas“, – sako paveikslus kurianti L. Sinkevičienė.

Iki šiol apie nuosavą verslą ji net nesvajojo. Iš Širvintų kilusi moteris, baigusi mokyklą, Kauno valstybinėje kolegijoje studijavo prekybos vadybą ir dirbo pardavėja eksperte žinomų prekių ženklų drabužių parduotuvėse. Po kurio laiko studijas sustabdė, persikėlė į Vilnių, o čia sutiko savo vyrą ir kone prieš dvejus metus abu grįžo į Širvintas. Nuo to laiko L. Sinkevičienė dirba rajono savivaldybės vyresniąja specialiste.

Didžiausias jos skatintojas – vyras. Jis nuteikė ne tik užsiimti verslu, bet ir rašyti tinklaraštį. Apie tai ji svajojo kone septynerius metus, tačiau nedrįso – tai daryti pradėjo tik šių metų vasarą. Dabar kuria įrašus apie madą, maistą, namų interjerą, gyvenimą. Kol kas jų neviešina – kitų akims tinklaraštis taps prieinamas tik tada, kai autorė baigs jį tobulinti.

„Nežinau, iš kur turiu polinkį į meną, kaip tų idėjų atsiranda. Niekada menu neužsiėmiau. Bet manau, kad esu užsislėpusi menininkė. Pradėdama kurti paveikslus ir jais prekiauti, pati save nustebinau“, – teigia pašnekovė.

Pirmieji paveikslai skirti namams

L. Sinkevičienė pirmąjį paveikslą sukūrė netyčia. Savo įrenginėjamą būstą ji gyvino pirktomis mėgstamo skandinaviško dizaino interjero detalėmis, bet ilgainiui pritrūko baigiamųjų akcentų – namus pagyvinti galinčių paveikslų. Tinkamų nerado niekur: nei parduotuvėse, nei internete.

„Turėjau idėjų, tad, vyro pastūmėta, paveikslus ėmiausi gaminti pati. Nusipirkau nuotraukoms skirto popieriaus. Ant jo programa „Photoshop“ kūriau įvairias kompozicijas. Spausdinau ir dėjau į rėmelius“, – pradžią prisimena pašnekovė.

Kūriniai pirmiausia pateko į artimųjų ir draugų rankas. Jie ir buvo pirmieji L. Sinkevičienės klientai. Ji sako tada ir supratusi, kad panašių paveikslų rasti kitur labai sudėtinga. Todėl nusprendė savo kūrinių pasiūlyti ir didesniam ratui žmonių.

Užsakymų daugėja

Apie galimybę pradėti savo verslą L. Sinkevičienė galvojo kurį laiką. Tokią idėją palaikė ir šeima, ir draugai. Pagaliau vos prieš du mėnesius moteris ryžosi sukurti „Facebook“ profilį „Art Market“ ir čia įkelti savo paveikslų nuotraukas. Susidomėjusiųjų atsirado akimirksniu.

Dabar „Facebook“ profilis turi apie 600 sekėjų – jų vis daugėja. Parduota tik keliolika paveikslų, bet autorę kasdien pasiekia nauji užsakymai. „Tikrai nesitikėjau, kad tik pradėjusi verslą iš karto parduosiu. Tai – malonus netikėtumas. Pardaviau nedaug paveikslų, tačiau tai mane įkvėpė, suteikė optimizmo ir pasitikėjimo“, – džiaugiasi pašnekovė.

„Facebook“ paskyroje įdiegta e. parduotuvė, leidžianti patogiai įsigyti parduodamų paveikslų. Tad svetainės kol kas verslui neprireikia. Minimalios ir rinkodaros priemonės – moteris apsiriboja nuotraukų su darbais skelbimu ir skatinimu jomis dalytis.

L. Sinkevičienė pasakoja, kad paveikslus kuria po darbo – vakarais ir savaitgaliais. Tad kol kas susiduria tik su vieninteliu sunkumu – nuovargiu.

Idėjų antplūdis

„Tikiu, kad ateityje sukursiu dar daugiau įvairių paveikslų, turėsiu daug klientų ir didelį pasisekimą“, – optimizmu trykšta „Art Market“ įkūrėja. Kaip ji to pasieks?

Moteris sako, kad turi įvairių idėjų, tačiau kol kas jų išduoti nenori. Užsimena ateityje kūrinių asortimentą ketinanti pagyvinti ne tik naujais paveikslais. Na, o vienas artimiausių jos žingsnių bus investicijos į reklamą.

„Pradedantiesiems arba mąstantiesiems apie nuosavą verslą palinkėčiau pagaliau tai padaryti. Tik tada galima sužinoti atsakymus į visus kankinančius klausimus: ar pavyktų, ar mano produkciją kas nors pirktų? Jeigu idėja kyla iš savo poreikio, daug garantijų, kad egzistuoja žmonių ratas su tais pačias poreikiais – tereikia juos rasti ir paversti savo klientais“, – įsitikinusi L. Sinkevičienė.

„Art Market“

259-1480954684-209372.jpg 259-1480954684-474247.jpg 259-1480954684-329618.png

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.