...

Makaronų namų idėją parsivežė tiesiai iš Italijos

Verslas

2017.01.04

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: , .

Makaronų namų idėją parsivežė tiesiai iš Italijos

Makaronų namų „La Pasta“ įkūrėja - Sandra Jaraitytė-Scippa. Eglės Sabaliauskaitė nuotr.

Senoviniai elegantiški baldai, ant virvės „džiūstantys“ skalbiniai, miegamasis, vonia, malonus šurmulys ir ant stalų garuojantys tikri itališki makaronai – tokį vaizdą galima pamatyti įžengus į vos prieš mėnesį duris atvėrusius makaronų namus „La Pasta“ Vilniuje. Nors viena restorano įkūrėjų, iš Klaipėdos kilusi Sandra Jaraitytė-Scippa (35), dar nedrąsiai kalba apie sėkmę ir klestėjimą, gausus lankytojų būrys tik įrodo – lietuviai yra išsiilgę tikro ir kokybiško skonio.

Idėja subrendo grįžus į gimtinę

S. Jaraitytė-Scippa daugiau nei dešimt metų praleido Italijoje. Būtent ten moteris pradėjo svarstyti verslo idėją, kurią galėtų realizuoti jau Lietuvoje. Su šeima po ilgų metų į gimtinę grįžusi pašnekovė pastebėjo, kad čia itin trūksta šviežių ir kokybiškų makaronų, tokių, kokius ji rasdavo Italijoje, todėl kartu su vyru italu nusprendė įkurti savo parduotuvę su restoranėliu Klaipėdoje ir tiekti vietiniams klientams šviežius itališkus makaronus. Tačiau vis dėlto uostamiestyje buvo nelengva realizuoti visus profesinius siekius ir prisijaukinti ištikimų klientų. Tuo pat metu verslininkės draugas Gediminas Jasas (nuotr. kairėje) kraustėsi gyventi į Vilnių ir pasiūlė jai kartu įkurti makaronų namus sostinėje. „Gediminas buvo tas žmogus, kuris mus labai palaikė ir tikėjo mūsų idėja“, – sako S. Jaraitytė-Scippa. Ji teigia ilgai pasiūlymo nesvarsčiusi, nes žinojo, kad Gediminas jai bus puikus pakeleivis bei partneris. Būtent taip makaronų namai „La Pasta“ pasiekė Vilnių ir jau mėnesį džiugina sostinės gyventojus autentiškais itališkais makaronais.

 

„Sudėjome visas santaupas, tikėdami savo sėkme.“

S. Jaraitytė-Scippa.

 

Makaronų namai yra įsikūrę „Ogmios mieste“, Šiaurės miestelyje. Paklausta, kodėl pasirinko ne miesto centrą, o kiek atokesnę sostinės vietą, restorano įkūrėja atsako, kad centre verslą išlaikyti kol kas būtų per brangu, tačiau ji dabartine vieta patenkinta, nes aplinka jauki ir graži, o ir klientų tikrai netrūksta, priešingai – jų nuolat daugėja. S. Jaraitytė-Scippa atskleidžia, kad Klaipėdoje jie nesulaukė tiek daug itališku maistu besidominčių žmonių, o Vilniuje viskas kitaip, todėl sunkumų, kaip ir tikėtasi, iškyla kur kas mažiau. Paklausta apie investicijas, pašnekovė pasakoja, kad tiek ji, tiek Gediminas viską darė patys, nes finansiniai ištekliai buvo labai riboti. „Sudėjome visas santaupas, tikėdami savo sėkme“, – šypsosi Sandra.

Džiaugiasi išskirtine kokybe

S. Jaraitytė-Scippa teigia, kad kol kas konkurencijos nebijo, nes makaronų namai „La Pasta“ yra ypatingi. Restorano komanda pati gamina makaronus pagal pačių italų struktūrą, turi specialią įrangą, o miltus veža tiesiai iš Italijos. „Dėl to, manau, kad tikrai iš visų išsiskiriame“, – sako pašnekovė. Paklausta, kas jai, kaip restorano įkūrėjai, yra svarbiausia, moteris tikina, kad savo dėmesį ir pastangas skiria viskam – tiek nepriekaištingai patiekalų kokybei, tiek jaukiai atmosferai kurti: „Svarbiausia, kad klientai liktų patenkinti.“

Vos įžengus į makaronų namus „La Pasta“, akį patraukia restoranui neįprastas interjeras, primenantis tikrus namus. Čia galima pamatyti ir lovų, ir skalbinių, o vos pravėrus duris – drabužius pasikabinti mažame koridoriuje. S. Jaraitytė-Scippa atskleidžia, kad toks ir buvo tikslas – sukurti jaukią, šiltą, šeimynišką namų atmosferą, kad kiekvienas svečias pasijustų laukiamas. Moteris pasakoja, kad kartu su restorano partneriu G. Jasu jie kasdien svarstė ir kūrė interjero idėjas, kol pagaliau pavyko įgyvendinti savo idealaus restorano interjero viziją. Taigi aukšta maisto kokybė ir išskirtinis restorano dizainas yra pagrindiniai veiksniai, dėl kurių makaronų namai sulaukia vis daugiau lankytojų.

„Kurti verslą yra sunkiau, nei atrodo“

Šiuo metu makaronų namuose „La Pasta“ Vilniuje dirba apie dešimt žmonių. Restorane nuolat triūsia ir patys savininkai – tiek S. Jaraitytė-Scippa, tiek G. Jasas. Paklausta, ar ketina makaronų namus plėsti ir toliau, įkūrėja teigia, kad atsakymas bus aiškus ateityje, tačiau planų nesustoti ir atidaryti daugiau makaronų namų tikrai yra.

Kiekvienam žmogui, ketinančiam imtis naujos veiklos ir kurti savo verslą, S. Jaraitytė-Scippa linki stiprybės, nes jos tikrai reikia. „Viskas iš pradžių atrodo labai lengva, bet reikia pasiruošti tikrai sunkiam darbui ir sunkumams“, – įsitikinusi verslininkė.

„La Pasta“

262-1483512945-348765.jpg 262-1483512945-538349.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.