...

Siuntas pristatinės automobiliai be vairuotojo

Verslas

2017.01.13

Autorius: BZN start

Temos: , , .

Siuntas pristatinės automobiliai be vairuotojo

Ateityje siuntas bus galima gabenti savaeigėmis transporto priemonėmis. flickr.com nuotr.

Ateityje siuntas bus galima gabenti savaeigėmis transporto priemonėmis, o vartotojai, naudodami specialią mobilią programėlę, turės galimybę patys kontroliuoti šiuo būdu atkeliaujančios siuntos pristatymo vietą bei laiką. „DPD grupė“, bendradarbiaudama su Vokietijos tyrimų institutais, jau pradėjo plėtoti šį inovatyvų siuntų pristatymo projektą.

 

„Manoma, kad ateityje bus kombinuojamas pristatymas – dalį siuntų pristatys savaeigės mašinos, kitas – kurjeriai.”

Gabrielius Bilevičius.

 

„Technologijos sparčiai vystosi, o mes ieškome būdų, kaip jas pritaikyti savo veikloje ir sukurti naujų, inovatyvesnių ir vartotojams dar patogesnių siuntų pristatymo būdų. Neabejojame, kad ateityje automatizuotos, savaeigės transporto priemonės smarkiai pakeis ne tik siuntų pristatymo organizavimo ypatumus bei pačią rinką, bet paveiks ir gyvenimo būdą.

Be jokios abejonės, siuntų pristatymas savaeigėmis transporto priemonėmis nereiškia, kad siuntų tarnybos atsisakys kurjerių. Manoma, kad ateityje bus kombinuojamas pristatymas – dalį siuntų pristatys savaeigės mašinos, kitas – kurjeriai. Tokiu būdu bus padidintas pristatymo efektyvumas, o tai yra ypač svarbu dėl vis populiarėjančios internetinės prekybos ir dėl to augančių siuntų kiekių bei didėjančios urbanizacijos”, – teigia „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Pasak G. Bilevičiaus, dar prireiks kelių metų, kol šis siuntų pristatymo savaeigėmis mašinomis būdas bus technologiškai išbaigtas. Oficialiai toks siuntų pristatymas gali būti pradėtas taikyti anksčiausiai 2025 m., kuomet bus įteisintas savaeigių mašinų naudojimas komerciniais tikslais. Planuojama, kad savaeigės transporto priemonės pristatinėti siuntas pradės Vokietijos miestuose.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.