...

Sugalvota dovana sūnui tapo verslu

Verslas

2017.01.19

Autorius: Agnė Pakėnaitė

Temos: , .

Sugalvota dovana sūnui tapo verslu

Neriamų žaislų „Beloved Toys“ įkūrėja - A. Varnienė. Asmeninio albumo nuotr.

Kai Aura Varnienė (30) ima į rankas nėrimo vašelį ir siūlus, ji sukuria stebuklus. Bent jau patiems mažiausiems jos kuriami rankų darbo žaislai neabejotinai prilygsta nedideliam stebuklui. Iki smulkmenų apgalvojusi kiekvieną neriamo žaislo detalę, ji įkūnija mieliausius žvėrelius, kurie neabejotinai tampa geriausiais vaikų draugais. Apie retą pomėgį, virtusį sėkmingu verslu, kalbamės su „Beloved Toys“ įkūrėja A. Varniene.

Norėjosi originalios dovanos

Pašnekovė pasakoja, kad visą savo gyvenimą praleido aktyviai: sportavo ir šoko. Moteris pradėjo choreografijos studijas, tačiau jas buvo priversta laikinai sustabdyti dėl netikėtos motinystės. Šiuo metu penkiametį sūnų Tautvydą ir trejų metų dukrytę Frėją auginanti jauna mama sako, kad visada mėgo rankdarbius. „Turbūt tai perėmiau iš savo mamos, kuri ir mezgė, ir siuvinėjo. Paauglystėje net pati siuvausi rankinukus“, – su šypsena prisimena A. Varnienė. Tačiau labiausiai išskirtinių žaislų kūrėjai patiko nerti, o šį pomėgį atgaivino gimęs sūnus. „Norėjosi savo vaikui sukurti kažką unikalaus – ko niekas kitas neturi“, – atskleidžia pašnekovė. Taip gimė pirmasis nertas žaisliukas – avinėlis, kurį žaislų kūrėja prisimena dar ir šiandien.

Žaislų kūrėja naudoja iš Japonijos atkeliavusią techniką „Amigurumi“. Pirmuosius žingsnius, kaip pradėti gaminti tokius žaislus, padiktavo interneto platybės, o toliau A. Varnienė pasitelkė tik savo fantaziją. „Visi žaisliukai yra mano autoriniai darbai. Nors pasaulyje nemažai kas neria tokius pliušinius žaislus, tačiau aš nekopijuoju ir kiekvienam žaislui stengiuosi suteikti unikalumo, kad jis būtų toks vienas“, – sako sau aukštus tikslus užsibrėžusi žaislų kūrėja. Ji taip pat priduria, kad kiekvienas žaislas nunertas iš 100 proc. medvilnės siūlų, kuriuos pati siunčiasi iš Prancūzijos.

Į dienos šviesą – po trejų metų

Kol šis pomėgis tapo A. Varnienės pagrindiniu gyvenimo šaltiniu, prabėgo nemažai laiko. Tik po trejų metų moteris ryžosi žaislų kūrybą paversti verslu. „Esu maksimalistė, todėl visada noriu, kad viskas būtų tik geriausios ir aukščiausios kokybės“, – neslepia ji. Nors artimieji ir draugai jau seniai ragino kūrėją pardavinėti žaisliukus, A. Varnienė ryžosi tai daryti tik tuomet, kai pačiai nebeliko jokių abejonių, kad kiekviena žaisliuko detalė ne tik gerai apgalvota, bet ir kokybiška. „Tobulėjau su kiekvienu žaislu. Išmokau naujų technikų ir pagaliau pasiryžau“, – prisimena pašnekovė.

 

„Net nebesuskaičiuoju, kiek nunėriau katinų.“

A. Varnienė.

 

„Beloved Toys“ įkūrėja viską sukūrė pati: ir logotipą, ir pavadinimą, kuris buvo tapęs nemažu galvos skausmu. „Ilgai svarsčiau… Tačiau daugelis tėvų siunčia man savo vaikų nuotraukas su žaisliukais. Tad jie tikrai yra mylimi, ką ir reiškia iš anglų kalbos išverstas pavadinimas“, – pasakoja A. Varnienė.

Moters pastangos atsipirko. Ji prisipažįsta, kad pati nesitikėjo tokios sėkmės. Lietuviai jau spėjo pamėgti nertus pliušinukus, todėl užsakymų niekada netrūksta. Kūrėja į kiekvieną žaislą stengiasi įdėti ką nors nauja, kad jie iš tiesų būtų originalūs, todėl vieną žaislą pagaminti užtrunka. Vidutiniškai tam reikia dviejų darbo dienų. Unikalų žaislą galima įsigyti nuo 35 eurų. Žinoma, kaina priklauso ir nuo žaislo dydžio.

Moteris pastebi, kad lietuviai itin mėgsta rinktis kačiukus. „Net nebesuskaičiuoju, kiek nunėriau katinų“, – juokiasi moteris. Antrieji pagal populiarumą – meškučiai. Tačiau nerti žaislai sulaukia ne tik lietuvių dėmesio. Žaisliukai jau buvo išsiųsti į Jungtines Amerikos Valstijas, Jungtinę Karalystę, Nyderlandus ir net Turkiją.

Trokšta įgyvendinti idėjas

Energinga mama sako, kad turi dar labai daug idėjų, tačiau jų visų nespėja įgyvendinti. Ji visas jas rašosi ir tikisi, kad, atsiradus daugiau laisvo laiko, jas materializuos ateityje. To žaislų kūrėja linki ir kitoms jaunoms verslininkėms: „Ypač jaunoms mamoms, kurios nori išbandyti ką nors nauja gyvenime ir susikurti savo verslą. Tiesiog nebijokite, eikite pirmyn. Būkite kūrybingos, nebijokite ir bandykite.“ A. Varnienė priduria, kad gyvenime reikia viską išbandyti ir siekti maksimumo. „Taip, kaip aš darau!“ – juokdamasi pokalbį baigia pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.