...

Draugių įgyvendinta šmaikšti idėja

Verslas

2017.02.03

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: , .

Draugių įgyvendinta šmaikšti idėja

Prekių ženklo „Hello! Moon“ įkūrėjos - Viltė Martusevičienė ir Aušra Kačinskaitė. Gretos Skaraitienės nuotr.

Dvi marijampolietės draugės Aušra Kačinskaitė (38) ir Viltė Martusevičienė (43) puoselėja ne tik draugiškus, bet ir verslo ryšius. Įsikūrusios Vilniuje ir pabaigusios architektūros studijas Vilniaus Gedimino technikos universitete bei grafinio dizaino studijas Vilniaus dailės akademijoje, moterys vis diskutuodavo apie įdomias šilkografijos galimybes, o prieš kelerius metus suvienijo jėgas ir sukūrė prekių ženklą „Hello! Moon“.

Žaidimas tęsiasi

Šviesą atspindinčių tekstilės gaminių: kepurių, marškinėlių, suknelių, maišelių, liniją sukūrusios draugės pirmiausia patikrino savo idėją, dalyvaudamos kalėdiniame dizaino gaminių turgelyje „Lithuanian Design Block“. Čia jos sulaukė didelio susidomėjimo bei palaikymo. Pasak A. Kačinskaitės, tuo metu tai buvo naujovė rinkoje, tad idėjos autorės iš šio eksperimento pasisėmė puikios nuotaikos ir energijos.

Po mugės supratusios, kad yra poreikis, nutarė žaisti toliau ir įkūrė mažąją bendriją. Šiuo metu prekių ženklo „Hello! Moon“ gaminiais prekiaujama butikuose „Baltas miškas“ Vilniuje, „Wapsva“ Šiauliuose ir internetinėse parduotuvėse „4moon“ bei „Babyboutique“.

Nuostolių neskaičiavo

A. Kačinskaitė prisimena, kad, tik pradėjus savo veiklą, sunkiausia buvo rasti patikimus ir geros kokybės žaliavos tiekėjus. O kadangi naują užsiėmimą projekto autorės vis dar vertino kaip žaidimą, nuostolių sakosi neskaičiavusios.

 

„Biurokratinė verslo pusė labai paini, bet mokomės ir jos“

A. Kačinskaitė ir V. Martusevičienė.

 

Iki šiol didžiausių iššūkių joms kyla ieškant medžiagų ar detalių idėjai įgyvendinti. „Kol surandame mūsų lūkesčius atitinkančius produktus, užtrunka daug laiko. Dėl to dažnai keičiasi pati idėja arba ji pasipildo naujais aspektais. Bet tai malonus procesas, daug išmokstame“, – ir sunkumuose naudą įžvelgia pašnekovė.

Pavadinimas objektui, kuris švyti dieną ir naktį

Sukūrusios tekstilės gaminių su fosforinėmis ir šviesą atspindinčiomis aplikacijomis kolekciją, jos autorės ieškojo ir gaminių paskirtį apibūdinančio pavadinimo. Norėdamos universalaus tarptautinio pavadinimo, pasirinko anglišką. Ir tokį rado: „Hello! Moon“ – šviesą skleidžiantis ir naktį.

Prekių ženklo savininkės orientuojasi į linksmą ir atsakingą vartotoją, nes tokie yra ir jų sukurti gaminiai: šmaikštūs ir kartu atsakingi. Drabužiai ar daiktai su atšvaitais ne tik puošia, bet ir saugo. Jie išsiskiria netikėtu šviesos efektu ir funkcija – fosforas žaismingai šviečia tamsoje, o atšvaitinės aplikacijos atlieka apsauginę funkciją lauke.

Plėtoja pamažu

Verslo kūrėjos nusiteikusios veikti neskubėdamos ir mėgaudamosi tuo, ką daro. Taip pat nevengdamos pasimokyti iš klaidų. „Biurokratinė verslo pusė labai paini, bet mokomės ir jos“, – sako pašnekovės. Ne viskas taip, kaip norisi, iš pirmo karto pavyksta ir gamybos procesuose.

Draugės pajuto ir konkurenciją, bet pripažįsta, kad tai verčia eiti į priekį, skatina sugalvoti ką nors nauja. Prekių ženklo autorių teigimu, kopijuotą daiktą nuo panašaus skiria labai plona linija, tad, pamačiusios jo apraiškų, jos tiesiog ima ir pakeičia savo prekę, kad ji būtų dar geresnė.

Į savo projektą idėjos autorės investuoja nuolatos ir pabrėžia, kad kol kas ši veikla nėra pelninga, tačiau jos tikisi, nori ir mokosi, kad ateityje ji tokia taptų. „Kol kas tai butiko tipo idėjinė veikla“, – apibūdina pašnekovės, iki šiol visus darbus atliekančios pačios, o uždirbtas lėšas toliau investuojančios į gamybą.

„Hello! Moon“ kūrėjos patyrė, kad nereikia bijoti svajoti ir bandyti tas svajones įgyvendinti. Net ir tas, kurios atrodo beveik neįmanomos. Savo pavyzdžiu jos norėtų įkvėpti žengti svajonių link ir kitus. „O jeigu užsiimsite tuo, kas jums teikia malonumą, pralaimėjimo nebus“, – dar padrąsina verslininkės.

Apdovanojimai suteikia sparnus

Praėjusius metus A. Kačinskaitė ir V. Martusevičienė vadina savo svajonių metais, mat dizaino konkursuose „Red Dot“ ir „Geras dizainas“ laimėjo po prizą. Kūrėjos buvo apdovanotos už žieminę kepurę su bumbulu – atšvaitu.

„Labai daug išmokome būtent praėjusiais metais. Apdovanojimai suteikė sparnus, galimybių, įdomių pažinčių, naujų svajonių“, – sako A. Kačinskaitė ir priduria, kad su bendraminte V. Martusevičiene neturi ambicijų plėstis į masinę gamybą, tačiau sukurti didesnį ir jaukų verslą, kuris taptų pagrindine veikla ir pragyvenimo šaltiniu, tikrai norėtų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.