...

„YouChef“ siekia grąžinti žmogų į namų virtuvę

Verslas

2017.02.13

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: .

„YouChef“ siekia grąžinti žmogų į namų virtuvę

„YouChef“ verslo idėjos sumanytoja - Marija Kurysina. Asmeninio albumo nuotr.

Net ir gyvenant tokiu greitu tempu, maisto gaminimas gali būti įdomi, daug laiko neužimanti ir, svarbiausia, maloni veikla. Tai siekia įrodyti visai neseniai į Lietuvos rinką įžengęs startuolis „YouChef“. Savo tinklalapyje šio startuolio autoriai teigia, kad jų paslaugos yra paprastas būdas palengvinti kiekvienos šeimininkės gyvenimą. Vienintelis darbas – pasirinkti norimą receptą, o „YouChef“ komanda pasirūpins visa likusia gaminimo eiga. Apie verslo idėją pasakoja pati sumanytoja Marija Kurysina (24).

Idėją rado Londone

Iš Visagino kilusi pašnekovė pasakoja, kad idėja kurti tokį neįprastą verslą Lietuvoje kilo dar studijuojant Jungtinėje Karalystėje, Londone. Vieną rytą, tiesiog važiuodama į universitetą, metro ji pastebėjo reklamą, kurioje buvo skelbiama apie naujovišką maisto pristatymą į namus – įmonė siūlė atvežti tik reikiamus produktus pasirinktam patiekalui, bet ne patį gaminį. „Nusprendžiau išbandyti šią paslaugą ir likau tiesiog sužavėta!“ – įspūdžiais dalijasi M. Kurysina, tikinanti, kad tai jai padėjo sutaupyti laiko, nes ji pati mėgsta namie gaminti skirtingus ir įdomius patiekalus, tačiau ne visada spėja tai daryti. Būtent noras atnešti naują maisto gaminimo madą į Lietuvą pašnekovę ir grąžino atgal į gimtinę, todėl baigusi studijas jauna moteris grįžo įgyvendinti savo idėjos.

Nori grąžinti žmones į virtuves

Paklausta, kaip vienu sakiniu apibūdintų savo veiklą, M. Kurysina sako, kad jie tiesiog tiekia šviežius maisto produktus į namus. Tačiau tai toli gražu ne viskas. „YouChef“ suteikia galimybę pasigaminti norimą patiekalą neišeinant iš namų ir naudojant atvežtus produktus pagal pasirinktą receptą. „Mūsų tikslas buvo sukurti alternatyvą paprastam maisto pristatymui iš restoranų ar tiesiog jau paruoštam maistui parduotuvėje“, – aiškina verslininkė. Jos nuomone, pastarieji būdai yra kur kas brangesni ir kenkia sveikatai. „YouChef“ įkūrėja teigia, kad pats svarbiausias šios paslaugos tikslas – sutaupyti žmonių laiką ir padaryti taip, kad žmonės norėtų gaminti, darytų tai su entuziazmu.

 

„Mes norime grąžinti žmones į savo virtuves ir supaprastinti maisto gaminimo procesą. Su „YouChef“ gaminimas taps kur kas įdomesnis ir greitesnis, o rezultatas bus itin skanus ir, svarbiausia, sveikas.“

M. Kurysina.

 

„Klientui nereikia apsipirkti tikroje parduotuvėje, nereikia rūpintis, kaip pagaminti patiekalą, reikiamus produktus mes pristatome nemokamai“, – aiškina M. Kurysina.

Pašnekovė neslepia, kad tiki verslo sėkme, siekia augti ir plėstis, nors Lietuvoje tai dar naujovė. Jauna verslininkė pasakoja, kad „YouChef“ ypatinga tuo, kad komanda klientui atveža tik tam tikrą būtiną kiekį produktų, kurių reikia patiekalui pagaminti. Šitaip nelieka maisto likučių, o ir pinigų klientai gali lengvai sutaupyti. Be to, klientai gauna korteles, kuriose žingsnis po žingsnio nurodyta, kaip gaminti patiekalą. Nuotraukos jose parodo, ar viskas daroma teisingai. „Klientui nereikia apsipirkti tikroje parduotuvėje, nereikia rūpintis, kaip pagaminti patiekalą, reikiamus produktus mes pristatome nemokamai“, – aiškina M. Kurysina. Dideliame asortimente siūlomi ir vegetariški receptai bei vadinamasis „supermaistas“ – įvairūs pusryčių kokteiliai. Kiekvieną savaitę „YouChef“ sukuria apie dešimt naujų receptų, todėl klientas gali kasdien gaminti vis kažką nauja ir neragauta.

Nebijokite klysti!

Jaunoji verslininkė neįvardija, kokios sumos prireikė verslui pradėti. Jos teigimu, gana sunku pelnyti klientų pasitikėjimą ir išpopuliarinti savo prekių ženklą. M. Kurysina atvirauja: „Tam, kad paduotume savo paslaugas pirmiesiems klientams, reikėjo labai daug darbo ir rinkodaros specialistų pagalbos. Svarbiausias dalykas čia tampa motyvacija ir siekis eiti kuo toliau. Aš dievinu tai, ką darau, todėl tikiu ir manau, kad mums pasiseks.“

Šiuo metu komandoje pluša ne tik M. Kurysina, bet prie prekių ženklo augimo prisideda ir subrangovai. Jauna moteris sako, kad jų tikslas yra tapti populiaria ir žinoma įmone Lietuvoje, plėsti savo veiklą kituose šalies miestuose. Žmonėms, kurie turi svajonių, bet nedrįsta jų įgyvendinti, pašnekovė perduoda: „Nebijokite suklysti, mėgaukitės tuo, ką darote, ir nepasiduokite. Tai tikrai padeda!“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.