...

Transporto dalių paieškos būdus sėkmingai keičia metų startuoliu pripažintas „Bumfix“

Verslas

2017.03.23

Autorius: BZN start

Temos: , .

Transporto dalių paieškos būdus sėkmingai keičia metų startuoliu pripažintas „Bumfix“

„Bumfix“ bendraįkūrėjis - Mindaugas Gadeikis. Asmeninio albumo nuotr.

Jau daugiau kaip metus Lietuvos vairuotojai gali nesukti sau galvos dėl automobilių detalių paieškos. „BZN start Startup Awards 2016 geriausiu metų startuoliu pripažintas „Bumfix“, sukūręs naują detalių paieškos modelį, apjungė jau daugiau kaip pusę tūkstančio pardavėjų. Nuo projekto starto dienos buvo išsiųsta daugiau nei 37 tūkst. užklausų, o paieška kasdien naudojasi vis daugiau vartotojų.

Vieno iš platformas naudotojų, įmonės „Autominutė“ vadovo Dariaus Kišeniaus teigimu, toks detalių paieškos būdas yra žymiai patogesnis, negu skambučiai pardavėjams, nes pavyksta išvengti užimtų telefono linijų, gausybės pokalbių su atsakingais įmonių darbuotojais. Detalių paieškoje „Bumfix“ užtenka išsiųsti vieną užklausą ir ramiai laukti pasiūlymų. „Bumfix“ pagalba, įmonė kasdien sulaukia daugiau nei 100 užklausų. Vairuotojai ieško detalių – nuo mažiausių smulkmenų iki stambių detalių, iš jų pie 60-70 proc. vartotojų ieško detalių mašinoms, pagamintoms nuo 2006 metų.

Įmonei „Autominutė“ prieš 8 mėnesius prisijungus prie „Bumfix“ detalių paieškos sistemos, buvo sulaukta beveik 16 tūkst. užklausų, iš kurių 800-ams buvo išsiųsti asmeniniai pasiūlymai.

Per keletą dienų – 15 pasiūlymų iš pardavėjų

Pardavimų vadybininkas Justinas iš Kauno reguliariai „Bumfix“ detalių paieška naudojasi dviem tikslais: domintis jam reikalingų detalių kainomis, patogesne jų paieška ir galimybe vėliau jas įsigyti.

 

„Mano vairuojamo automobilio modelis – šiek tiek retesnis, todėl šiokių tokių abejonių turėjau, tačiau per pirmąsias 3 dienas sulaukiau net keleto skirtingų atsakymų su įvairiais kainų pasiūlymais.“

Justinas.

 

„Bendraujant su autodetalių pardavėjais, džiaugtis sklandžia komunikacija tenka retai. Pokalbiai būna komplikuoti, painūs, tenka susidurti su skirtingo bendravimo stiliaus darbuotojais, – apgailestavo Justinas. – Nesu tas žmogus, kuris apie automobilius nusimanytų labai daug, todėl džiugu, kad „Bumfix“ sutrumpina ir supaprastina detalių paieškos ir įsigijimo procesą bei palengvina vairuotojų gyvenimą“.

Alternatyvia detalių paieška kaunietis pirmą kartą pasinaudojo, kuomet automobilio detalės nepavyko rasti įprastais būdais, t.y. ieškant skirtinguose autodetalių laužynuose, gausybėje skelbimų portalų, kreipiantis į ardomų automobilių savininkus.

„Pirmą kartą „Bumfix“ sistemoje ieškojau kėbulo dalies, kurios nepavyko rasti laiko patikrintais, bet ne visada efektyviais būdais, – kalbėjo Justinas. – Mano vairuojamo automobilio modelis – šiek tiek retesnis, todėl šiokių tokių abejonių turėjau, tačiau per pirmąsias 3 dienas sulaukiau net keleto skirtingų atsakymų su įvairiais kainų pasiūlymais, iš kurių pavyko išsirinkti patį geriausią. Įdomiausia, kad prieš tai šių pardavėjų man nebuvo pavykę surasti.“

Automobilio detalių pirkimo ateitis – skaitmeninė

„Bumfix“ platforma suteikia galimybę vartotojams sulaukti pasiūlymų iš registruotų pardavėjų neišpūstomis, konkurencingomis kainomis, kurios pagalba nebereikia vartotojams gaišti laiko skambinant į skirtingas parduotuves ar autolaužynus. Toks transporto detalių paieškos sprendimas yra perspektyvus, nes tiekėjams kuo toliau, tuo labiau neapsimokės ieškoti klientų kitais būdais.

Platformos įkūrėjai Mindaugas Gadeikis iš Kauno ir Justas Turonis iš Vilkaviškio, įsitikinę, kad pritraukus dar daugiau tiesioginės auditorijos, tokio pardavimo būdo veiksmingumas turėtų dar labiau išaugti, juolab, kad visuomenė po truputį išmanėja, vis daugiau vyresniojo amžiaus žmonių įvaldo internetą, išmaniuosius įrenginius ir pastebi, kad šiandien visos paslaugos persikelia į skaitmeninę erdvę – automobilių detalių pirkimas, kaip viena iš paslaugų, taip pat nėra išimtis.

Reikalingas didesnis žmonių sąmoningumas

Didžiausiais „Bumfix“ paieškos modelio privalumais vartotojams, įkūrėjai įvardija, tai jog išsiųsti užklausą nekainuoja nė cento, išvengiama skambučių skambinant į įvairias vietas ir taip sutaupoma labai daug laiko. „Siekiame pakeisti ne tik pasenusią ir daug laiko reikalaujančią transporto detalių paiešką, bet ir vairuotojų bei autodalių pardavėjų įpročius, kad surasti ir įsigyti reikiamą produktą būtų galima dar greičiau ir paprasčiau”, – teigia Mindaugas ir Justas.

„Bumfix“ infografikas

274-1490250726-521349.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.