...

Laužo stereotipus ir kviečia lietuvius bendrauti

Verslas

2017.03.31

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: .

Laužo stereotipus ir kviečia lietuvius bendrauti

Renginio „Kontaktų vakarai“ sumanytojas - Edvinas Micuta. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Kontaktų vakarai“ skirti žmonėms, kurie nori praplėsti pažįstamų ratą, susirasti bendraminčių, ieško potencialių klientų ar darbdavių. Tai unikali vieta, kurioje galima sutikti asmenybių, galinčių pakeisti gyvenimą ir padėti išeiti iš komforto zonos, nes kol nebūsime atviri naujovėms, jos pas mus išskėstomis rankomis neateis. Tik būdami tarp žmonių, mes galime eiti į priekį ir tobulėti“, – apie organizuojamą renginį pasakoja jo sumanytojas, vilnietis Edvinas Micuta (27).

Pastebėjęs problemą, surado sprendimą

„Dauguma žmonių teigia, kad tiesioginis bendravimas tampa retenybe, visas komunikavimas pereina į socialinę erdvę. Man dažnai tenka dalyvauti seminaruose, susitikimuose, kuriuose susirenka tikslinė žmonių grupė. Tokiuose susitikimuose naudingų kontaktų gali surasti daugybę, bet problema ta, kad žmonės tarpusavyje visiškai nebendrauja. Jeigu ateini su draugu, su juo ir kalbi, jeigu esi vienas, visiškai su niekuo nekomunikuoji. Tai gana ironiška, nes būtent tokiose vietose galima atrasti realiausių pažinčių bei kontaktų, bet ta proga nepasinaudojama“, – teigia „Kontaktų vakarų“ organizatorius ir priduria, jog būtent šios įžvalgos jam padėjo suvokti, kad tokių renginių reikia visuomenei.

 

„Tokius barjerus reikia įveikti, nes būtent „Kontaktų vakaruose“ susirenka žmonės, kurie gali būti tau naudingi.“

E. Micuta.

 

Paklaustas, kodėl gi lietuviai šiais laikais vis mažiau bendrauja, E. Micuta mano, kad žmones neretai varžo baimės, stereotipai, nenorėjimas išeiti iš komforto zonos: „Žmonės baiminasi, kad nežinos, ką pasakyti pokalbio metu. Tokius barjerus reikia įveikti, nes būtent „Kontaktų vakaruose“ susirenka žmonės, kurie gali būti tau naudingi.“

„Kontaktų vakarų“ eiga ir įdomūs svečiai

Renginį sudaro dvi dalys: kviestinio svečio istorija ir antroje dalyje vykstantis registracijos metu atrinktų dalyvių bendravimas poromis, po penkių minučių apsikeičiant pašnekovais, atrandant naujų interesų ir, esant galimybei bei norui, pratęsiant bendravimą po renginio.

Paprašytas papasakoti, kokius svečius pokalbiui į organizuojamą renginį kviečia, E. Micuta teigia, kad stengiasi kviesti žmones iš įvairių veiklų sričių: „Noriu, kad jie pasidalytų patirtimi ir papasakotų, su kokiais iššūkiais tenka susidurti dirbant savo profesinėje veikloje.“ Taip pat priduria, kad atvykę svečiai nekalba apie šios dienos aktualijas. Jie kalba apie save, profesinius iššūkius, pasakoja savos sėkmės istoriją. Pirmosios dalies pokalbius galima pamatyti platformoje „Youtube“.

„Renginyje kviečiami dalyvauti tie, kurie būtų įdomūs daugumai žmonių. „Kontaktų vakaruose“ jau spėjo pasisvečiuoti tokie garsūs ir įdomūs žmonės kaip verslininkas, sporto entuziastas Vadimas Zizas, buvęs Vilniaus meras, žurnalistas, verslininkas Artūras Zuokas, nepriklausomo portalo „Delfi.lt“ vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė“, – vardija pašnekovas.

Svarbiausia kokybė

„Prieš atvykstant pašnekovui, stengiuosi apie jį sužinoti kuo daugiau. Taip pat prieš renginį visada raginu žmones užduoti klausimų, kad galėčiau sukurti įdomesnę diskusiją. Kokybė yra vienas esminių dalykų, kurių siekiu organizuojamame renginyje“, – teigia E. Micuta. Pokalbiai su kviestiniais svečiais neretai įkvepia ir motyvuoja dalyvius antrajai daliai, kurioje jie patys bendrauja tarpusavyje.

Norėdami dalyvauti „Kontaktų vakaruose“, dalyviai privalo registruotis interneto svetainėje, kurioje vyksta atranka, užduodamas tam tikras klausimas. „Išrenkami tie, kurie rodo didžiausią motyvaciją. Atrinkimo kriterijai? Motyvacija. Pradžioje klausdavau, kas motyvuoja asmenis bendrauti, o dabar – kodėl nori atvykti į „Kontaktų vakarų“ renginį“, – registravimosi subtilybes atskleidžia idėjos autorius.

Neteisingi stereotipai ir pokalbių magija

„Nors egzistuoja stereotipas, kad lietuviai yra uždari, bet žmonės, ateinantys į šį renginį, rodo didžiulį norą bendrauti, nori kažką keisti, keistis patys, ieškoti naujų idėjų, komunikuoti, išbandyti naujoves. Pokalbiai tarpusavyje vyksta visiškai magiškai, to neįmanoma apibūdinti“, – tikina E. Micuta.

Ragina tikėti savo idėjomis ir nepasiduoti

Paprašytas patarti skaitytojams, kurie norėtų save realizuoti panašiose veiklose, pašnekovas teigia, kad svarbu nepasiduoti. „Idėjų ir pinigų netrūksta. Trūksta žmonių, kurie tikėtų savo idėjomis ir nepasiduotų, atsiradus kokių nors kliūčių. Jums teks įrodyti, kokią pridėtinę vertę sukuriate. Pastebėjau, kad žmonės neretai pasiduoda vidury kelio. Savo idėjomis reikia tikėti ir stengtis įgyvendinti bet kokia kaina“, – pataria „Kontaktų vakarų“ sumanytojas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.