...

Sėkmė ateina tada, kai dirbi iš širdies

Verslas

2017.05.15

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: , .

Sėkmė ateina tada, kai dirbi iš širdies

„Vilkės namų“ įkūrėjos - Indrė Zaveckienė ir Eglė Aukškalnienė. Asmeninio albumo nuotr.

Besilaukiančios moterys Vilniuje jau gali turėti savo antruosius namus. Iš Šilalės kilusi Indrė Zaveckienė (33) ir alytiškė Eglė Aukškalnienė (31), susipažinusios nėščiųjų kursuose, sukūrė tokią vietą, kurioje atsipalaiduoti ir mėgautis kūdikio laukimu gali ir nėščiosios, ir mažylius jau auginančios moterys. Kaip sako pačios kūrėjos, tai lyg maža moterų bendruomenė, kurioje visada smagu dalytis potyriais ir idėjomis. Apie tai sutiko papasakoti pačios „Vilkės namų“ šeimininkės.

Suvedė bendras laukimas

„Vilkės namus“ įkūrusios draugės pasakoja, kad jų keliai susidūrė tada, kai abi moterys pačios laukėsi. „Pirmą kartą susitikome besilaukiančiųjų kursuose, paskui kartu lankėme nėščiųjų mankštas. Laikui bėgant pastebėjome, kad labai trūksta tokios vietos, kurioje viskas būtų kartu: nėščiųjų kursai, mankštos, kūdikių masažai, įvairiausi moteriškumo užsiėmimai. Vieną dieną, maždaug prieš metus, E. Aukškalnienė atvyko pas mus į svečius ir pasakė: „Kuriam tokius mamų namus. Taip viskas ir prasidėjo“, – istorija dalijasi I. Zaveckienė.

E. Aukškalnienė priduria, kad pirmiausia dalijimasis laukimo ir pirmaisiais motinystės potyriais gimė tinklaraščio pavidalu. „Viskas vyko labai organiškai, natūraliai, iš idėjos ir žinojimo, ką jaučia besilaukianti ir kūdikį pagimdžiusi moteris. Idėja buvo brandinama tyloje, vėliau pasidalijome su artimaisiais, o kai atsirado palanki vieta ir laikas, gimė ir „Vilkės namai“. Taigi galima sakyti, kad idėjai yra treji metai – būtent tiek, kiek mūsų abiejų sūnums sueis šią vasarą“, – sako bendraįkūrėja.

Lyg maža moterų bendruomenė

„Vilkės namai“ iš tiesų yra ypatinga vieta. Pasak I. Zaveckienės, namais ši vieta pavadinta todėl, kad svarbiausias tikslas ir yra sukurti tokią aplinką, kurioje moterys jaustųsi jaukiai kaip namie. Čia vyksta nėščiųjų ir kūdikių mankštos, nėščiųjų joga, vaikų meditacija, psichologo konsultacijos, paskaitos tėvystės klausimais ir kitos būsimiems tėveliams skirtos veiklos. „Mūsų studija nėra sporto salės ar seminarų zona. Tai namai moterims, kurioms reikia šiek tiek žinių, saugumo ir patogumo tuo ypatingu laikotarpiu“, – sako E. Aukškalnienė. Moteris priduria, kad „Vilkės namai“ ypatingi tuo, nes čia tarsi kuriama maža bendruomenė, kur visos vienos kitas pažįsta ir kartu būna ne tik laukimo metu, bet ir kūdikiams paaugus.

Didžiausios investicijos, anot įkūrėjų, yra ne tik finansinės, bet ir žmogiškos – tai laikas, sveikata, begalinis noras ir pastangos. „Su šia veikla turime augti, mokytis, pažinti ir priimti žmones. Kai darai viską iš idėjos ir nori tikrumo, investicijos nėra tik finansai. Mes tikime tuo, ką darome“, – tikina pašnekovės.

„Vilkės namų“ įkūrėjos teigia, kad sėkmingo verslo paslaptis – viską daryti iš širdies ir intuicijos, nesižvalgant į tai, kaip daro kiti. Tada atsiranda individualumas, išskirtinumas, sutinkami tie žmonės, kurie ir turi būti sutinkami. E. Aukškalnienė sako, kad apie didelę sėkmę kalbėti joms dar per anksti, tačiau svarbiausia yra pajautimas ir tikėjimas savo idėja. „Mes nespekuliuojame tuo, ko nejaučiame, nedarome to, kas pačioms būtų neįdomu ar nematytume tame prasmės. Be to, šiuolaikinės technologijos leidžia pasiekti besilaukiančias moteris ir besidominčias mūsų veikla „Vilkės namų“ drauges kituose miestuose ar net valstybėse – esame dažnai prieinamos seminarų metu ir internetu. Tai puiku, nes netgi mama, esanti namie su mažyčiu vaikučiu, gali dalyvauti mūsų veikloje“, – dėsto bendraįkūrėja.

 

„Mūsų svajonė yra ta, kad moterys norėtų ateiti pas mus net tada, kai nori tiesiog pasisvečiuoti ir išgerti arbatos, nes mes kuriame namus, bendrumą ir moteriškumo erdvę.“

E. Aukškalnienė.

 

„Vilkės namų“ šeimininkės tikina, kad šiuose namuose laukiamos visos, kurios nori neskubėti ir skirti laiko sau. Kadangi čia nemažą dalį užima nėščiųjų treniruotės, pašnekovės pataria kiekvienai moteriai pačiai nuspręsti, kiek ir kokios treniruotės jai priimtiniausios ir, žinoma, atsižvelgti į gydytojo rekomendacijas. „Mūsų svajonė yra ta, kad moterys norėtų ateiti pas mus net tada, kai nori tiesiog pasisvečiuoti ir išgerti arbatos, nes mes kuriame namus, bendrumą ir moteriškumo erdvę. Gera, kai moterys neskuba, dalijasi ir vis sugrįžta. Gera, kai tiesiog su apelsinais užsuka pas mus ir sako: „Čia po treniruotės išsispausime ir visos paskanausime.“ Smagu!“ – džiaugiasi viena iš įkūrėjų.

Klausykite savo širdies

Moterys turi lūkesčių tokius namus įkurti ir mažesniuose Lietuvos miestuose. Jos teigia, kad nori ištyrinėti, sužinoti, įsitikinti ir viską atiduoti šiems namams. „Nieko nekopijuojame ir nedarome be jausmo, o atvira širdimi būnant tarp moterų idėja eina viena paskui kitą, ateina nuostabūs žmonės, stebuklus kuriančios moterys“, – šypsosi pašnekovės. Jos sako, kad tos, kurios ateina į pirmą užsiėmimą, dažniausiai sugrįžta vėl. „Nesame didelė masinė erdvė, gerbiame privatumą ir jausmą, kad kiekviena yra svarbi ir kiekviena yra tarsi mūsų namų dalis. Todėl savo lankytojas tikrai pažįstame, didelių duomenų bazių nereikia. Norime gryno, tikro ir sugrįžtančio pas mus kliento – draugo“, – sako E. Aukškalnienė.

I. Zaveckienė ir E. Aukškalnienė pataria: „Jei tikite savo idėja ir norite ją įgyvendinti, pradėkite čia ir dabar. O paskui viskas vyks savaime. Susidraugaukite su baimėmis ir klausykite savęs, darykite tai, ką sako širdis. Intuicija niekada nemeluoja. Svarbiausia mokėti išgirsti save, o ne tai, ką sako kiti.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.