...

Sukūrė vairuotojams skirtą darbo paieškų svetainę

Verslas

2017.05.18

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , , .

Sukūrė vairuotojams skirtą darbo paieškų svetainę

Vairuotojams skirto darbo skelbimų interneto puslapio „Cvtransport.lt“ įkūrėjas - Andrius Pleskačiauskas. BFL/Karolio Kavolėlio nuotr.

Cvtransport.lt“ – vairuotojams skirtas darbo skelbimų interneto puslapis, kuriame kiekvienas gali rasti tinkamą darbą pagal savo poreikius ir galimybes“, – taip sukurtą interneto svetainę pristato jos įkūrėjas vilnietis Andrius Pleskačiauskas (35).

 

Asmeninė patirtis padiktavo verslo idėją

 

„Noriu, kad vairuotojas, užėjęs į svetainę, lengvai rastų viską, ko jam reikia, greitai ir paprastai“

A. Pleskačiauskas.

 

„Transporto srityje dirbu apie 11 metų ir per tą laiką perėjau įvairias darbo pobūdžio stadijas – nuo vadybininko iki transporto vadovo. Man neretai tekdavo susidurti su tokiais darbais kaip vairuotojų paieška. Dažnai pats ieškodavau vairuotojų, keldavau darbo skelbimus įvairiose interneto svetainėse. Pastebėjau, kad nebuvo jokio specializuoto interneto puslapio, patogaus vairuotojams, ieškantiems darbo. Tada pamąsčiau, kad būtų puiku sukurti svetainę, kurioje visi vairuotojai galėtų susirasti tai, ko jiems reikia, be didesnių sunkumų. Pabandžiau išsikelti sau tikslą tokią svetainę sukurti ir šiuo metu sėkmingai plėtoju jos veikimą“, – pasakoja „Cvtransport.lt“ įkūrėjas.

„Šiuo metu interneto puslapį bandau orientuoti į vartotoją, nes dauguma darbo svetainių nukreiptos į darbdavį ir jo poreikius. Noriu, kad vairuotojas, užėjęs į svetainę, lengvai rastų viską, ko jam reikia, greitai ir paprastai“, – tikina A. Pleskačiauskas.

Veikimo principas ir kitos ypatybės

Paklaustas, kaip veikia sukurta svetainė, pašnekovas teigia, kad esmė tikrai paprasta: darbdavys įkelia skelbimą, o tada vairuotojas renkasi jam patraukliausią darbo pasiūlymą. Apie 80 proc. vyrų turi išsilaikę visas vairavimo kategorijas, tad neretai darbo pobūdis priklauso nuo jų noro.

„Darbdavys įkelia darbo skelbimą, kuris yra publikuojamas. Tada vairuotojas, užėjęs į svetainę, gali susikurti savo paskyrą, įkelti joje gyvenimo aprašymą ir, radęs patinkantį darbo skelbimą, siųsti jį darbdaviui. Tada vartotojas paskyroje mato, į kurias darbovietes išsiuntė savo duomenis, kokie yra darbdavio įvertinimai jo kandidatūros atžvilgiu (tam sukurta speciali funkcija, leidžianti darbdaviui patikusius ir reikalavimus atitikusius darbuotojus pasižymėti, taip suteikiant galimybę tartis dėl tolesnio bendradarbiavimo ateityje)“, – puslapio veikimo principą atskleidžia „Cvtransport.lt“ įkūrėjas.

Stengiasi plėtoti darbo pasiūlymų spektrą

„90 proc. mūsų vartotojų yra tarptautiniai, tolimųjų reisų vairuotojai. Jais mano puslapis nežada apsiriboti, dažnai kalbiname ir darbdavius, suteikiančius taksi vairuotojų, kurjerių, autobusų vairuotojų profesijas, kad paįvairintume darbo pasiūlymų spektrą ir suteiktume galimybę vairuotojams, ieškantiems specifinio darbo“, – teigia A. Pleskačiauskas.

Dvi medalio pusės ir kiti iššūkiai

Paklaustas, su kokiais iššūkiais susiduria kurdamas tokio pobūdžio svetainę, A. Pleskačiauskas teigia pastebintis kelis aspektus: „Įžvelgiu dvi medalio puses – mano svetainei reikia pritraukti ir darbdavį, ir vairuotoją, ieškantį darbo vietos. Esu pastebėjęs, kad vairuotojus pritraukti paprasčiau. Jie aktyvūs socialiniuose tinkluose, besidomintys darbo pasiūlymais, siekiantys išbandyti naujoves. Su darbdaviu sudėtingiau, nes turime būti pasiruošę rinkodaros strategiją, skleisti žinią apie savo puslapį, kad užsitikrintume žinomumą ir patikimumą.“ Be to, pašnekovas pripažįsta, kad, kuriant darbo paieškos interneto puslapį, visuomet svarbu sugalvoti būdų, kaip išlaikyti savo vartotoją, jį sudominti ne tik vienkartiniams apsilankymams.

Lūkesčiai ir ateities perspektyvos

Prakalbęs apie „Cvtransport.lt“ ateities perspektyvas, pašnekovas teigia, kad svarbu toliau plėtoti puslapį, jį tobulinti, supaprastinti vartotojams. „Mano lūkesčiai? Padaryti patogią interneto svetainę ir darbdaviui, ir darbuotojui. Šiais technologijų laikais darbo paieškų puslapių yra daugybė, o aš noriu sukurti kuo paprastesnę, specializuotą svetainę, kurioje būtų tiksliai išdėstyta reikiama informacija, skirta vairuotojams“, – tikina pašnekovas.

„Idėjų yra daugybė, veiksmas vyksta, su kolega kalbame, kad esame lyg riedantis ratas, kuris vis rieda ir retkarčiais nugriūva. Šis vyksmas vis kartojasi. Norint, kad tas ratas riedėtų ilgiau, reikia nemažai įdirbio ir laiko“, – teigia vairuotojų darbo paieškų svetainės kūrėjas.

Svarbu nesustoti kūrybos procese

Paprašytas palinkėti jauniesiems kūrėjams, žmonėms, turintiems galybę idėjų, bet nežinantiems kaip jas tinkamai įgyvendinti, verslininkas teigia, kad svarbu nesustoti kūrybos procese. „Kūrimas mus varo į priekį. Visa realizacija nutinka tik per atradimus kūryboje. Taip pat svarbu nebijoti savo idėjos, kalbėti apie ją ir nebijoti konkuruoti rinkoje, nes būtent konkuruojantys žmonės pasiekia geriausių rezultatų ir nestovi vietoje“, – įsitikinęs A. Pleskačiauskas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.