...

Sukurti suasmenintas lėles įkvėpė motinystė

Verslas

2017.06.25

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: , .

Sukurti suasmenintas lėles įkvėpė motinystė

My Mini Fam kūrėja Aleksandra Berlinskaja. Asmeninio albumo nuotr.

Iš Klaipėdos kilusi Aleksandra Berlinskaja (31) rado būdą, kaip žaislams suteikti didesnę išliekamąją vertę – moteris sukūrė savo liniją ir gamina stilingas, suasmenintas medines lėles, skirtas ne tik kasdieniams vaikų žaidimams su artimaisiais, bet ir namų interjerui pagražinti. Apie savo idėją nusprendė papasakoti pati „My Mini Fam“ įkūrėja.

Nebenorėjo rutinos

A. Berlinskaja teigia, kad sprendimą imtis savo verslo padėjo priimti nenoras po motinystės atostogų grįžti atgal į rutina persmelktą biurą. Moteris atskleidžia, kad iš pradžių tiesiog leisdavo laiką su savo vaiku, stebėjo, kaip jis žaidžia, pamažu įrenginėjo jo kambarį. Vėliau ji pradėjo analizuoti, kokią naudą teikia tie žaislai, su kuriais žaidžia jos sūnus. „Svarsčiau, kokia tų žaislų išliekamoji vertė, kokias emocijas jie sukelia, pagaliau kokią naudą teikia mums, tėvams? Taip ir kilo suasmenintų lėlyčių – žmogeliukų idėja“, – istorija dalijasi pašnekovė.

 

„Tai yra šiuolaikinio stiliaus medinukai, tad ir orientuojuosi būtent į šiuolaikiškai atrodančius žaislus ir interjero detales.“

A. Berlinskaja.

 

Ji tikina, kad lėlytės ne tik yra namų interjero detalė, bet ir padeda visai šeimai įsitraukti į žaidimą, vienija. „Personažų aš nesirenku. Tai jie renkasi mane“, – paklausta, kaip pavyksta sugalvoti tokius originalius personažus, sako verslininkė. Ji priduria, kad dažniausiai klientai patys išsako savo norus ir pageidavimus, todėl jai tenka tiesiog juos išpildyti. „My Mini Fam“ darbai – mediniai žaislai ir plakatai – yra skirti jaunoms šeimoms, mėgstančioms šiuolaikinį skandinavišką dizainą. A. Berlinskaja sako, kad tai nebūtinai yra vaikų žaislas – suaugę žmonės medinukus pritaiko tiesiog namuose, kad suteiktų jiems jaukumo ir savotiško žaismingumo.

„Mano personažai – dažniausiai jauni, stilingi, gražūs tėvai ir jų mažyliai. Tai yra šiuolaikinio stiliaus medinukai, tad ir orientuojuosi būtent į šiuolaikiškai atrodančius žaislus ir interjero detales“, – teigia A. Berlinskaja.

Viskas dar prieš akis

A. Berlinskaja pasakoja, kad naujam verslui didelių investicijų neprireikė. „Investuoti reikėjo visai nedaug – į medžiagas, šiek tiek į reklamą socialiniuose tinkluose. Visa kita buvo tik mano laikas, kurio motinystės atostogų metu buvo nemažai.“

„My Mini Fam“ kol kas gyvuoja tik kiek daugiau nei du mėnesius, tačiau gana daug užsakymų gaunanti pašnekovė įsitikinusi, kad viskas dar tik prieš akis. „Mane džiugina tai, kad šių medinukų stilius žmonėms patinka, todėl esu linkusi prognozuoti šviesią „My Mini Fam“ ateitį“, – šypsosi ji.

Verslininkė sako, kad su įvairiais iššūkiais ir sunkumais jai tenka susidurti kasdien. Tačiau, jos teigimu, tai natūralu, nes ji dar tik mokosi verslo subtilybių. „Bet iššūkiai ne visada yra nemalonūs. Dar kaip tik vakar gavau iššūkį – turiu pavaizduoti vaiko mėgstamą suknelę ant medinės figūrėlės. Suknelė juoda ir blizganti. Atrodo, kas čia tokio, apibarstai blizgučiais ir turi tą suknutę, bet svarbiausia padaryti taip, kad mergaitei patiktų ne mažiau negu jos prototipas“, – malonius sunkumus atskleidžia A. Berlinskaja.

Nebijokite klysti

Nors verslo idėja buvo paremta medinių figūrėlių gamyba, moteris jau užsiima ir plakatų gaminimu. Netrukus, pasak jos, bus pagaminti angelai ir plakatai, skirti krikštynoms, taip pat suasmenintos figūros ant tortų. „Minčių daug, bet įvardiju tai, dėl ko esu visiškai tikra“, – sako verslininkė.

Paklausta, ar gali mediniai žaislai rasti savo auditoriją tokiais laikais, kai technologijos tobulėja kasdien ir atsiranda net išmaniųjų žaislų, A. Berlinskaja sako tuo net neabejojanti. „Planšetiniai kompiuteriai ir įdiegtos programėlės dabar yra visų vaikų kasdienybė, tai jau jų gyvenimas, to neneigiu. Bet pažiūrėkite, kiek vis dar daug gaminama ir parduodama fizinių, tikrų žaislų. Mano medinukai tokie patys, tik suasmeninti. Tad jiems net nereikia tos auditorijos ieškoti, ji jau yra.“

Nors „My Mini Fam“ kūrėja dar nedrįsta vadinti savęs sėkmės lydima verslininke, ji įsitikinusi, kad niekada nereikėtų bijoti suklysti. „Tiesiog imi ir darai. Juk daug kas svajoja, nešiojasi tą idėją mintyse, tačiau perdega. Taip elgiausi ir aš, o reikėjo tiesiog bandyti padaryti. Tik taip suprasite, ar tai miela tik jums, ar tai randa atsaką ir kitų širdyse“, – pataria A. Berslinskaja.

My Mini Fam

302-1497860143-919671.jpeg 302-1497860143-285414.jpeg 302-1497860143-876405.png 302-1497860143-352647.jpeg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.