...

Lietuviško mokslo pasiekimai virto verslu

Verslas

2017.06.13

Autorius: Agnė Pakėnaitė

Temos: , .

Lietuviško mokslo pasiekimai virto verslu

„Peonia“ įkūrėjos - Edita Mištinienė ir Jūratė Kavaliauskaitė. Asmeninio albumo nuotr.

„Peonia Lab“ įkūrėja Jūratė Kavaliauskaitė (40), bendradarbiaudama su savo bičiule, biotechnologijų įmonės „Profarma“ vadove dr. Edita Mištiniene, į Lietuvos grožio rinką įvedė naują odos priežiūros priemonių vardą „Peonia“. Apie naują priemonių liniją ir mokslo bei verslo bendradarbiavimą kalbamės su J. Kavaliauskaite.

Reikėjo laiko idėjai sukurti

Pašnekovė ilgus metus dirbo rinkodaros ir komunikacijos srityje skirtinguose sektoriuose: nekilnojamojo turto, energetikos, teisės. Moteris prisipažįsta, jog apie savo verslą galvojo visada, tačiau reikėjo laiko, kad tai pagaliau būtų įgyvendinta. „Visada skaičiau knygas, domėjausi verslo sėkmės istorijomis. Tačiau darbas įsuka į tokią rutiną, kad nebelieka laiko idėjoms generuoti. Todėl, išėjus motinystės atostogoms, pagaliau atsirado daugiau laiko, kurį galėjau skirti idėjoms išsigryninti“, – pasakoja ji.

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas

J. Kavaliauskaitė pradėjo gilintis į savo geros bičiulės dr. E. Mištinienės, dirbančios biotechnologijų srityje, veiklą. „Supratau, kad daug Lietuvos biotechnologijos mokslų laimėjimų nepritaikoma kasdienybėje. Todėl, bendradarbiaudami su biotechnologijų įmonėmis ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto mokslininkais, sukūrėme odą jauninančias priemones“, – pasakoja ji.

Odos priežiūros priemonės „Peonia“ išsiskiria tuo, kad jose yra unikalių medžiagų ir biologiškai veiklių komponentų, kurie išgryninami ir išbandomi pasitelkiant biotechnologinius metodus. „Biotechnologinės naujovės dažniausiai pritaikomos kuriant sudėtingus procesus, o mes norėjome pritaikyti juos kasdienėje veikloje, odos priežiūros srityje, – apie odos priežiūros priemonių išskirtinumą pasakoja J. Kavaliauskaitė ir priduria: – Norėjosi, kad Lietuvos mokslo laimėjimai neliktų tik laboratorijose ar nenugultų moksliniuose straipsniuose…“

Prekiauja pusę metų

Nuo praėjusių metų pabaigos „Peonia“ prekiauja odą jauninančiomis priežiūros priemonėmis su biologiškai veikliu ACI kompleksu. „Tai aktyvūs ožkų priešpienio komponentai ir kitos natūralios odą drėkinančios medžiagos“, – paaiškina J. Kavaliauskaitė.

 

„Tenka pripažinti, kad Lietuvos rinka nėra itin didelė, todėl žvalgomės ir į užsienį: Didžiąją Britaniją, Pietų Europą.“

J. Kavaliauskaitė

 

Nuo gimusios idėjos iki tol, kol priemonės išvydo dienos šviesą, prabėgo beveik metai. „Etapų buvo labai daug: įmonės registravimas, produkto kūrimas, elektroninės parduotuvės sukūrimas…“ – tik kelis iš daugelio įgyvendintų darbų vardija „Peonia Lab“ vadovė.

Nors į perpildytą grožio rinką įeiti nebuvo taip paprasta, šiandien viskas klostosi sėkmingai. „Džiugina, kad jau turime klienčių, kurios pakartotinai perka kremus“, – sako ji.

Odos priežiūros priemonių „Peonia“ galima įsigyti ne tik elektroninėje parduotuvėje, bet ir keliose Vilniaus vaistinėse, prekybos centruose ir netgi Didžiojoje Britanijoje. „Tenka pripažinti, kad Lietuvos rinka nėra itin didelė, todėl žvalgomės ir į užsienį: Didžiąją Britaniją, Pietų Europą“, – sako J. Kavaliauskaitė, įsitikinusi, kad ši linija gali konkuruoti ir su užsienio gamintojų produktais.

Ateities planuose – ir kitos priemonių linijos su kitomis biotechnologiškai išgrynintomis formulėmis.

Bijūnas – lietuviškas simbolis

Kaip buvo sugalvotas pavadinimas? J. Kavaliauskaitė atskleidžia, kad ir jai, ir bendraįkūrėjai E. Mištinienei itin patinka bijūnai ir jų kvapas. „Kadangi lietuviškai bijūnas – vyriškos giminės vardas, o priemonių linija moterims, nusprendėme panaudoti lotynišką pavadinimą. O juk bijūnas – Lietuvos darželių gėlė, todėl sujungėme tradiciją su mokslu“, – pasakoja įkūrėja.

Visiems dar tik kuriantiesiems savo verslą J. Kavaliauskaitė palinkėtų drąsos ir pagaliau išeiti iš komforto zonos. „Sėkmės procentas yra labai mažas. Reikia noro ir pasiryžimo, geros idėjos ir verslo strategijos, o svarbiausia – daug ir sunkiai dirbti, – tikina „Peonia Lab“ įkūrėja ir priduria: –Nėra geresnio laiko negu dabar.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.