...

Lauko kavinė, kurioje viskas po 1 eurą

Verslas

2017.06.14

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: , , .

Lauko kavinė, kurioje viskas po 1 eurą

IKEA lauko kavinė. Asmeninio albumo nuotr.

Jau antrus metus šiltuoju metų laiku IKEA parduotuvės Vilniuje lankytojai kviečiami į lauko kavinę, kurioje jie gali pailsėti nuo šurmulio ir paskanauti švediškų, tradicinių ar vegetariškų patiekalų. Visi šie gardumynai čia parduodami už ypač patrauklią kainą – tik po 1 eurą. Apie tai, kaip kilo sumanymas įrengti lauko kavinę, kaip pavyksta užtikrinti žemą įvairių gardumynų kainą ir kodėl toks verslo modelis atsiperka, aptarėme su „IKEA Lietuva“ viešųjų ryšių vadove Snieguole Matoniene.

Galimybė išbandyti lauko baldus

„Mums svarbu, kad lankytojai neskubėdami galėtų apžiūrėti IKEA gaminius ir įsitikintų jų kokybe“, – sakė „IKEA Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė S. Matonienė. IKEA lauko kavinėje-ekspozicijoje pristatoma dalis parduodamų lauko baldų ir jų aksesuarų, todėl lankytojai čia turi galimybę neskubėdami išbandyti jų dėmesį patraukusius ir jiems rūpimus lauko gaminius bei ramiai apsispręsti dėl tokių gaminių įsigijimo. Pasak pašnekovės, siekiama, kad apsipirkti IKEA parduotuvėje klientams būtų kuo maloniau, todėl, esant geram orui, jie kviečiami atsikvėpti lauko kavinėje ir paragauti šaltų ir karštų užkandžių, atsigaivinti karštais ir šaltais gėrimais už ypač patrauklią ir prieinamą kainą – vos už 1 eurą.

Ilgametis bendradarbiavimas užtikrina prieinamą kainą

„Šiais metais lauko kavinės lankytojams siūlome užkandžiauti vos už 1 eurą. Nuo pat IKEA įkūrimo stengiamės išlaikyti tokias žemas kainas, kad mūsų prekės būtų prieinamos kuo daugiau žmonių“, – pasakojo S. Matonienė. Pasak pašnekovės, tokią žemą kainą lauko kavinėje ir IKEA restorane pavyksta užtikrinti tik glaudžiai bendradarbiaujant su tiekėjais ir išlaikant su jais ilgamečius susitarimus. Tai pagrindinis ir svarbiausias veiksnys, suteikiantis galimybę lauko kavinės lankytojams pasiūlyti patiekalų vos už 1 eurą, nemažinant produktų kokybės ir stebinant ypač žema kaina.

Pateisino lūkesčius

 

„Lauko kavinėje siūlome patogiai įsitaisyti, išmėginti lauko baldų kokybę ir jų patogumą, paskanauti…“

S. Matonienė.

 

„IKEA Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė S. Matonienė atkreipė dėmesį, kad lauko kavinės veikla atsiperka, nes kasmet čia apsilanko vis daugiau lankytojų, jau spėjusių pamėgti poilsį su puodeliu kavos po plačiais vasariškais skėčiais ant patogių lauko baldų. „Sakoma, kad geriausias prieskonis yra alkis. Bet grynas oras – ne ką mažiau svarbus ingredientas“, – įsitikinusi pašnekovė. Pasak S. Matonienės, palikus miesto šurmulį, išties verta pailsėti lauko kavinėje-ekspozicijoje, esančioje už kelių dešimčių žingsnių nuo IKEA parduotuvės Vilniuje įėjimo. „Lauko kavinėje siūlome patogiai įsitaisyti, išmėginti lauko baldų kokybę ir jų patogumą, paskanauti švediškų kukulių, sumuštinių su lašišomis, bulvių spurgyčių arba traškių vaflinių širdelių su uogomis, pasigardžiuoti desertu su natūraliu jogurtu ir atsigaivinti kvapnia kava“, – lauko kavinės pranašumus vardijo S. Matonienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.