...

Atvedė skalbyklą į XXI amžių

Verslas

2017.07.04

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: , .

Atvedė skalbyklą į XXI amžių

Skalbyklų tinklo „Londris“ įkūrėjas Rimantas Šimkus. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Lietuvoje yra išlikusi kultūros dalis, kai net ir mažiausiame bute privalo stovėti skalbimo mašina, tačiau žmonės šiais laikais vis dažniau renkasi komfortą, o džiovyklė tampa visiškai normaliu atributu. Pamatę, kad artėjame prie labiau technologiškai pažengusio pasaulio ir vejamės jo sukurtas inovacijas, supratome, kad savitarnos skalbyklų poreikis atsiras“, – pasakoja savitarnos skalbyklų tinklo „Londris“ įkūrėjas vilnietis Rimantas Šimkus (50).

Vartotojams pasiekiama patogi sistema

„Viskas buvo sukurta tam, kad vartotojams būtų pasiekiama labai patogi ir suprantama sistema. Mūsų tikslas – vietos, kuriose statomi nauji loftai, mažesnės kvadratūros butai, kartais stokojantys vietos skalbimo mašinoms. Taip pat mus domina didesnės šeimos, kurios, išsiuntusios mamą ar tėtį į savitarnos skalbyklą, jau po valandos sulauks jų grįžtančių su švarias skalbiniais. Tai daug patogiau, nei visą savaitę nepertraukiamai naudoti skalbimo mašiną namie. Būtent remdamiesi šia logika atėjome į rinką ir pamatėme, kad atrandame savo vartotoją“, – teigia pašnekovas.

Mažos kainos ir nauja įranga

Paklaustas, kodėl vertėtų pasinaudoti startuolio „Londris“ teikiamomis paslaugomis, R. Šimkus vardija, kad įmonė vartotojams suteikia mažas kainas, įrangos naujumą, patogumą bei paprastą naudojimą. „Visų pirma, jaunimas ir studentai šiomis paslaugomis naudojasi dėl gana mažų paslaugų kainų. Taip pat svarbu pabrėžti įrangos naujumą ir patogumą – ji yra visiškai nauja, atgabenta iš Amerikos. Ja naudojantis vartotojui nereikia išmanyti visų subtilybių – tereikia pasirinkti skalbimo režimą ir laukti savo švarių skalbinių“, – tikina savitarnos skalbyklų tinklo „Londris“ įkūrėjas.

Iššūkis – pakeisti požiūrį į savitarnos skalbyklas

Didžiausias mūsų iššūkis – pakeisti požiūrį į savitarnos skalbyklas, nes jis dažniausiai įstatymine dalimi laikomas chemiškai kenksmingu, niokojančiu gamtą. Tai klaidingas ekologinis požiūris. „Londris“ – žmogui pritaikytas punktas, kuriame galima atlikti visus reikiamus skalbimo ir džiovinimo veiksmus. Mes įvedėme spintelių sistemą, kai žmogus gali palikti savo skalbinius. Mes savitarnos skalbykloje juos sutvarkysime, išskalbsime ir grąžinsime vartotojui“, – pasakoja R. Šimkus.

Kūrybiškas požiūris į verslą

„Kai kūrybiškai žiūrime į kiekvieną procesą, startuolį pradedame matyti kaip projektą, kuriame galime išbandyti naujas idėjas, galimybes tam, kad pateiktume vartotojui pačią geriausią ir patogiausią paslaugą. Mobilioji programėlė atsirado todėl, kad savo sprendimą pasiūlėme pasauliui. Dabar turime vartotojų iš Jungtinės Karalystės, Olandijos, Čekijos. Dalyvaudami parodoje Amerikoje, sulaukėme didžiulio susidomėjimo, nes pristatėme visiškai unikalų sprendimą. Kadangi daugelyje šalių savitarnos skalbyklos labai paplitusios universitetuose, mus domina paprastas atsiskaitymas ir keliomis kalbomis įdiegta programa, leidžianti paprastai bei patogiai naudotis mūsų paslauga. Galima drąsiai teigti, kad atvedėme skalbyklą į XXI amžių, perkeldami mokėjimą į elektroninę erdvę“, – tikina startuolio „Londris“ įkūrėjas.

Ateities planuose – Afrikos regionai

Paklaustas apie ateities planus, pašnekovas tikina, kad artimiausios startuolio užduotys – plėtra Afrikos regione ir franšizės kūrimas. „Kadangi mes turime savo projektą Europoje, dabar kalbamės su rimtomis įmonėmis iš Afrikos. Iš tiesų kalbame apie tam tikrą franšizę, jos atstovavimą Afrikos regione ir gal net Artimuosiuose Rytuose. Taip pat daug klausimų dėl verslo sulaukėme iš Australijos, Čilės. Kiekvieną dieną gauname užklausų iš skirtingų pasaulio kampelių. Kitą savaitę Amsterdamo universitete atidarome antrąją skalbyklą“, – pasakoja R. Šimkus.

Sugebėjo integruoti unikalią sistemą

 

„Visuomet patys išbandome visas diegiamas technologijas, atradimus.“

R. Šimkus.

 

„Kol kas konkurentų neturime, nes vieninteliai sugebėjome integruoti unikalią sistemą. Mes atskirai sukūrėme ne tik mokėjimo bei valdymo sistemą, bet ir mobiliąją programėlę. Taip patys Lietuvoje nuo nulio kūrėme tinklą ir esame projekto savininkai, žinantys, ko reikia verslui. Visuomet patys išbandome visas diegiamas technologijas, atradimus. Esame ne tik startuoliai, bet ir kūrėjai, o tai sukurtam verslui suteikia pranašumo“, – teigia pašnekovas.

Linki nebijoti svajoti

„Palinkėčiau nebijoti svajoti ir kvailiausias idėjas paversti drąsiausiomis, nes būtent dabar yra tam skirtas laikas“, – įsitikinęs savitarnos skalbyklų tinklo „Londris“ įkūrėjas R. Šimkus.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.