...

Atidarė barą netradicinėje vietoje

Verslas

2017.07.21

Autorius: Urtė Bujevičiūtė

Temos: , , .

Atidarė barą netradicinėje vietoje

Andrius Kubilius, Aidas Akcijonaitis, Evelina Urbaitė. Asmeninio albumo nuotr.

Antakalnio mikrorajone duris atvėrė šiuolaikiškas urbanistinio stiliaus baras „Barkodas“, kuriame tiekiamas kokybiškas alus. Baro įkūrėjai vilniečiai Evelina Urbaitė (38) ir Aidas Akcijonaitis (39) įsitikinę, kad Vilniuje trūksta vietų, tiekiančių kokybišką alų. Prie komandos prisijungė ir profesionalus virtuvės šefas Andrius Kubilius (33).

Nestandartinė vieta

Antakalnis – seniausia ir šiuo metu didžiausia Vilniaus miesto dalis. Čia įsikūrusi didelė startuolių ir technologinių įmonių bendruomenė, žaliuoja Sapiegų parkas, kuris ir sužavėjo kūrėjus. „Istoriškai sužavėjo ši vieta – nuostabus parkas, atnaujinta atmosfera. Sėdi bare, o atrodo, kad sėdi parke prie dvaro“, – pasakoja bendraįkūrėjai. Jiems priklauso kitame pastato korpuse esantis Sapiegos bistro. Ten siūlomi dienos pietūs, ruošiamas kokybiškas maistas, veikia bendradarbystės erdvė, organizuojami pokyliai. Turėdami nemažą patirtį maitinimo versle, kūrėjai nusprendė vakaro pramogoms sukurti atskirą erdvę. „Tai dvi skirtingos idėjos: bistro galima ramiai pavalgyti, o „Barkode“ triukšmingiau, laisviau, daug šurmulio, bendravimo“, – palygina E. Urbaitė.

Vieta, kur teikiamas kokybiškas alus

 

„Mes tarsi teisingai užkoduojame alų, klijuojame jam tinkamą barkodą.“

E. Urbaitė.

 

Kūrėjai įsitikinę, kad vilniečiams trūksta kokybiškos alaus gėrimo kultūros. „Idėją subrandinome iš poreikio, kad Vilniuje nėra vietos, kur visiškai tinkamai patiekiamas alus. Tinkamai patiektas alus ne tik padidina gėrimo kokybę, bet ir skatina daugiau išgerti – tai tyrimais pagrįsta informacija“, – tvirtina A. Akcijonaitis. Kūrėjų nuomone, mažai kas žino, kaip turi būti pilamas alus, kokią įtaką skoniui turi tinkamai nubraukta puta.

Pavadinimas „Barkodas“ taip pat gimė neatsitiktinai. „Mes tarsi teisingai užkoduojame alų, klijuojame jam tinkamą barkodą“, – juokiasi E. Urbaitė. Ne tik alus, bet ir geri užkandžiai bei patiekalai pateisina kokybišką etiketę. Prie baro prisijungęs A. Kubilius sieks užtikrinti tinkamą pasaulio gatvės maisto kultūrą, taip papildydamas klientams pateikiamą kokybės sampratą.

Tikslas edukuoti

Komplekse „Vilnius Tech Park“ įsikūręs baras – tai ne tik vieta, kur galima gauti kokybišką produktą. Komunikuodami baro atstovai stengiasi kuo daugiau papasakoti apie patį alų, jo gamybą, pateikimą. „Sakome, kad pas mus gausite aukščiausios kokybės, tinkamai patiektą, nesugadintą alų. Visa kita, alaus rūšys, stiliai – tai tik skonio, mados klausimai“, – sako E. Urbaitė. Apmokytas personalas gali pravesti trumpas paskaitas apie alaus gamybą ir pateikimą. Komunikacijoje gausybė edukuojančios vaizdo medžiagos. Nuolat kuriama daugybė naujų idėjų.

Gyvas kūrybinis procesas

Kuriant barą reikėjo daug investicijų, o kūrybinis procesas nesibaigia ir atvėrus baro duris. „Visiems geriems sprendimams reikia daug investicijų: nuo terasų įrengimo, originalios alaus sistemos diegimo, kuri ir leidžia užtikrinti gerą kokybę“, – tikina A. Akcijonaitis. Visa tai pavyko sukurti per keletą mėnesių, tačiau gerą kokybę užtikrina ne tik įrengimai. Baro kūrėjai didžiuojasi profesionaliai apmokytu personalu ir kuriama gera atmosfera. „Mes didžiuojamės komanda, su kuria kuriame, einame į priekį, o svarbiausia yra žmogiški santykiai. Esant geram santykiui, tai atsiliepia ir baro atmosferai“, – atskleidžia baro bendraįkūrėjai.

Greitai ir kokybiškai sprendžiamos problemos

Bare kiekvieną dieną kyla daugybė netikėtų iššūkių. Sėkmė priklauso nuo to, kaip greitai pavyksta spręsti kasdienes problemas. „Daug žmonių, kuriuos sutikome susidurdami su sunkumais, nusuka nugarą nenorėdami nepatogumų, tačiau mes atsukame veidą. Kartais nemalonu, tačiau patirtis neįkainojama. Yra toks posakis: „Pažvelk problemai į akis.“ Žinau, kad tai sunku. Kur kas lengviau pabėgti nuo problemos, nes mūsų smegenys nuolat ieško malonesnės išeities. Versle tobulėsite per klaidas, per nepatogias situacijas, per patirtį“, – sako A. Akcijonaitis.

Kūrėjai tiki, kad tik teisingai sprendžiamos problemos ir aiškiai matomas tikslas veda į sėkmę. „Svarbiausia turėti aiškų ir konkretų tikslą, tada kelias jam pasiekti bus greitesnis, o sunkumai neišmuš iš vėžių, nes matysite tikslą“, – apibendrina E. Urbaitė.

„Barkodas“

312-1500616816-595610.jpg 312-1500616816-962915.jpg 312-1500616816-213437.jpg 312-1500616816-627876.jpg 312-1500616816-661942.jpg 312-1500616816-491719.jpg 312-1500616816-641301.jpg 312-1500616816-816364.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.