...

Aistra šokiui ir jogai paskatino imtis nuosavo verslo

Verslas

2017.07.30

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: .

Aistra šokiui ir jogai paskatino imtis nuosavo verslo

„Yoga Guru“ įkūrėja Gražina Genė. Asmeninio albumo nuotr.

Vilnietė Gražina Genė (43), septyniolika metų gyvenusi Klaipėdoje ir ten subūrusi jogos entuziastus, prieš metus sugrįžo į gimtąjį miestą ir toliau tęsia tai, kas arčiausiai širdies, – veda jogos treniruotes prieš metus atidarytoje studijoje „Yoga Guru“ sostinės Naujamiestyje.

Šalia visų darbų svarbiausias išliko šokis

Smalsi moteris savo gabumus ir žinias jau nuo dvyliktos klasės panaudodavo užsidirbdama pinigų. „Kad ir koks didelis užimtumas buvo mokykloje (repeticijos, spektakliai, egzaminai), vienoje iš Vilniaus vidurinių mokyklų vedžiau šokių būrelius jaunesnių klasių mokiniams. Uždirbdavau daugiau nei mano mama, dar pridėjus mano padidintą stipendiją, kurią gaudavau mokykloje už gerą mokymąsi. Labai savimi didžiavausi. Dar tais tarybiniais laikais buvau modeliu „Lelijos“ trikotažo reklaminiame lankstinuke. Beje, gavau ir užmokestį“, – šypsodamasi pasakoja pašnekovė. Baigusi mokyklą, ji išvažiavo dirbti (šokti) į Singapūrą, vėliau į Indoneziją, nes, anot jos, tuometė politinė situacija Lietuvoje nebuvo palanki menininkams, teatralams, baleto artistams.

 

„Turite būti pasiruošę savo versle atlikti visus darbus. Nebijokite iššūkių. Nebijokite kristi. Nukritę nelikite ten. Kelkitės, nusivalykite purvą ir pakelta galva eikite pirmyn, nes jau žinote, kur galima suklupti„

G. Genė.

 

„Grįžus po metų į Lietuvą, viskas atrodė dar liūdniau: tik atsiradęs litas, privatizavimo, keistų verslų ir pan. laikotarpis. Vilniaus Operos ir baleto teatras taip pat išgyveno sunkų metą, tad grįžimas į teatrą neviliojo. „Įgijau buhalterės-apskaitininkės kvalifikaciją Valstybiniame skaičiavimo technikos mokymo centre ir įsidarbinau nekilnojamojo turto agentūroje. Bet šokis buvo mano gyvenimas, tai, ką aš mokėjau geriausiai, kuo gyvenau nuo pat vaikystės. Pradėjau dirbti šokių mokytoja vaikų ir jaunimo klubuose „Ąžuoliukas“ ir „Naujininkai“. Atsidarius pirmam naktiniam klubui, mokiau merginas „go-go“, šokau ir pati. Kartais pajuokauju, kad esu pirmoji Lietuvoje „go-go“ šokėja. Vėliau dešimtmetį dirbau vieno žinomo naktinio klubo Klaipėdoje meno vadove, administratore, Klaipėdoje populiarios alaus daryklos-restorano personalo vadove, naktinio klubo vadove. Šalia visų darbų visada išliko šokis – dirbau Lietuvos popgrupių choreografe, šokau pati, kūriau programas sporto klubų treneriams, vedžiau šokių treniruotes“, – pasakoja G. Genė, į kurios gyvenimą netikėtai atėjo joga.

Dirbdama kitiems, surado savo kelią

Daug įvairiapusės patirties įgijusi G. Genė sako pagaliau supratusi, kad visgi nori dirbti tai, kas teikia didžiausią pasitenkinimą. Tai fizinė kūno praktika – šokiai ir joga. „Pasirašiau sau verslo planą, atlikau preliminarius skaičiavimus (optimistinius ir pesimistinius), tiksliai žinojau, kad didelio sporto klubo aš nenoriu, mano vizija – nedidelė, jauki studija, kurioje lankytojai jaustųsi jaukiai, nevaržomai, gautų profesionalias, kokybiškas treniruotes ir dėmesį, studijoje vyktų įvairūs seminarai, praktikos su skirtingų jogos bei kitokių pakraipų mokytojais“, – atskleidžia pašnekovė.Būtent tokią studiją ji ir atidarė Klaipėdos senamiestyje. Studija, G. Genės teigimu, tapo lankoma, žinoma ir vertinama kaip su kokybės ženklu. Po penkerių metų, užauginusi kelis instruktorius, paliko juos klaipėdiečiams ir pati grįžo į Vilnių.

Sostinės klientams paiūlė naują ir įdomią jogos metodiką

„Sostinėje be galo didelė pasiūla įvairiausių jogos studijų, sporto klubų, kuriuose vedamos ir jogos treniruotės, vyksta nemokamos jogos pamokos parkuose… Atrodė, kad praktikuojantieji jogą jau seniai atrado savo mokytojus bei studijas ir įšokti į šį riedantį traukinį be galo sunku, – pradžioje apėmusius jausmus prisimena moteris. – Atlikau rinkos analizę: pabandžiau suskaičiuoti jogos studijas, apžvelgiau, kiek jų yra ir kokiuose rajonuose, kiek vedama treniruočių per savaitę, koks laikas populiariausias, kokios apsilankymų ir abonementų kainos, o svarbiausia buvo tai, kokios pakraipos ir kokio lygio treniruotės vyksta. Dažniausiai manoma, kad joga – tai lėti, atsargūs judesiai, padedantys atsipalaiduoti, tačiau nedaug kas žino, kad, be viso to, joga gali būti sudėtinga ir energinga. Todėl aš nusprendžiau pasiūlyti jogos judesių sistemą, nesusijusią su kvalifikaciją, tikrai stiprią ir įdomią jogos metodiką.“ „Kol kas viskas juda palengva, bet su optimistine perspektyva. Studija save išlaiko ir jau gaunamas pelnas“, – džiaugiasi jos įkūrėja.

Veikla neleidžia pasenti ir būti ligoniu

Juokais ar rimtai, bet jogos guru G. Genė tikina, kad ši veikla jai yra geriausia ligų ir senėjimo prevencija. Ji taip pat pamini, kad jogos verslas – labai populiarus terminas pasaulyje, ypač Amerikoje ir Rusijoje: „Jis apima daug aspektų: jogą, jai skirtas priemones ir drabužius, aksesuarus, net arbatą ir ekologiškus produktus, vegetariškus ir veganiškus restoranus, seminarus ir mokymus, stovyklas ir keliones…“ „Kuo labiau į viską giliniesi, tuo labiau tobulėji“, – sako joga gyvenanti pašnekovė, pati organizuojanti įvairius seminarus, paskaitas, praktikas su kitais instruktoriais ja besidomintiems žmonėms.

Pradedantiesiems ji nuoširdžiai palinkėtų nepradėti tokio verslo, apie kurio subtilybes ir kiekvieną grandies specifiką nieko neišmano. „Turite būti pasiruošę savo versle atlikti visus darbus. Nebijokite iššūkių. Nebijokite kristi. Nukritę nelikite ten. Kelkitės, nusivalykite purvą ir pakelta galva eikite pirmyn, nes jau žinote, kur galima suklupti. Gerai, jei mylite… Taip, mylite tai, ką darote, nes verslas – tai gyvenimo būdas“, – drąsinančiais žodžiais dalijasi „Yoga Guru“ įkūrėja G. Genė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.